Звездни компромати - Май'21

• 281 394
  • 2 661
  •   2
Отговори
# 120
  • Пловдив
От Катрин Деньов до Лили-Роуз Деп: 20 музи на Шанел (преводът е автоматичен)

Ели Макгроу, 1966 г.
Скрит текст:

Момичето, което беше асистент на снимки в американския Harper's Bazaar в началото на 60-те години, а след това модел и стилист във Vogue, се срещна с Габриел Шанел на 22 години. Тогава тя работи като асистент на фотографа Мелвин Соколовски. През 1965 г. тя се озова от другата страна на обектива, с участието си в реклама за Chanel No. 5, и стана лицето на този аромат. От тази стрелба започва кариерата й на актриса.

Катрин Деньов, 1974 г.
Скрит текст:

Когато Катрин Деньов се снима в реклама за парфюм № 5 на Chanel, продажбите на парфюми скочиха рязко. Известната актриса участва в заснемане на телевизионни реклами и фотосесии за реклами в печатната преса. Този портрет на актрисата от Ричард Аведон за популяризирането на аромата в САЩ се нарича произведение на изкуството.
Работата с марката толкова очарова Deneuve, че през 1986 г. тя реши да пусне свой собствен парфюм.

Инес де ла Фрессанг, 1980-те
Скрит текст:

Френският модел беше първият, който подписа изключителен шестгодишен договор с модната къща. Те казват, че тогава, през 1983 г., Лагерфелд тъкмо започва в Шанел и, виждайки Инес на модния подиум, не може да не отбележи приликата й със самата мадмоазел. Въпреки това, през 1989 г. тя и Лагерфелд изпадат. Моделът се съгласи да позира за бюста на Мариан (символът на Франция), което силно разстрои кутюрие.
Не искам да нося статуи. Това е твърде вулгарно!
Той каза тогава.
Помирението се състоя едва през 2009 г., когато моделът взе участие в шоуто на Жан Пол Готие, в първия ред на което седеше Карл. Три години по-късно, през пролетта на 2011 г., моделът премина под ръка с Лагерфелд през парижкия Гран Пале, където се провеждат шоутата на Шанел.

Стела Тенант, 90-те
Скрит текст:

Стела Тенант, която мнозина смятаха за подобна на самата Коко Шанел, подписа ексклузивен договор с модната къща през 1996 г., след което участва в дебютното модно ревю на марката (моделът показа прочутия бански "низ"). Звездата, чиито родители са херцогът и херцогинята на Девъншир (роднини на кралското семейство), продължава да се появява в рекламни кампании и на изложенията на Chanel днес.

Линда Евангелиста, 1991
Скрит текст:

Линда се запознава с главната модна къща Chanel през 1985 г. и почти веднага се превръща в нейна муза. Дори след края на кариерата си тя не можа да откаже Лагерфелд и продължи да се появява в рекламни кампании за марката. През 2012 г. супермоделът представи колекция от слънчеви очила (традиционно самият Карл беше отговорен за стрелбата).
Тя е като инструмент. Като цигулка на Страдивари. Можете да го свирите, както не свирите на нито един от инструментите. Тя е като опъната тетива и в същото време отпусната. Тя е жилава и в същото време много трогателна и това е тайната на нейния успех,
- каза кайзерът на модата за нея .

Клаудия Шифър, 1992
Скрит текст:

Срещата на Клавдия , която тогава правеше първите си стъпки в кариерата си, и модния гуру се състоя през 1990 година. Карл Лагерфелд веднага й предложи сътрудничество и тя дебютира в шоуто на Chanel. Той смята Шифер, който е била муза на модната къща в продължение на седем поредни години, за идеалната жена за марката, която най-добре предава естетиката на Chanel. Модният дизайнер също заяви, че русата германка е най-красивата жена на планетата.

Кристен Макменами, 1995
Скрит текст:

Американският моден модел и актриса, известна с необичайния си андрогинен външен вид, имаше специални отношения с Карл Лагерфелд. Той проектира сватбената й рокля през 1997 г., нарече я новото въплъщение на красотата от 90-те години и я превърна в една от своите музи. Популярността й започва да набира скорост след заснемането на Шанел и Джил Сандер през 1985 година. Тогава Лагерфелд беше отговорен за рекламната кампания на марките, които изиграха ключова роля в моделната кариера на Макменами.

Алис Делал, 2003
Скрит текст:

Лагерфелд нарича Делал, бръснатият барабанист от Trush Metal с обица в носа, „модерно момиче със силен характер“. Тя беше лицето на емблематичната чанта Boy, а през 2014 г. участва в реклама за слънчеви очила.

Никол Кидман, 2004 г.
Скрит текст:

Малко след излизането на Мулен Руж, Лагерфелд покани Кидман да се появи в реклама за Chanel # 5 и подписа тригодишен договор с нея. Сумата на споразумението не беше оповестена, но запознати предполагат, че тя е била около 8 милиона долара. Баз Лурман (той ще изпълнява ролята на режисьор, креативен директор и продуцент), известен със сътрудничеството си с Никол във филма "Мулен Руж", отговаряше за рекламната кампания. За снимките са похарчени рекордните 33 милиона долара.

Кийра Найтли, 2006
Скрит текст:

Найтли е лицето на Коко Мадмоазел от 2007 г. (Карл покани актрисата да стане посланик на марката, след като участва в мини-филм за Габриел Шанел), участва в късометражни филми за марката, а също така представя колекция от изящни бижута на Coco Crush и червило Rouge Coco. През май 2013 г. излезе късият филм на Лагерфелд „Имало едно време“ с участието на Найтли. На червения килим актрисата между другото често може да бъде намерена в тоалетите на Шанел, а сватбената рокля на звездата е създадена от самия Лагерфелд.

Одри Тату, 2009
Скрит текст:

Френската актриса изигра модната легенда Коко Шанел в биографичния филм „Коко преди Шанел“ през 2009 г. и се появи в реклама за парфюм № 5 на Chanel през същата година, замествайки Никол Кидман. Забавен факт: видеото е заснето от Жан-Пиер Жоне, който е режисирал „Амели“, в който Тот е играл и главния герой. Идеята за видеото дойде на Женя след гледане на една от сцените от филма "Дългият годеж", в който Одри отново блесна.

Лили Алън, 2009 г.
Скрит текст:

Британската поп звезда от началото на 2000-те беше отдаден фен на Шанел и Карл Лагерфелд. Певицата рядко се появяваше на публично място без една от легендарните чанти 2,55 на Chanel, а на светски събития най-често беше „от глава до пети от Chanel“. През 2009 г. Лили официално стана посланик на марката.
За да бъда честен, чувствам се малко неудобно пред фотографите, които са свикнали да работят с професионални модели. Не отговарям на световните стандарти на света на моделирането и модели, които тежат наполовина мен, но дори и това има свой плюс - аз съм различен от тях и изглеждам по-реалистично,
Тя каза тогава.
На въпроса защо е избрал Алън за тази роля самият дизайнер отговори накратко, че тя е „забавно момиче“.
Алън също участва в шоутата на марката, а през 2011 г. Лагерфелд дори създаде сватбената си рокля. В дискретна дантелена рокля с воал, певицата се омъжи за Сам Купър на 11 юни. През 2014 г. се случи инцидент, знаменитост неочаквано призна, че е загубила рокля на стойност 330 хиляди долара (тя се смяташе за един от най-скъпите тоалети в гардероба на звездата). По-късно обаче загубата все пак беше открита.

Блейк Лайвли, 2011
Скрит текст:

Блейк Лайвли участва и в телевизионния сериал "Gossip Girl", когато бе поканена да участва в рекламна кампания за линията дамски чанти на Mademoiselle на Chanel. Лагерфелд, когото Анна Уинтур представи на актрисата, я нарече своята модна икона и въплъщение на американската мечта.
Честно казано, имах шанс да стана лице на други компании, но очаквах обаждане от Карл. Макар и само защото той е единственият от съвременниците ми, който все още пише писма на ръка. Казах, че чакам Шанел. Това е лицето на компанията, която искам да бъда. И тогава ми казаха, че това е нереалистично, защото наемат само европейски момичета. И аз казах: "Е, чудесно, тогава ще бъда първият",
- актрисата разказа пред репортери на Vogue за сътрудничеството си с модната къща.

Карин Ройтфелд, 2012
Скрит текст:

Карин Ройтфелд, която беше главен редактор на френския Vogue от 2001 до 2011 г., помогна на Карл Лагерфелд в снимките и също стана съавтор на неговия проект Little Black Jacket.
Карин умело заобикаля капаните, в които попадат повечето стилисти,
- така дизайнерът каза за стилиста на къщата на Шанел.

Кара Делевин, 2014
Скрит текст:

Кара направи своя дебют на шоуто Chanel Haute Couture през пролетта на 2012 г., оттогава британският модел постоянно се появява в рекламните кампании на легендарната френска марка, а също така не пропуска нито едно шоу на шоуто. Звездата участва и в мини-филма на Карл Лагерфелд „Прераждане“, където Фарел Уилямс стана неин партньор в снимките.
Делевинг беше много близък с дизайнера, който почина на 19 февруари 2019 г. на 85-годишна възраст и дълго време не можеше да се възстанови след смъртта му.
В края на едно от предаванията след смъртта му търсех Карл, за да кажа, че това е страхотно шоу. Тогава разбрах: "Не, той вече не е тук",
- припомни моделът в интервю за Elle.

Джулиан Мур, 2015 г.
Скрит текст:

Мур е добре дошъл гост от първия ред на всяко шоу на Chanel. А на представянето на колекцията от мода през есента на 2015 г. тя също се появи на модния подиум.

Фарел Уилямс, 2015
Скрит текст:

Много малко мъже имаха честта да представляват Chanel, но Уилямс е единственият представител на силната половина на човечеството, който участва в рекламни кампании, участва в шоута и разработва капсулни колекции от дрехи и аксесоари за марката. Приятелството на Карл и Фарел започва с късометражния филм „Прераждане“, който модният дизайнер режисира и създава за Chanel през 2014 година. Певицата не само участва в него, но и композира оригиналния саундтрак за CC The World.
През 2017 г. художникът стана лице на чантата Gabrielle, кръстена на основателя на марката, а през 2017 г. създаде маратонки за лейбъла.
Това е лудост. Кой знаеше, че ако следвате това, което ви интересува, в един момент това ще има такъв смисъл за вас. Просто не съм мечтал, че някой ден ще бъда смятан за такава роля и ще ми бъдат дадени такива възможности,
- Фарел разказа тогава за работата си за Chanel.

Кристен Стюарт, 2016
Скрит текст:

[imghttps://www.spletnik.ru/img/2020/04/elizaveta/chanel/20162907-kristen-1.jpg[/img]Кристен Стюарт работи с модната къща в продължение на осем години. Карл я смяташе за идеалното въплъщение на съвременната жена - мистериозна, остроумна, със собствения си смел поглед към модата. Актрисата има дългогодишни специални отношения с марката, които започнаха, когато Кристен стана лице на рекламната кампания за колекцията Париж-Далас Métiers d'art 2013/2014. Оттогава тя популяризира 11,12 чанти, колекция от оптика, изключително популярния аромат на Габриел и линии за грим.
Силата на характера на Кристен вдъхнови бившия творчески директор на Къщата да я покани в ролята на Коко в неговия късометражен филм "Веднъж завинаги", който беше представен в Рим.

Уилоу Смит, 2016
Скрит текст:

Уилоу Смит , дъщерята на Уил Смит и Джейда Пинкет-Смит, стана посланик на марката Chanel на 15. Тогава Карл Лагерфелд обърна внимание на стила и необичайния външен вид на младия модел. Тя рекламира маркови очила. Карл Лагерфелд, който традиционно засне реклами за колекцията лично, представи Смит като нов посланик на марката след есенно-зимното шоу #FrontRowOnly.

Лили-Роуз Деп, 2017
Скрит текст:

Не е изненада, че Лили-Роуз стана посланик на модната къща. Дъщерята на Джони Деп и Ванеса Паради, любимка на Chanel (тя представляваше аромата на Coco от Chanel преди раждането на дъщеря й през 1990 г.), беше поверена да рекламира парфюма Chanel No. 5 L'Eau и колекцията от очила за сезон есен-зима 2015/16.
Лили Роуз е очарователна. Тя олицетворява ново поколение и има качествата на истинска звезда,

- така казва творческият директор на Chanel за Деп.

# 121
На повечето изобщо не им отива да носят Шанел. Особено на тази Блейк, толкова ми е безлична, иначе има хубаво тяло.

# 122
На Анджелина ци*ите са бая увиснали.

# 123
Аз пък смятам точно обратното - някои са доста неочакван избор за подобно елегантно и класно внушение като това на Шанел, но изненадващо изглеждат добре, съвместими с марката. Например Кристен Стюърт много ми допада точно като лице на Шанел. Единствено за Лили Роуз Деп нямам друго обяснение, с нейния тъп поглед и излъчване, освен че Лагерфелд вече е бил пред умирачка и не съвсем с всичкия си, като я е избрал за лице на Шанел.

# 124
Благодаря за новата тема, Simple Smile

Тази снимка ми излезе днес във фейса, но не зная дали е стара. Simple Smile

Анджелина Джоли :

Сигурно е стара. Сега не изглежда така.

# 125
На повечето изобщо не им отива да носят Шанел. Особено на тази Блейк, толкова ми е безлична, иначе има хубаво тяло.
На Палунчето и Мара Дамата къде-къде повече им отива да носят Шанеля. Trollface

Кактусче, страхотна, страхотна тема както винаги! Heart Благодарности за труда и отделеното време да ни изненадваш всеки път! Flowers Hibiscus Hug

# 126
На мен също Блейк Лайвли не ми се вписва в Шанел визията.

# 127
На Палунчето и Мара Дамата къде-къде повече им отива да носят Шанеля.

Те са лица на различни марки. Мара Дамата беше на Шанел, а Светлето залага на Луи Вюитон. Чат - пат на Бърбъри.

# 128
  • Sofia
Уилоу Смит и Лили Роуз-  твърдо не.
Другите, макар и да не са ми много симпатични част от тях, са ОК. Кристен Стюард не я харесвам изобщо, но тук наистина добре изглежда.
А Уилоу Смит момиче ли е всъщност, нещо се обърках?

# 129
Благодаря за темата, Кактусче! Много добре подбрана и интересна информация с началото. Flowers HibiscusЗа мен най-достойна за Шанел  е Инес де Ла Фрессанг-невероятна красавица. Напомня ми Ел. Тейлър.
Боже, какво стана с тоз човек? Съвсем се запусна откак се хвана с неговата лелка. Grinning
Скрит текст:
,

# 130
Ауу, като клошар! И аз нея виня, че кой друг?! 😁 Не му дава да се къпе, бръсне и подстригва, за да не й го отмъкне някоя по-хубава!

# 131
Личи си, че превода е автоматичен. Инес де ла Фресанж и Линда Еванджелиста.

# 132
  • Варна
Така да ми е неприятна бабетката на Киану . А като го виждам в този вид, съвсем. Все едно изсмуква живота от него.
Странен избор направи той, явно онази е доста умела манипулаторка.

# 133
Защо трябва тя да е виновна за всичко в което се е превърнал Киану? Thinking

# 134
  • София
В какво се е превърнал? Мъж на средна възраст, на когото не му се налага да се бръсне всяка сутрин. Повечето си мечтаят за това.

Общи условия

Активация на акаунт