Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 69 973
  • 828
  •   1
Отговори
# 495
Привет на всички пишешти тук в темата.Някой има ли мнение за този аромат?
Обмислям го за подарък за младеж,който харесва този.Как мислите дали ще се хареса? Първия аромат не го познавам и аз,ще поръчвам на сляпо(ако реша да поръчвам)!

# 496
Много благодаря на всички, отзовали се на моя въпрос! Определено ме насочихте, ще му предложа отново идеята за ваучер за парфюм или ще му предложа да поразпита за вкусовете и!

# 497
  • София
Благодарна пациентка на моя много близка приятелка, очен хирург и подарява така навремето много популярният и все още доста скъп Le Parfum by Elie Saab. Подаръчна кутия, сет с травел версията и парфюма от 90мл, даже.  Пациентката е искала силно да достави радост на лекарят, спасил очите и. Тогава най-щастлива, обаче се оказах аз, когато моята приятелка с охота ми предаде една сутрин преди фитнеса цялата кутия! Не понасяше парфюма и не можеше да го носи изобщо.
Аз го обожавах и тогава това беше най-хубавият и класен парфюм помирисван от мен някога! За мен беше чест да го нося!

Мисълта ми беше, че това с подаряването на парфюмите е 50/50. Много вероятно е да зарадвате по скоро някоя нейна приятелка или близка, а не нея!

# 498
  • София
Mimeto74 - Да, ще му хареса. Този Karl New York Mercer Street е по-зелен, чист, зен, SPA,  колонест, гледащ в посока - дневен, летен, свеж аромат. Има по-универсално и младежко звучене, сложен до дървесната виолетка на KL for HIM.  Когато тествах New York Mercer Street, останах приятно изненадан от подхода и добрата композиция, като дори мисля, че може да мине за нещо като нишов унисекс, от онези минималистичните, природни и хармонични зелени аромати, миришещи на изпрано и чисто в хубавия смисъл.

# 499
  • Бургас
Много трудно ще нацелите парфюм за подарък, почти невъзможно е за мен.Никога не бих подарила парфюми на Kilian или Том Форд, каквото съм пробвала там абсолютно нищо не ми е харесало.За ваучер съм и аз или ако държиш на парфюм да не е ниш, малко са като нас маниаците тук, другите изобщо не са и чували, поне в моето обкръжение.Съгласна съм за парфюм на Шанел, Диор или Герлен и допълнение още нещо към него.Аз бих подарила Мон Герлен, достатъчно харесван е, парфюмът е уникално смесен, флаконът му е истинско бижу.А това, че тук припадаме по нещо изобщо не е сигурно, че ще се хареса на дамата.

# 500
  • The Evergreen State
Мда, съгласна съм с горните мнения, с подарък дори и да не е парфюм, дори и да е на близък който уж се предполага да уцели човек не винаги се получава, та камо ли на човек който не е близък. Като че ли ваучър е най-добре за по-голямата част от сумата (тук им казват gift card, предполагам че е същото) и може би нещо съвсем дребно което да е придружаващо, по-скоро за да има нещо в пакетчето. Bulb Може би малък парфюм Smile

# 501
И аз съм за бижу.

А иначе аз бих подарила Chanel 5 Eau Premiere - по-носим от Chanel 5 EDP и EDT и по-траен от L'Eau. Но да се има предвид, че аз харесвам всички петици и на мен стоят по-скоро лимонови, отколкото цивет и по-скоро ми мирише чисто, отколкото ретро.

Или може би някой фланкър на Bottega Veneta, кожения. Ухае класически и някак луксозно, на скъпа кожа, на дама.

Не знам дали бих посмяла да подаря нещо нишово, по-скоро не, защото за мен са трудни и твърде скъпи, а и не познавам парфюмно заинтересовани, които да ги оценят.

# 502
Я недейте да пречите на хората да се изхвърлят. Все пак парфюм ще подаряват, а не гащи и сутЮени. А дамата е на ,,преклонна,, възраст все пак 55, та тоз младеж като почне със хубавите и скъпи подаръци да няма после неприятни изненади Grin Извинявам се, затрийте ме ама не се сдържах.

# 503
Я недейте да пречите на хората да се изхвърлят. Все пак парфюм ще подаряват, а не гащи и сутЮени. А дамата е на ,,преклонна,, възраст все пак 55, та тоз младеж като почне със хубавите и скъпи подаръци да няма после неприятни изненади Grin Извинявам се, затрийте ме ама не се сдържах.
Хахахаха Satisfied Как ще те затриват,много си права. Не разбирам защо някой като иска да подари парфюм, всички се втурват да му дават непоискани съвети за други подаръци. Това е всеки път когато някой  влезе в темата "Парфюмни размисли и страсти"  и попита за съвет за аромат Laughing

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 10:34 от Ре

# 504
Че какво толкова има да дадат на питащия алтернатива, ако смятат, че парфюм в рисков подарък? Все пак който търси съвети, трябва да е готов за различни мнения.

# 505
Парфюм подарявам само конкретен, харесван от човека. Иначе си е риск. Често купувам на снаха ми, но знам кои са любимите и аромати и гледам да са в същата група. До сега издънки не е имало.
По-горе сте обсъждали ирисови аромати. Натуралната миризма на ирис е прекрасна, и така и не мога да си обясня как в ирисовата Прада при мен избива една бръснарска нотка, която ме убива. Бях се сдобила с него от размени тук и много бързо замина при майка ми. Тя си го ползваше с кеф, лека и пръст.

# 506
  • Габрово
Парфюм подарявам само конкретен, харесван от човека. Иначе си е риск.
Да и аз така мисля.Идеята за ваучер е по -практична.
Случвало ли Ви се е скоро да помиришете аромат и просто да забравите ума и дума? Рядко ми се случва да усетя нещо като много “мое”, но този аромат направо е разкошен, разкошен! 😍
Преди ми се случваше,но откакто съм в темата,започна едно тестване ,купуване,сравняване и станах много капризна.Преди  си имах  през годините  различни парфюмни любимци.Спомням си как им се радвах ,като се разхождах  навън се наслаждавах на прекрасния им аромат.Четох и  мнения ,че заради реформулирането на парфюмите ,те са загубили и част от своята уникалност и излъчване,може и заради това да е.
 При мен специално  след Good girl  нищо не ме е впечатлило силно.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 11:05 от sesksta

# 507
СутЮен 😂
Всички, които се изказахме по темата за подарък на дамата сме прави, изхождайки от своя опит и вкус.
На мен лично няколко пъти близки са ми подарявали парфюм без да ме попитат какво точно и въпреки, че жеста е бил много оценен, самите парфюми са заминали при други собственици. Трудно е да се улучи, моя близка получи Шанел 5 и вече доста време се чудим къде да го денем-няма желаещи нито да купят (вероятно защото се боят от фалшификат, което е напълно разбираемо), нито да разменят, защото тя харесва точно 4 парфюма. Майка ми беше получила много красив комплект Ейлиън преди доста години и си спомням с какъв потрес го мирисахме, не знам къде отиде той. Аз тогава не се интересувах и минсе стори шокираща миризма.
Няма правила, жена която е с изискано и рвспектиращо излъчване може да предпочита закачливи нежни и младежки парфюми, както и девойка да предпочита мъжки, тежки, кожени...
Ваучер за някой от бутиците, където се предлагат по-висок клас парфюми би било подходящо, хем е комплимент за стила и, хем крайният избор ще бъде неин.

# 508
Дами, може ли да ми кажете нещо за този? Достатъчно слепи поръчки за мен,мисля.Мъжът ми започна да ме гледа накриво отдавна.

# 509
  • Бургас
За мен ваучер е равносилно на дадени на ръка пари, като на всичкото отгоре те ограничава къде точно да ги похарчиш. Пари давам, но само на близки хора иначе категорично не. Парфюмът е рисков точно толкова, колкото и всеки друг подарък. Може да се хареса, може и да не се хареса. Може да носи шалове, но да не хареса разцветката. Да обича бижута, но да е на мнение че перлите я състаряват /лично мнение на моя колежка, не го поддържам, но всеки си има свой мироглед/. За мен ако парфюмът е лесно носим и класен не е никак лош избор. Поддържам предложенията за Chanel 5 Eau Premiere, Пантерата на Картие и други мейнстрим, като може да се добави малко дизайнерско бижу или шал. Все пък нещо може да и допадне, а и да не, въпросът е в жеста, а не едни пари да минат от ръка в ръка като ваучер.

Общи условия

Активация на акаунт