Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 69 937
  • 828
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, дали може да ми препоръчате парфюм, в който ясно се усеща аромат на банан???? И който се продава в момента:), да не е недостъпен.
На прима виста се сещам за Пасифик парадайз на Ескада и за моноароматите на  Demeter. Също и за този, който искам да пробвам отдавна:

По темата за подаръка, за 500лв.бих взела Chanel Allure и златно бижу, стига дамата да обича да носи злато. Все пак считам идеята за ваучер за най-добра.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 12:35 от Atamagaokashii

# 511
Златото отдавна е много скъпо и няма да стигнат 500 лв. за никакво бижу, освен обици или много тънка гривна.
Чанта може да се купи, аз най - бих се зарадвала на такъв подарък. Парфюм също, пък каквото иска да го прави, ако не го хареса.

# 512
Скрит текст:
За мен ваучер е равносилно на дадени на ръка пари, като на всичкото отгоре те ограничава къде точно да ги похарчиш. Пари давам, но само на близки хора иначе категорично не. Парфюмът е рисков точно толкова, колкото и всеки друг подарък. Може да се хареса, може и да не се хареса. Може да носи шалове, но да не хареса разцветката. Да обича бижута, но да е на мнение че перлите я състаряват /лично мнение на моя колежка, не го поддържам, но всеки си има свой мироглед/. За мен ако парфюмът е лесно носим и класен не е никак лош избор. Поддържам предложенията за Chanel 5 Eau Premiere, Пантерата на Картие и други мейнстрим, като може да се добави малко дизайнерско бижу или шал. Все пък нещо може да и допадне, а и да не, въпросът е в жеста, а не едни пари да минат от ръка в ръка като ваучер.

Съгласна съм, бях върл противник на ваучерите и гифт картите, докато не осъзнах, че при служебните подаръци масово се предпочитат вместо дежурните картини, маркови офис принадлежности и подобни.
Най-харесвано е бутилка хубав алкохол или бонбони с ваучер. Говоря за възраст 50+.

# 513
Аз също бих избрала Шанел - Алюр или Коко Ноар, дори и да не го хареса ще го подари - това важи за какъвто и да е било подарък.

# 514
  • by the sea
от шанел бих подарила и  5 Eau Premiere
Аз също избягвам да подарявам парфюми, но парфюмите имат магическото свойство да  оставят спомени дори да са неприятни  и все пак не е лоша идея Simple Smile
Имам опит с подарени неточно по моя вкус, но си ги пазя за спомен ако са от скъп човек и се сещам за него/нея като си ги душа...

# 515
Дами, мнения за този парфюм Oscar De La Renta Oscar Gold Eau De Parfum 200ml

# 516
  • Germany
Здравейте, искам да ви помоля за малко помощ. Съпругът ми, иска да направи подарък на една доцентка, която му беше научен ръководител и иска да и се отблагодари след като вече взе специалност. Решил е да е парфюм, като бюджетът е до 500 лв. (може и някаква комбинация от 2 или 3, в зависимост от цената). Жената е около 55-56 г. Той знае, че се поддържа добре, носи скъпи чанти, предполагам и парфюми. Знам, че информацията е малко, аз лично съм се насочила към някой Шанел, но не знам на кой да заложа. Ще приема и други предложения.
Не бързайте да отказвате съпруга си, аз мисля, че идеята му е чудесна. Обичам да подарявам парфюми, и често правя парфюмни подаръци.  Опитът ми досега е, че хората се чувстват специални и щастливи, когато получат хубав парфюм. Жената е успяла, интелигентна и съвременна, от това, което сте написали, най-вероятно е в час със актуалните парфюмни тенденции, колкото и невероятно да звучи за някои, и аз бих избрала нещо модерно, престижно, с хубава презентация. Мисля, че Jo Malone е чудесен избор за такъв тип подарък,  парфюмите са с хубава презентация, природни, класически, съвременни, могат да се комбинират с други парфюми, може да се добави продукт за тяло, или ароматна свещ, и едва ли ще има жена, която да не хареса такъв подарък. Scarlet Poppy Intense или Rose & Magnolia Jo Malone мисля че могат да се носят от всеки университетски преподавател на работа, без да влиза в чуждо пространство или да изглежда провокативно.

Ваучер за подарък ми е като липса на всякакво въображение и не бих свързвала по никакъв начин с човека, който ми го е подарил.

# 517
Здравейте, мили хора! Обръщам се с молба за мнение относно Габриел на Шанел. Влюбих се в този аромат! За мое съжаление всички до момента парфюми на Шанел, които съм имала, са били доста нетрайни ..Интересува ме дали и този ще е такъв, как се държи при вас? Благодаря🌹

# 518
  • Бургас
Много е хубав Габриел ЕДП, Есенс не ми допадна като го носех и го разкарах.Габриел при мен показва много добра трайност, но трябва да пробваш при теб как ще е.

# 519
Много е хубав Габриел ЕДП, Есенс не ми допадна като го носех и го разкарах.Габриел при мен показва много добра трайност, но трябва да пробваш при теб как ще е.
[/quote
Благодаря много!

# 520
  • София
Скрит текст:
Дами, може ли да ми кажете нещо за този? Достатъчно слепи поръчки за мен,мисля.Мъжът ми започна да ме гледа накриво отдавна.

KristinaZ, на мен много ми хареса тази Алегория, учудващо бих казала дори. Влязох в магазина заради Nettare di Sole, а си тръгнах искайки Flora Salvaggia. Oт първия тотално се разочаровах, защото ми изби някаква остра амонячна нотка. Един Господ знае от какво.. От скоро се запалих по виолетките,  макар да са ми малко трудни и не ги харесвам във всякакви комбинации. Този Герлен е въздушен, свеж, с лека сладост от виолетката, която по никакъв начин не е натрапчива, въпреки че се усеща до края. Приятно воднист, не усещам слава богу пъпеш, какъвто е показан в пирамидата. Сравняват го с Wild Bluebell на Jo Malone, но според мен са различни, макар и да са в една категория.  Подобно усещане на Flora Salvaggia от Алегориите ми носи Coconut Fizz, макар да е тотално различен като ароматна композиция. Лично на мен ми е в уишлиста, но кога ли изобщо ще стигна до него... Scream

# 521
  • Sofia
Привет момичета и момчета, би ли могъл някой да ми опише Un Jardin Apres la Mousson Hermès? От градините имам и познавам Un Jardin Sur La Lagune, Le Jardin De Monsieur Li, Un Jardin En Méditerranée, Un Jardin Sur Le Nil (този го нямам, но съм го разносвала и го харесвам).
Мусоните не мога да го намеря за тест никъде, а ми звучи много добре. Благодаря!

# 522
Привет момичета и момчета, би ли могъл някой да ми опише Un Jardin Apres la Mousson Hermès?
Това е един много странен парфюм, който като аромат за моя нос няма нищо общо с посочената пирамида. Аз не понасям мириса на джинджифил и когато е водещ в някоя композиция, или поне аз го усещам на преден план, парфюмът ми е силно неприятен. А тук дори не забелязвам, че го има. Накратко, на мен Un Jardin Apres la Mousson ми мирише на сок от диня и не усещам нито една от купищата подправки, изредени в пирамидата. Както всички Градини и той на мен е много траен, и го намирам за много приятен летен парфюм. Всъщност, от всичките харесвам само Мосю Ли и него.

# 523
  • На острова
Дами, може ли да ми кажете нещо за този? Достатъчно слепи поръчки за мен,мисля.Мъжът ми започна да ме гледа накриво отдавна.

На мен също ми е в wish list-a ❤ Още повече откакто открих, че може да се комбинира с Flora Cherrysia, която вече имам.

За вас като спецове може би е ясно, но аз не знаех, че алегориите могат да се комбинират една с друга и да си правиш собствен аромат 😍 Просто се разчетох из сайта им и се изненадах приятно:

# 524
по принцип, ако вярваш на носа си и познаваш добре онова, с което разполагаш, можеш от доста парфюми да направиш "собствен" като съчетаеш 2-3 едновременно или в течение на деня

Общи условия

Активация на акаунт