Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 69 949
  • 828
  •   1
Отговори
# 480
Случвало ли Ви се е скоро да помиришете аромат и просто да забравите ума и дума? Рядко ми се случва да усетя нещо като много “мое”, но този аромат направо е разкошен, разкошен! 😍

https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Amy … Parfum-59745.html

Имам много бегъл спомен от Amyris Femme и не мога да ги сравня, но екстрактът е толкова елегантен, женствен и неописуемо красив, че ми стана моментално новата парфюмна любов!

# 481
Не съм пробвала Amyris, но с MFK така си загубих ума по Oud Satin Mood и...ще се съберем скоро, надявам се 😊
Но последно, което усетих много мое и най-неочаквано и искрено ме удиви е J'Ai Fait Un Rêve Clair https://www.fragrantica.com/perfume/Majda-Bekkali/J-ai-Fait-Un-R … -Clair-31061.html
И то почти като инцидент се получи, защото просто си говорехме за Majda Bekkali с едно парфюмно другарче и като извадих да видя какви мостри имам, се оказа, че този някак съм пропуснала да го тествам. Та се пръснах и.... 😍 Много красив аромат!

# 482
Още два арабски парфюма имам. Relaxed Не съм сигурна дали избрах най-правилните от тестваните, но не съжалявам, че ги взех, всички много ми харесаха. Тъй като имам доста слабо обоняние, тъй по-агресивни парфюми ми трябват (да ги усещам). Joy

# 483
Здравейте, искам да ви помоля за малко помощ. Съпругът ми, иска да направи подарък на една доцентка, която му беше научен ръководител и иска да и се отблагодари след като вече взе специалност. Решил е да е парфюм, като бюджетът е до 500 лв. (може и някаква комбинация от 2 или 3, в зависимост от цената). Жената е около 55-56 г. Той знае, че се поддържа добре, носи скъпи чанти, предполагам и парфюми. Знам, че информацията е малко, аз лично съм се насочила към някой Шанел, но не знам на кой да заложа. Ще приема и други предложения.

# 484
  • BG-DE
Да се подарява парфюм на непознат човек е доста рисковано начинание, то дори и да се знаят вкусовете пак не е сигурно, че ще се хареса, но щом сте решили така аз бих предложила Delina на Parfums de Marly, скъп и, поне тук в темата, доста харесван аромат.

# 485
О, как Шанел за 500 лв? Купете нишов парфюм. Нещо на Кюркжиан, но не Бакара Руж.
Amirys например. Това е прекрасен парфюм.

https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Amy … -Femme-15565.html

# 486
Недейте парфюм, наистина има голям шанс да не се хареса и ще е жалко, независимо колко е харесван тук или не.
Щом има вкус дамата, купете шал вместо парфюм Хермес може би. Няма да давам други идеи, ако държите да е парфюм със сигурност ще получите още насоки, аз съм съгласна с Денси, че БР540 НЕ е подходящо, нито Шанел, нито Делина - имат си много почитатели, но и много хора не ги харесват.

# 487
Не си струва да хвърлите 500 лв по този начин, нито за вас, нито за нея ще е ок, ако искате да я зарадвате  с такава сума, поне разберете какво обича, би трябвало да е възможно да се информирате. Не са толкова много хората, които си падат по нишови парфюми, а и мейнстрийм да е, пак може да ударите голяма греда. Аз като искам да подаря нещо на някого, изхождам изключително от неговите вкусове, не от моите.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 01:06 от Dorry88

# 488
  • София
Още два арабски парфюма имам. Relaxed Не съм сигурна дали избрах най-правилните от тестваните, но не съжалявам, че ги взех, всички много ми харесаха. Тъй като имам доста слабо обоняние, тъй по-агресивни парфюми ми трябват (да ги усещам). Joy

Lorelada - Hands Plus1 И аз съм фен на арабските, като наред с всички субективни моменти да ми допадат, добавям и именно от Вас посочената, иначе тривиална причина - при мен са и много трайни,  шлейфови, дори и най-евтините и достъпни. Не се налага в края на работния ден да се чудя, усеща ли се нещо от мен или не.

Здравейте, искам да ви помоля за малко помощ. Съпругът ми, иска да направи подарък на една доцентка, която му беше научен ръководител и иска да и се отблагодари след като вече взе специалност. Решил е да е парфюм, като бюджетът е до 500 лв. (може и някаква комбинация от 2 или 3, в зависимост от цената). Жената е около 55-56 г. Той знае, че се поддържа добре, носи скъпи чанти, предполагам и парфюми. Знам, че информацията е малко, аз лично съм се насочила към някой Шанел, но не знам на кой да заложа. Ще приема и други предложения.

Чудесна идея е луксозен парфюмен подарък - горещо Ви съветвам да обърнете внимание този - JIMMY CHOO VANILLA LOVE / https://douglas.bg/jimmy-choo-vanilla-love-56740
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 23:40 от Deetron

# 489
  • Пловдив
Сега е сезона на ваканциите и почивките.Може би за подарък вместо парфюм може да се избере ваучер за няколко дни в планината или на морето. Или пък ваучер за парфюмериен магазин където сама да си избере парфюм или друга козметика.

# 490
За тези пари аз бих подарила златно бижу.

# 491
  • The Evergreen State
Изхождайки от идеята че всеки подарък е рисков в крайна сметка, смятам че парфюм за подарък е прекрасна идея. Аз лично не бих рискувала с нишов нито бих вложила 500 лева изцяло за парфюм. Бих взела мейнстрийм парфюм - някой нито твърде стар нито твърде нов, някой универсален, любимец на много хора - Mugler Angel, Dior J'adore, Dior Pure Poison, Dior Hypnotic Poison, YSL Lybre, YSL Mon Paris, Narciso Rodrigues For Her, Lancome Tresor, Lancome Hypnose, Givenchy Very Irresistible, Givenchy L'interdit, Givenchy Dahlia Divin, Cartier Panthere, Cartier Carat, Chanel Coco Noir, Chanel Coco Mademoiselle, Ralf Lauren Woman, Bvlgari Goldea, Valentino Donna.

Бих избягвала и твърде сладките тип La Vie Est Belle Lancome, Dior Joy, Flowerbomb VR, защото не всички харесват такива както и твърде летни, нежни или цитрусови защото не са запомнящи се и не ги намирам подходящи за подарък. Бих избягвала и такива като Good Girl Carolina Herrera или друго шишенце което е твърде разчупено и различно, както и селебрити парфюми (не съм против тях, но не мисля че са подходящи за подарък за повода).

Харесах идеята за шал която беше предложена по-напред, може да бъде в допълнение към парфюма. Успех с избора.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 02:35 от Athena

# 492
  • София

Аз пък мисля, че сте се насочили към супер подарък и с този бюджет може да вземете нещо наистина хубаво.

Вижте private линията на Том Форд, вижте подаръчните комплекти на Kilian с кутиите. Според мен са по-лесни за харесване от други нишови и по-специално комплектите на Килиън с кутиите ще изглеждат прекрасно като подарък. Консултантите ще ви насочат за подходящ аромат за жена в тази възраст, но аз си мисля за Woman in Gold.

Успех!

# 493
Подарете по-добре ваучер от някоя парфюмерия или от някой мол, където важат за всички магазини жената да си избере щом не познавате вкуса й. С парфюмните подаръци се получава добре единствено, ако познавате добре вкуса на човека, на който подаряваме или знаете за нещо, което желае.
Шанел е универсален подарък за такива случаи. Ниш и неразпознаваеми за масовата публика се харесват само на парфюмно изкушени.
Щом си пада по скъпи чанти и ги сменя, може да видите и нещо кожено, чанта, портфейл или някак в друг аксесоар.

# 494
Подкрепям за ваучер.Не че идеята за парфюм не е страхотна , но с цена от 500 лв за жена на възраст, която като цяло не познавате, камо ли вкуса й - ами аз не бих, абсолютен риск, с впечатление за нещо скъпо.
Ако аз трябва да подарявам парфюм бих взела J'adore - масово харесван, достатъчно изискан е за подарък,отива на скъпи чанти.И определено бих го взела като допълнение на някоя от дадените идеи по-нагоре - ваучер, бижу, красив шал.

Общи условия

Активация на акаунт