Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 131 054
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 825
  • Sofia
Ние скокнахме с щерката за яйца и кис. мляко за яйца по пангюрски за вечерята и си взех Пири-пирито, намален спанак и по един сладолед на клеча за навръщане.

# 826
  • Пловдив
Някой успя ли да вземе от капсулите Коста?
При нас е така...нямало Confounded

ПиснА ми!

# 827
Лещата що е там...за утеха ли?

# 828
  • Пловдив
Лещата що е там...за утеха ли?
сигур...
Питах управителка. Посочи тоя стелаж, а аз и казах, че там има леща Stuck Out Tongue Winking Eye Погледна ме, па отиде в склада да дири, ам заключи че няма и надали ще има.

# 829
  • Sofia
Някой успя ли да вземе от капсулите Коста? ...
Май някой писа, че е взел.

# 830
  • Пловдив
Утре ще звънна да питам има ли нейде из градО..не, че ще ида на края на града, ама така за спорта. И ще им сложа една удивителна Wink

# 831
Скрит текст:
Аз съм връщала или заменяла по всички описани начини - и всеки път се опитвам първо да намеря охраната и след това да влезна откъм изхода за да питам на каса , как се процедира в конкретния случай. Явно зависи не само от конкретния филиал,но и от служителя/охраната , която е на смяна Wink Wink
Иначе ,аз понеже съм си мрънкало,ги на мрънках хубаво в анкетата за обратна връзка - не стига че започват в 8 ,ами ще си продължаваме както преди - 100 човека в магазин, палета и кашони навсякъде,и целият персонал търчи из магазина ,да зарежда, да е на каса ,да търси нещо с някой клиент ...Еми да му се не види , ако трябва в дните на промоция да ги викат по-раничко ,да си заредят. Сега вече не могат и да ме изгонят в 8:30 и какво ще правят ,не знам ,но не съм ок да се блъскам и да чакам на касите и да си търся кое къде е ,като гламава , да ги карам да го търсят и персонала .Щото някоя умна глава не може да организира процеса и да си оптимизира персонала .
Скрит текст:
Аз да си дам мнението и за фото-епилатора. Имам лумеа Филипс от по-евтините и мога да го сравня като параметри: Прилики: +50К повече на брой импулси е моят , и двата имат УВ филтър и защита от изгаряне, както и функцията за по- бързо светкане с плъзгане ,което е супер.
Не е ясно ,колко е голям отворът ( моят е 4см) и колко бързо зарежда за ново светкане - от това зависи,колко време ще отнеме светкането на зона - но ако не ви е приоритет времето за процедурата, не е толкова важно.
Имайте в предвид,че ефикасността на този вид уреди ,зависи от типа кожа и косъм - колкото по-голям е контрастът между двете ,толкова по -ефикасен е. Също така ,ако имате много бенки ,белези,ранички ( които да заобикаляте) ...ще е безмислено да си купувате такъв уред . И на последно място,този на Лидл няма приставка за лице,което според мен означава,че не става за лице ( ако искате и за това да го ползвате ,не е ясно дали ще може).
В заключение , това е уред,който всеки индивидуално трябва да си прецени дали,или - аз лично имам супер ефект на краката , на мишниците и имтим зоната ,по -скоро оредяване ,но не изчезване на косъмчетата.
Хубавото е че космите стават едни тънички и фини и въобще не се виждат/усещат , но аз си се святкам всеки месец за поддръжка.
Ако имате финанси е по-добре лазерна епилация , но за бюджетен вариант и този е ок. Аз съм доволна ,ако не друго ,се отървах от врасналите косми и ранички и кожата ми става супер гладка и мека след процедура- а не съм с най - тъмните косми и бяла кожа .
Предвид казаното ,по-скъп епилатор ,навярно ще е по-бърз и с повече приставки ,но няма да върши по-добра работа за тялото,тъй като технологията е една и съща.
Искането от теб е крайно нагло!Извън работата всеки има личен живот и семейство. Работното място на човек не му е втори дом и не е всичко. Заради нечия претенция хората по-рано да ходели стока да нареждат. А тези служители деца нямат ли,дом,семейство?
Не желаеш теб да те правят на гламава,но искаш същото за други хора.
Ами сега на персоналът да не би да им е по-добре - да търчат и луди да стават. Не е ли по-добре ,смяната ,за която им се плаща ,да започва по-рано и графикът да е направен така,че да са повече хора за да смогват и да си вършат работата нормално и спокойно.Това е в техен и наш интерес и въобще не разбирам с какво съм нагла Извинете ,но до вчера са започвали работа с клиенти в 7:30 , а сега от 8 ...?  Аз не искам да ходят по-рано и да работят за без пари ..а някой да им организира работата ,по начин по-който няма да ги докарва до състояние да се сопчат на клиентите изнервени , да им викат от ръководството и да се разкъсват до изнемога измежду касите и палетата със стока.
А това пък за кой има семейство и кой не , въобще не е на място - всеки си има работа ,и никой не го интересува каква е,колко е тежка и по колко часа е на ден ......и все пак на мен не ми е приятно да виждам как някой го гърчат да прави по 10 неща наведнъж и след като имам възможност да изкажа възмущението си ,го правя ..с надеждата ,че ако има повече такива оплаквания,някой ще се трогне и ще се замисли ,че или хората са недостатъчно за  обема работа ,или времето не достига ...и ще промени нещо.
Може по другите филиали да си е наред всичко ,но в конкретния ,който съм цитирала,явно нещо куца в организацията.

# 832
По въпроса за пилешките хапки - стават на фурна, върху хартия, като правих така ги намазах и с малко зехтин отгоре, мисля че ги пекох на 180 градуса, не помня точно. Не е нещо впечатляващо, но когато няма време за друго- стават.
Полента бих взела още, нищо че е със срок до август т.г. - пробвах варианта на фурна, благодаря за идеята, споделена по-назад в темата 💐

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 22:55 от fenyx

# 833
  • Буркина Фасо
... ,го правя ..с надеждата ,че ако има повече такива оплаквания,някой ще се трогне и ще се замисли ,че или хората са недостатъчно за  обема работа ,или времето не достига ...и ще промени нещо.
вероятно ще назначат нов мениджър, който да умува как да се подобрят нещата, които са ясни като ден. Smiley

# 834
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз съм връщала или заменяла по всички описани начини - и всеки път се опитвам първо да намеря охраната и след това да влезна откъм изхода за да питам на каса , как се процедира в конкретния случай. Явно зависи не само от конкретния филиал,но и от служителя/охраната , която е на смяна Wink Wink
Иначе ,аз понеже съм си мрънкало,ги на мрънках хубаво в анкетата за обратна връзка - не стига че започват в 8 ,ами ще си продължаваме както преди - 100 човека в магазин, палета и кашони навсякъде,и целият персонал търчи из магазина ,да зарежда, да е на каса ,да търси нещо с някой клиент ...Еми да му се не види , ако трябва в дните на промоция да ги викат по-раничко ,да си заредят. Сега вече не могат и да ме изгонят в 8:30 и какво ще правят ,не знам ,но не съм ок да се блъскам и да чакам на касите и да си търся кое къде е ,като гламава , да ги карам да го търсят и персонала .Щото някоя умна глава не може да организира процеса и да си оптимизира персонала .
Скрит текст:
Аз да си дам мнението и за фото-епилатора. Имам лумеа Филипс от по-евтините и мога да го сравня като параметри: Прилики: +50К повече на брой импулси е моят , и двата имат УВ филтър и защита от изгаряне, както и функцията за по- бързо светкане с плъзгане ,което е супер.
Не е ясно ,колко е голям отворът ( моят е 4см) и колко бързо зарежда за ново светкане - от това зависи,колко време ще отнеме светкането на зона - но ако не ви е приоритет времето за процедурата, не е толкова важно.
Имайте в предвид,че ефикасността на този вид уреди ,зависи от типа кожа и косъм - колкото по-голям е контрастът между двете ,толкова по -ефикасен е. Също така ,ако имате много бенки ,белези,ранички ( които да заобикаляте) ...ще е безмислено да си купувате такъв уред . И на последно място,този на Лидл няма приставка за лице,което според мен означава,че не става за лице ( ако искате и за това да го ползвате ,не е ясно дали ще може).
В заключение , това е уред,който всеки индивидуално трябва да си прецени дали,или - аз лично имам супер ефект на краката , на мишниците и имтим зоната ,по -скоро оредяване ,но не изчезване на косъмчетата.
Хубавото е че космите стават едни тънички и фини и въобще не се виждат/усещат , но аз си се святкам всеки месец за поддръжка.
Ако имате финанси е по-добре лазерна епилация , но за бюджетен вариант и този е ок. Аз съм доволна ,ако не друго ,се отървах от врасналите косми и ранички и кожата ми става супер гладка и мека след процедура- а не съм с най - тъмните косми и бяла кожа .
Предвид казаното ,по-скъп епилатор ,навярно ще е по-бърз и с повече приставки ,но няма да върши по-добра работа за тялото,тъй като технологията е една и съща.
Искането от теб е крайно нагло!Извън работата всеки има личен живот и семейство. Работното място на човек не му е втори дом и не е всичко. Заради нечия претенция хората по-рано да ходели стока да нареждат. А тези служители деца нямат ли,дом,семейство?
Не желаеш теб да те правят на гламава,но искаш същото за други хора.
Ами сега на персоналът да не би да им е по-добре - да търчат и луди да стават. Не е ли по-добре ,смяната ,за която им се плаща ,да започва по-рано и графикът да е направен така,че да са повече хора за да смогват и да си вършат работата нормално и спокойно.Това е в техен и наш интерес и въобще не разбирам с какво съм нагла Извинете ,но до вчера са започвали работа с клиенти в 7:30 , а сега от 8 ...?  Аз не искам да ходят по-рано и да работят за без пари ..а някой да им организира работата ,по начин по-който няма да ги докарва до състояние да се сопчат на клиентите изнервени , да им викат от ръководството и да се разкъсват до изнемога измежду касите и палетата със стока.
А това пък за кой има семейство и кой не , въобще не е на място - всеки си има работа ,и никой не го интересува каква е,колко е тежка и по колко часа е на ден ......и все пак на мен не ми е приятно да виждам как някой го гърчат да прави по 10 неща наведнъж и след като имам възможност да изкажа възмущението си ,го правя ..с надеждата ,че ако има повече такива оплаквания,някой ще се трогне и ще се замисли ,че или хората са недостатъчно за  обема работа ,или времето не достига ...и ще промени нещо.
Може по другите филиали да си е наред всичко ,но в конкретния ,който съм цитирала,явно нещо куца в организацията.

Няма как да се започне по-рано, нито как да има повече служители на работа. Водещето при организирането на работния процес е продуктивността, която се изчислява като определена сума оборот се отнася към 1 работен час на служител, в това число са и управителите. В изчисленията влиза и времето, когато служителите са в магазина без той да работи, 1 час преди да отвори и 30 мин. след като затвори. Целите са доста високи и се повишават всяка година. Например: определената продуктивност за филиал е 400 лв, планирани са 10 души общо първа и втора смяна(касиери и ръководители) на 8 часов работен ден, необходимият дневен оборот за толкова служители е 32 000 лв. Постъпленията се следят постоянно, ако се види изоставане от поставената цел, следва освобождаване на персонал до постигане на целта. Продуктивността е изключително важна и мениджърите на магазините се следят под лупа за нейното изпълнение. Колкото по-големи са сметките на клиентите, толкова повече служители може да си "позволи" мениджъра. Съответно филиалите с голям клиентопоток, но малък оборот, са така да се каже прецакани. Аз лично съм работила във филиал, в който клиентопотока е наполовина, а оборота двоен на нашия, съответно служителите на смяна са много повече и се работи по-спокойно.

# 835
Ще назначат чушки! Едно е да напишеш ,че имат нужда от повече персонал в този обект,съвсем друго е да искаш по-рано да ходели. И рано да отидат,пак 5 човека  примерно ще се гърбят и отново ще работят за 10, а ще получават заплата за 1. PAulieM, а по-подреден ли беше този магазин в който ходиш когато са отваряли в 7.30?

# 836
Интересно ми е колко часа е работната смяна на служителите ?
И защо съм засичала обяви за 6 часова такава .

# 837
  • София
Е, имат на пълно и непълно работно време. 8/6/4 ч.

# 838
Е, имат на пълно и непълно работно време. 8/6/4 ч.

Интересното е , че преди години , когато редовно зяпах в джобс обявите бяха винаги и само за 6 часа . Веднъж не видях 8

# 839
Новите служители обикновено започват на 4/6 часа, рядко(вече по-често) има назначения на 8 часа. След време, когато се види, че новият служител се справя с работата, часовете му се увеличават. Служителите на 4 са изгодни за филиалите, защото ги планират само за пиковите часове, а не за пълен работен ден. Иначе смените могат да се планират всякак, без оглед на колко часа си назначен(стига да не се нарушава законоустановеното максимално работно време за съответното назначение, съответно 4 часов - 6 1/2, 6 часов - 8 1/2, 8 часов - 11 1/2). Аз съм карала смени и по 6 часа и по 11 1/2 часа, в зависимост от нуждите на филиала.

Общи условия

Активация на акаунт