Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 130 892
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 1 110
Лавашът е с доста по-чист състав от тортилите, никак не са ми еднакви. Поне тези, които съм сравнявала.

# 1 111
Здравейте, имам един малко странен въпрос. От няколко години ползвам една стъклена купичка от закупено от френската седмица на Лидл крем брюле, но се счупи. Сега видях, че е испанска седмица и пак има някакви подобни десерти и се чудех дали някой от тях евентуано е в такава купичка (ако се сещате за каква говоря)? Много рядко ходя до Лидл, затова не съм запозната.
Не в момента ги няма този вид купички, зная ги,  но искам да те попитам,  за какво ги ползваш, аз имах и ги изхвърлих, защото са едни почти плитки, за какво може да ми потрябват, кажи ми , за да се ядосам окончателно, че хвърлям поголовно, благодаря.
Ще се включа и аз за купичките. Използвам ги за малки бързи десерти, нещо като чийзкейк, плодове с гръцки йогурт, чия с мляко и плодове.
Скрит текст:

# 1 112
Ето съда от млечния десерт, не знам за какво ще го ползвам, но ми харесва. Може да ги нарисувам и да сложа чаена свещ вътре, макар че и за това са малки...

# 1 113
Муми, браво, много ефектно!

# 1 114
Ето съда от млечния десерт, не знам за какво ще го ползвам, но ми харесва. Може да ги нарисувам и да сложа чаена свещ вътре, макар че и за това са малки...

Аз ползвам такива за направа на кисело мляко

# 1 115
Обаче тези тортили от тематичната седмица са от яйце, а не са хляб, мислех че ще са в хладилник.
Взех една напитка от алое, скъпа ми е, но исках да я опитам. Таблицата с хранителни вещества е много смешна, иначе е вкусно:

Да, и на мен ми е скъпа, но е много вкусна. Има и без захар.

# 1 116
  • Sofia
Така де, не са чак толкова малки тия купички. Simple Smile
pppqqq, много симпатично бурканченце. Simple Smile Прищя ми се.

Лавашът е с доста по-чист състав от тортилите, никак не са ми еднакви. Поне тези, които съм сравнявала.
Аз сравнявам с тези, които ползвам. Simple Smile  Други не купувам, а по- често и сама си ги правя. По-практично е, приготвям колкото ми трябват.

Скрит текст:

# 1 117
Муми, браво, много ефектно!

Благодаря!

Да се оплача. Досега не съм взимала капсули за пране и понеже не намерих бутилки на Ариел, взех една опаковка с капсули. Изобщо не се сетих да огледам кутията в магазина. Като я отворих в къщи, вътре- дроб, капсули на топка, гела е изтекъл. Та се разкарвах пак да го връщам. Касиерка не искаше да ми върне парите, но управителка се съгласи. Голям карък съм.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 20:18 от Муми

# 1 118
Благодаря за отговорите! Все пак ще отида да видя в Лидл, може да има нещо подобно на въпросните купички. Иначе на въпроса какво правя с тях: използвам ги главно за сипване на сладолед и за десерти, както някой друг вече беше казал. Също стават за съхранение на примерно отрязан наполовина лимон или на отделен белтък от яйце, а и за още много неща.

Да се намеся и за лаваша и тортилите:  за мен тортилите са по-дебели и меки от лаваша, а той е по-сух и хрупкав.

# 1 119
Да, и за мен точно така. Тортилите са по- сочни, а лаваша сух.

# 1 120
Хубава е машината за вакуумиране. Имаме я от 2 години и се ползва често. Пликове купих от Метро. Имаше 3 различни размера, аз ползвам най-малкия, струваха окоро 16-17 лв за пакет от 100 бр.
Това колко метра е като дължина? Лидлските не излизат ли по-изгодно? Две ролки по 3 метра са 10 лв. 28 см ширина. По-малките са дори 3 ролки по 3 метра. Нещо не ми излизат сметките, помагайте. 🙂
От там, където си поръчах плинкове, 100 бр. 15х30 см (стават почти за всичко) са около 16 лв., 20х25 см - 18 лв.
По-малките ролки на Лидл все едно са пликове 20х25 36 броя за 10 лв. Ако се приравнят към 100 бр. излизат 30 лв. По-евтино е да се поръчат пликове и да се плати доставката. Ако се закупят директно, например от Метро - още по-евтино.

# 1 121
  • Sofia
Не знам кои тортили визирате като по-сочни. 
Тези, които съм показала, не са точно сочни, понеже нямат Е-та.

# 1 122
Ами ти тортили не си показала. Wink Показала си лаваш и ливански хляб. Тортилите са испански/мексикански, с много излишни съставки фабрично и наистина по-сочни.

Блу ейнджъл и Недоволна, много ви благодаря за пликовете Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus, разбрах ви как ги калкулирате. Взимаха се доста от лидлските сутринта и се зачудих толкова добра оферта ли са. Малко като с разграбените купички от тази седмица - такива, но по-красиви, са на 1,99 лв. бройката в голям магазин в София.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 21:33 от soul81

# 1 123
  • Sofia
Ясно де... ползва се за едно и също. Simple Smile
За мен "ливанският хляб" е приемливата тортила. Simple Smile

# 1 124
Ето ти пример за състав на тортили, лидлските са подобни:
То затова са и по-меки, от подобрителите, лавашът е чист и много го харесвам. На тортилите усещам изкуственото, леко киселеещо също.

Общи условия

Активация на акаунт