Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

  • 130 823
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 1 260
  • Мнения: 43 856
Морена, би ли споделила каква е новата сметана(малката с капача), когато я пробваш? Дали има захар в нея и каква е разликата с малката сметана в светлосиня опаковка?
Днес за първи път взех свински ребърца в марината и телешки такива. Хубави ли са?

# 1 261
  • Sofia
  • Мнения: 22 652
Мария, аз не съм очаквала да е различна и не е, само капачката в случая. Ето

# 1 262
  • Мнения: 24 840
На мен ми е интересно дали сметаната е по-хомогенна от тази без капачка дето си им е. Защото ако е като нея, смисълът от капачката се губи... Докато не срежа кутията, няма как да изкарам гъстата част от нея. Принципно не ми пречи понеже рядко се случва да се употребя цялата кутийка, но все пак целта на капачката е да може и това.
Дано пише някой като я отвори, докато още върви тая брошура.

# 1 263
  • In transit
  • Мнения: 14 403
Как я прехвърляш от горещата плоча, когато е готова, мен тези моменти са ми леко сложни, слагането и махането от плочата. Нали не трябвало нищо да капва на нея, да се пазела.
В упътването не пише нищо такова, пише как да се почиства, ако капне нещо.
Скрит текст:
Да не се мокри/кисне, да не се слага на дъното директно, за да не повреди реотана,  да се загрява на седната степен на фурната и да се слага в студена такава.  
До сега не съм ползвала и ще трябва да си взема и дъска за целта.
Иначе готовата пица просто ще издърпвам от камъка върху дъска - с щипка, или вилица.  
За слагането съм си пригодила един картон, поръсвам царевично брашно и нареждам пицата върху него и я плъзвам в тавата - щото я загрявам и нея заедно с фурната.  На тестото правя борд и не слагам върху него продукти, така предотвратявам изтичане.
Не пише, но е проверено. И не е приятно, ама хич Grinning Веднага попива всичко и започва да пуши, става лисичарник в стаята.
Аз слагам върху хартия за печене и заедно с нея прехвърлям върху камъка. Използвам една тънка метална подложка за торта, която случано се оказа съсъ същия размер,вместо лопата. Иначе има и дъски за тази цел Mikkey има такава, доколкото знам.
Да, с дървена или метална лопата е на-лесно и удобно. Моята е подобна на тази:
Скрит текст:
И потвърждавам думите на Вещица, че капне ли течност или кашкавал по плочата става страшно.Smile И не се почиства по никакъв начин.
Хубаво е плочата да се загрее на максимална температура (250-300С) поне 30 минути, иначе рискувате да не ви се изпече пицата отдолу. За хляб също се загрява поне 30 минути на температурата, на която ще печете.

# 1 264
  • Мнения: 5 657
Мики, дъските от четвъртък дали са подходящи за тази цел, или да търся по-тънки.

# 1 265
  • Sofia
  • Мнения: 22 652
Мики, дъските от четвъртък дали са подходящи за тази цел, или да търся по-тънки.
Смятам, че скосена в края дъска ще е най-удобна.
Но аз ще взема тази от четвъртък и ще видя как е с нея, поне за сервиране на пица ще я ползвам, ако не друго. Иначе с картона, както писах  си върша идеална работа, докато намеря нужната дъска.  Simple Smile

# 1 266
  • Мнения: 2 147
Конти, линкът ти води към несъществуващ продукт. Тоест нищо не се вижда. За някви гъбки.
Тете, това бяха гъбичките за грим, които бяха до вчера с активен линк в сайта. Дано е видяла колежката снощи, каквото я интересуваше. Ако не, в Гугъл с търсене "гъби за грим лидл" излизат в секция Изображения снимки на всички предлагани видове.

# 1 267
  • Мнения: 11 784
Фолио за съхранение взех, пише че може да се използва и в микровълнова на 100 градуса, моята няма градуси, та това как става нямам идея. Ще видя дали ще ми хареса самото фолио, вземам за първи път.
Отказах се да купувам камък за пица, но видях указанията му- 30 минути се загрява на 250 градуса, който е решил да купува да има предвид.
Взех няколко детски книжки- наближава все пак първи юни.

# 1 268
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Задължително слагайте хартия под печивото, която да стърчи извън него. Така дори нещо да изтече, ще остане на хартията.
Гъбичките за грим при нас бяха сложени в една кутия, разделена на секции. Зазяпах се, че ми зарязаха ма бонбони и така разбрах че са гъби за геим

# 1 269
  • София
  • Мнения: 5 595
Задължително слагайте хартия под печивото, която да стърчи извън него. Така дори нещо да изтече, ще остане на хартията.
Гъбичките за грим при нас бяха сложени в една кутия, разделена на секции. Зазяпах се, че ми зарязаха ма бонбони и така разбрах че са гъби за геим
Не е лошо като идея, за хартия под печивото,ама за осъществяване трудно ми се вижда.
Нали трябва да се нагорещи плочата във фурната, после хем хартия , хем печивото да плъзнеш,нещо тегава тая работа.
Аз мислех да вземам плоча, но се отказах, за друга цел ми трябваше.

# 1 270
  • Мнения: 11 784
За хартията имайте предвид, че обикновено пише, че издържа до 220 градуса. Не че не съм слагала на по-висока температура- към 250 вече почва да прегаря и да се разпада.

# 1 271
  • Мнения: 5 657
В инструкциите пише като предимство, че поемала влагата от тестото и осигурявала вкусно изпечена пица, когато е с хартия как ще поеме влага и да се възползваме от тази и екстра.

# 1 272
  • Sofia
  • Мнения: 22 652
Миленски, то върху хартията приготвяш пицата и с нея издърпваш на камъка. После пак с нея може да издърпаш готовата пица. Но това ако не е изгоряла де, както писа Феникс.
Аз по принцип ще загрявам на 250 камъка, ама после ще пека отгоре на 270-280, та  по-вероятно е да изгори.

# 1 273
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Не изгаря. Само по краищата, където няма нищо върху нея.
Загрява се предварително камъкът, тестото, заедно с хартията се слага отгоре и после заеднос хартията се маха
Виж за поемане на влагата от камъка не знам.... Но винАги пише “заедно с хартията”, което предполага, че няма разлика

# 1 274
  • Мнения: 11 784
Вземете си удобни шипки и някакъв съд (тавичка, решетка за сладкиши) - и решавате въпроса- със шипките захващате откъм външната страна на фурната пицата, издърпвате я върху съда и готово!

Общи условия

Активация на акаунт