Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 130 757
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 1 395
Привет и от мен!
Аз вчера направих един лек пазар. Взех от XXL лазаня, пица маргарита и от маслото XXL, сирене котидж и други нещица.
Взех и скариди за 5лв и нещо. За първи път приготвях. Гледах някаква рецепта от нета. Споделете ви, как ги приготвяте? Аз им махнах само главите и ги запържих с масло, олио и малко чесън, а после ги полях с изцеден лимонов сок и магданоз. Готвих някъде 10-15 мин. После като ги ядете махате ли им черупката/хрущяла на тялото на самото тяло или може и с нея? Извинявам се са тъпия въпрос. Flushed  Relaxed
Купих и рол-он син, като видях, че тук го коментирате. Прави ми впечатление, че козметичните витрини са много бедни откъм асортимент. Имаше и чери домати на клонка за 1,75лв., папая за 3,99лв. с нея май се набутах. Взех и маслиново масло в стъклена бутилка , забравих марката за 11,99лв. В този ред на мисли, вие от кое сте доволни?Търсех от детските сандали, но те май бяха от четвъртък.

# 1 396
Сандалите са от понеделник.
Скрит текст:
Не ми харесаха миналата година момичешките, станаха на нищо (изхвърлени са, не мога да дам снимка), но за един сезон са така или иначе, защото се израстват. Тази година не ги търсих, да отбележа.
За зехтина- вече се спрях на португалския, ниска киселинност има, жалко само че го предлагат два-максимум три пъти годишно 😒

# 1 397
  • Sofia
... Взех и скариди за 5лв и нещо. За първи път приготвях.... Готвих някъде 10-15 мин. После като ги ядете махате ли им черупката/хрущяла на тялото на самото тяло или може и с нея? ...
папая за 3,99лв. с нея май се набутах ...
Не знам какви са били скаридите, по-вероятно е да са били бланширани - готвят се само колкото да се стоплят. Ако са сурови - за 3-5 мин. или докато порозовеят.
Аз предпочитам да готвя с главата, защото има много вкус в нея, после я махам. Черупката се маха.
А за папаята не разбирам какво имаш предвид, но цената е страхотна.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 11:01 от Morena

# 1 398
  • София
Скаридите за 5 лв. и аз взех - бланширани са и с глави и опашки. Не ядеш главата и опашките и аз ще търся рецепта, предишните ги правих саганаки ама не ми допадна.

# 1 399
  • в кукувиче гнездо
Привет и от мен!
Аз вчера направих един лек пазар. Взех от XXL лазаня, пица маргарита и от маслото XXL, сирене котидж и други нещица.
Взех и скариди за 5лв и нещо. За първи път приготвях. Гледах някаква рецепта от нета. Споделете ви, как ги приготвяте? Аз им махнах само главите и ги запържих с масло, олио и малко чесън, а после ги полях с изцеден лимонов сок и магданоз. Готвих някъде 10-15 мин. После като ги ядете махате ли им черупката/хрущяла на тялото на самото тяло или може и с нея? Извинявам се са тъпия въпрос. Flushed  Relaxed
Купих и рол-он син, като видях, че тук го коментирате. Прави ми впечатление, че козметичните витрини са много бедни откъм асортимент. Имаше и чери домати на клонка за 1,75лв., папая за 3,99лв. с нея май се набутах. Взех и маслиново масло в стъклена бутилка , забравих марката за 11,99лв. В този ред на мисли, вие от кое сте доволни?Търсех от детските сандали, но те май бяха от четвъртък.
Голяма грешка да се махат главите на скаридите. Те са най-вкусни, в Испания ме научиха как се смучат Simple Smile. Черупката се маха, как ги ядете с нея?! Тя изобщо не става за ядене.. Скаридите се приготвям на тиган с малко зехтин, чесън, черен пипер и сол, може и леко люто да се сложи, накрая лимон. Не повече от пет минути им трябва, иначе стават жилави и сухи.

# 1 400
По повод скаридите, едни панирани
Скрит текст:
- с хрупкава панировка, преди време си бях поръчвала в Хепи и мислех, че под панировката ще са белени… ама не бяха, направо се чудех това нещо що за хрумване въобще  е 😞

# 1 401
  • София-Младост
Айде и аз да кажа ...скаридите са бланширани, почистени, без глави, само с опашки. Снощи ги готвих, много ми харесаха!
Вчера взех десерта с бейлис за 1.99...нищо особено не е.

# 1 402
  • София
Хартията ,която беше в седмицата с нещата за колата в супер! Дълго парче и не се разпада. Ама дали ще пуснат скоро пак Sad

Няколко Лидъла обиколих за тази хартия. Не успях да купя.  И аз съм в очакване отново да я пуснат. Пяната за тапицерия също.

# 1 403
  • в кукувиче гнездо
Десерта с бейлис не ми хареса особено. За два лева да кажем, че става, но за 4 в Метро са преиграли.

# 1 404
Скрит текст:
- с хрупкава панировка, преди време си бях поръчвала в Хепи и мислех, че под панировката ще са белени… ама не бяха, направо се чудех това нещо що за хрумване въобще  е 😞
Не знам какви са били в хепи, но ние черноморските си ги пържим, обаляни в брашно с все главите и черупките. Стават като чипс. Ако е за големите не знам защо да са с черупки.

# 1 405
  • в кукувиче гнездо
Скрит текст:
Не знам какви са били в хепи, но ние черноморските си ги пържим, обаляни в брашно с все главите и черупките. Стават като чипс. Ако е за големите не знам защо да са с черупки.
Даже и тези, дето са като семки, морските, са отврат с черупката. Мъжът ми така ги яде, аз не мога.

# 1 406
Въпрос на вкус, както винаги. Супер са ми на мен с биричка, но само пържените, другите са ми някак постни.

# 1 407
  • София
Айде и аз да кажа ...скаридите са бланширани, почистени, без глави, само с опашки. Снощи ги готвих, много ми харесаха!
Ами не, скаридите за 5 лв са бланширани и си имат глави и всичко. Най-вероятно говорите за тези, които са 8 лв от Делукс нещата.

# 1 408
И аз не мога да ги ям с черупките. Много отдавна по морето купувахме едни дребни, във фунийка като семки ги продаваха- и тях белехме.

# 1 409
  • София-Младост
Ами не, скаридите за 5 лв са бланширани и си имат глави и всичко. Най-вероятно говорите за тези, които са 8 лв от Делукс нещата.
Реално на редовна цена са по 8.48 или нещо подобно...мин. седмица бяха на промоция два пакета за 10лв. И аз затова казах за тези от 5. Извини ме! Не са от делукс серията (мисля), замразени са, 225 г  е пакета.
Ето картинка

Общи условия

Активация на акаунт