Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дискотека под 18?

 • 6 282
 • 46
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 771
Даже майката беше колежка на майка ми. После от разкази за следващите купони, разбрах че си им било редовна практика да се изнизват, за да не смущават купона, след това чистачка оправяла погрома. И не бяха единствените, на един купон, само че при друго семейство, се стигнало даже до опит за изнасилване. Като го чух това, както и истории за невероятни пиянски изцепки, екстази, трева, честна дума се зарадвах, че не съм участвала в подобни простотии. Не знам защо майката на авторката си мисли, че на домашни купони купони е по-безопасно. Същото е като в дискотеката - секс на пияна и дрогирана глава. Освен разбира се, ако са определени ясни правила и има родителски контрол.

# 31
 • София
 • Мнения: 30 981
И на мен ми е по-притеснено за домашни купони, честно казано. Но дъщеря ми сякаш проявява разум и сама отказва покани, където не познава 80-90 процента от хората.

# 32
 • Мнения: 21 707
Ами честно казано в моята младост по соц. време купон с родители не е имало. Поне в гимназията. Купонът винаги беше там, където родителите по някаква причина липсваха. Но не сме правили никакви тъпи изцепки. Аз и сега не го проумявам купон с родители на над 16 годишни. Но все пак трябва да се знае кой ще идва.

# 33
 • Мнения: 43 555
Аз написах за "нашите" домашни купони. Само познати деца и с родител, който със сигурност знам, че ще е там.
Не съм от доверчивите Simple Smile

# 34
 • Мнения: 356
Мисля, че отпадна това с пълномощните и попечителите, с които можеш да влезеш в дискотека. Не съм сигурна дали и с родител все още може, възможно е и това вече да е забранено по закон, имаше някакви нови разпоредби наскоро.
Аз не бих пуснала детето си по много причини. Ясно е, че няма да получи чисто нова доза акъл и опит в деня, в който навърши 18, но пък колкото повече време минава, толкова по-голям шанс има да възприеме нещата, които му обясняваш всеки ден (евентуално). И в крайна сметка отговорността за живота ти си е лично твоя, когато си на 18. Когато си по-малък, накисваш родителите си да отговарят за абсолютно всичко, което правиш. Освен това, в дискотеките много лесно стават инциденти. Колкото повече хора, толкова повече възможности. Лесно е дори да изчезнеш завинаги от лицето на земята, немалко такива случки чуваме по новините.

И като цяло, хубаво е законите да се спазват, независимо дали ще минеш покрай охраната без лична карта, дали родителите ти са съгласни, дали приятелите ти са свестни и т.н.

# 35
 • Мнения: 1 855
Откъм 16 годишна ходя по дискотеки. Отначало с вечерен час и баща ми ме чакаше с колата в уреченото време, после с две комшийски деца заедно вземахме такси. Не съм имала нито един неприятен инцидент за толкова години, но знам за такива. До голяма степен инцидент не съм имала, защото отивах с група приятелки и съученици и си прекарвах времето с тях, както и си тръгвах с тях. Когато сте голяма група и заедно, рискът не е кой знае колко голям.
Имах съученички и познати с мега фриволно поведение, обикновено те се прибираха с така да го кажа, истории за разказване. Сега като гледам назад с очите на възрастен, основно и до човек си е цялата работа и определено има рисково/нерисково поведение. Само че това трябва да е възпитано и създадено у младия човек, не да се работи тепърва върху него, когато им се прище дискотека

# 36
 • София
 • Мнения: 30 981
Именно. Ако не си създал правила и стратегии за оцеляване за 16-17 г, няма закъде тепърва да създаваш. Просто наблюдаваш и надграждаш.

# 37
 • Мнения: 21 707
Сега като гледам назад с очите на възрастен, основно и до човек си е цялата работа и определено има рисково/нерисково поведение.

Точно това е в основата на безопасността при всякакви ситуации, не само в дискотеки. И добрите бодигардове го знаят - главните усилия са да се избегнат предпоставките за опасност, а не да правят разно фенси спасителни каскади.

# 38
 • София
 • Мнения: 30 981
Помня как водих дъщерята преди 3-4 г на Кока кола безплатен концерт и я учех откъде да мине, къде да застане, какво да прави, какво да не прави...
А беше голяма тълпа, трябва да ви кажа!

# 39
 • Мнения: 43 555
...Когато сте голяма група и заедно, рискът не е кой знае колко голям...
Редовно има статии за изваден постолет в дискотека. Не мисля, че има значение колко голяма е групата в подобни случаи.
Уточнявам, че не говоря за детски дискотеки до 21-22 ч., а за обикновените, които започват в малките часове и се сервира алкохол.

# 40
 • Мнения: 1 855
Не знам, не следя с такива детайли. Също зависи и от мястото. В по-малките населени места няма много избор, но в големите градове се знае къде какъв тип хора се събират.

Не адвокатствам на ходенето по дискотеки, всяко семейство си познава правилата и детето и си знае кое как. Спомням си обаче в първи курс като студенти как някои се държаха буквално като изпуснати, защото преди това не бяха виждали излизане и бяха държани доста изкъсо, докато тези с поне малко  опит в излизането доста по-умерени бяха/ме, защото знаехме, че не е голяма работа да се напиеш, нито е голяма работа да идеш на клуб, в крайна сметка.

# 41
 • София
 • Мнения: 30 981
По правило под 18 в София не пускат нощем. Някои приятелки на дъщеря ми са се опитвали, но не е станало дори и с пари и са останали разочаровани. Покрай Ковид продължават засилените проверки и никой шеф не иска да си слага таралеж в гащите заради разни "пикли".

# 42
 • Мнения: 2 004
Не. Да ви кажа непълнолетни и дискотеки, винаги ми изниква случая Белнейски. Ще кажете, черногледо, но аз не виждам плюс в тия дискотеки, ни социализация, ни забава.

# 43
 • Sofia
 • Мнения: 3 828
Аз лично съм ЗА детска дискотека.
Против дискотека за възрастни, то и Законът НЕ позволява.
Моят син е на почти 17 и го интересуват домашни сбирки /купони/ само и футбол.

# 44
 • Мнения: 1
Здравейте , на 14-съм , но скоро правя 15 понеже сега е лято и искам да видя какво е да си на дискотека , искам да отида със пълнолетна си сестра и да попитам , възможно ли е да ме пуснат?
( нашите , са съгласни да отида със сестра ми )

Общи условия

Активация на акаунт