Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

• 41 175
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
При нас не се хвърлиха в някакви извънредни изпитвания и тестове, сега вървят класни и изходни нива. Всичко е по старому- кефят се на свободните часове и ако ги пусне някой по-рано.

Днес се радват, че утре няма да учат.

# 541
  • София
Това, че някое дете не е преживяло тежък период или депресия през последната година, съвсем не е повод за обобщения, че при децата всичко е ок. Дори тук им бг-мама има достатъчно други теми, в които може да откриете реални притеснени за състоянието на детето си родители. Странно как, когато СЗО ни плаши с пандемия има основание, но когато същата СЗО отправя предупреждения за бъдещето на поколението деца в световен мащаб, бива омаловажавана ...

# 542
СЗО-то сън го не фаща да мисли за нашето и на децата ни здраве ...

# 543
СЗО-то сън го не фаща да мисли за нашето и на децата ни здраве ...
СЗО-то има силно изявено шизофренично поведение.
Днес е валидно едно, утре същото нещо не е, та даже е вредно...
Цял свят е в днешната труднопоносима ситуация именно заради шизофреничното поведение на СЗО.
Силно им "вЕрвам" на всяко твърдение!

# 544
Само дето целта на това мероприятие е да се подпомогне туристическия бизнес, не е направено с грижа и мисъл за децата. Сумите, които държавата ще заплати на хотелите за тези лагери, са почти двойни на обичайната за такива мероприятия цена.

Нали?
Понеже у нас интересът на хотелиерите е по-важен от този на децата. Smile
Поне у нас това се прояви кристално ясно по време на този година и половина експеримент.
Натрупаните социални и образователни проблеми при децата се борят с уроци, колективни групи /и лагери, разбира се/, но най-вече - чрез недопускане на повторни опити с деца по този начин.

Това, че някое дете не е преживяло тежък период или депресия през последната година, съвсем не е повод за обобщения, че при децата всичко е ок. Дори тук им бг-мама има достатъчно други теми, в които може да откриете реални притеснени за състоянието на детето си родители. Странно как, когато СЗО ни плаши с пандемия има основание, но когато същата СЗО отправя предупреждения за бъдещето на поколението деца в световен мащаб, бива омаловажавана ...

Последните хора, на които се доверявам относно здраве, спокойствие и напредък на децата, са интернет майките им. Smiley Обективно погледнато няма нито едно реално научно проучване, което да е доказало каквато и да било полза от ДО пред ПО. Включително относно защита на общественото здраве. Затова и първото следва да си остане личен избор и да се прилага за наистина необходими единични случаи.
Тук обсъждахме нидерландското проучване - доста показателно беше. А като имаме предвид, че Нидерландия е държава в челните места по защита на детските права и една от тези, които предлагат наистина сносно общо образование, то мога само да си представям какво е у нас. Но у нас подобно обективно проучване на последиците от тази катастрофа с образованието няма и да се направи. Предполагам - никога.
Учителите в момента биха били в потрес /по-неподготвените са/, ако от месеци не бяха се подготвяли за това, което завариха сега. Говорих лично и с гимназиални, и с учители в основни училища - трагедията е налице. Не е ясно дали и доколко огромните образователни и социални пропасти, за които иде реч и в линковете и цитатите по-горе, могат въобще да се поправят. Дай- Боже безумието да не се повтаря поголовно и за месеци.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 11:36 от Judy

# 545
Само дето целта на това мероприятие е да се подпомогне туристическия бизнес, не е направено с грижа и мисъл за децата. Сумите, които държавата ще заплати на хотелите за тези лагери, са почти двойни на обичайната за такива мероприятия цена.

Нали?
Понеже у нас интересът на хотелиерите е по-важен от този на децата. Smile
Поне у нас това се прояви кристално ясно по време на този година и половина експеримент.
Е, искате да ви кажат, че го правят да дадат пари на свои хора ли?
Традиционно ще се облагодетелстват тези, които не са в нужда - и от хотелиери, и от деца.
Тук-таме някои от другите ще закачат.

Всъщност, не са сетили да си рекламират мярката и с може би друга полза. С всички тези истории, предполагам, че много хора са останали без отпуски за почивки, та и по тази линия има "грижа".

# 546
Е, искате да ви кажат, че го правят да дадат пари на свои хора ли?
Традиционно ще се облагодетелстват тези, които не са в нужда - и от хотелиери, и от деца.
Тук-таме някои от другите ще закачат.
Разбира се, че заради това. И парите идват пак от нашия джоб, но нито избираме на кой да ги дадем, нито колко искаме да дадем. За сметка на това едни (немалки) комисионни отиват при "посредници". И тъй като поръчката зависи от посредника, а не от "другите закачили", последните биват обслужени по минимално възможния начин, за да се спестят и разходи. Не бих искал детето ми да почива при такива условия.

# 547
Ежко, не знам как е организирано предоставянето на тези средства. Искаш да кажеш, че реално и за хотелите не са тези пари, а за посредниците, а хотелите няма да вземат всъщност от парите, колкото им се полагат, а ще ги изстискват и тях?

Със сигурност обаче има и деца, и хотели които биха има ли полза от такава мярка, но у нас всичкото ни е такова.

# 548
Предполагам, че ще има някакви критерии за включване в тази програма, макар да не разбрах какви са. Пише до 70 деца от училище по преценка на педагогическия  и непедагогически персонал. От друга страна пък, по реда на постъпване на заявление...

Тъй като туроператорите ще са тези, които досега организират училищните екскурзии, като знам как ни дерат кожите за елементарно качество и аз съм скептична. Но предвид факта, че все пак за родителите са безплатни, предполагам, че ще има желаещи.

Хубаво са  направили в статията паралел с почивките за пенсионери на Масларова и от тях нищо не излезе.

https://news.bg/education/mon-obyavi-bezplatna-pochivka-za-uchen … -pandemiyata.html

# 549
Ежко, не знам как е организирано предоставянето на тези средства. Искаш да кажеш, че реално и за хотелите не са тези пари, а за посредниците, а хотелите няма да вземат всъщност от парите, колкото им се полагат, а ще ги изстискват и тях?

Със сигурност обаче има и деца, и хотели които биха има ли полза от такава мярка, но у нас всичкото ни е такова.

Парите ще си ги разделят хотелите и посредниците. Ще изтискват нас с децата. Нас с данъци (откъдето идват парите), а децата с лошо обслужване (за да спестят разходи). По-добре да намалят данъците - така ще имаме повече пари на ръка и ще контролираме как и за какво да ги харчиме.

# 550
Така или иначе вече са го решили, затова който се интересува може да подаде заявление, в обичайна година точно по това време ни изстискваха, както пише Eжко за някоя екскурзия, или зелено училище. Сега поне някой родител ще намаже "безплатно".

Все някакви критерии ще трябва да въведат в училищата обаче и вероятно ще бъдат подоходни,  по ред на номерата  ще предизвика недоволство.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 12:23 от Iris04

# 551
Критерият ще бъде един - "семейство и приятели".

# 552
  • Русе
Училищата са в случая посредниците - и за избор на децата и за преценка на качеството на услугата. Предполагам учители ще придружават учениците. Друг е въпросът, че аз не бих се втурнала към въпросната услуга. Почти всяка година детето ми е било на лагер, който съм избрала съобразно интересите му и според проучване на организацията на съответния лагер. Извод - скъпият лагер не  винаги предлага качество. Бях приятно изненадана от лагерите на Явор Киряков, които като цена бяха символични в сравнение с един от прехвалените езикови лагери,на които отиде ,но това което беше организирано и дадено на децата в лагерите на Явор беше несравнимо повече.

# 553
  • Варна
Знам, че е частен случай, но синът ми "разцъфна" за тези дни ПО, въпреки класнАта и контролните, въпреки трудностите и предстоящия изпит ( 8 клас). Това ме прави щастлива и да, знам, че вашите деца не страдат и понасят чудесно ДО, но има  и друг вид деца.  А  аз имам и от двата у дома.

# 554
При нас ПО има огромното предимство, че могат да си лакират ноктите едно на друго, в междучасията, надявам се. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт