Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

• 41 351
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
  • European Union
Аз също не съм против моите деца да ходят през юни (въпреки че имахме планове да постоят при баба им, която не ги е виждала от месеци). Мисля, че тези три седмици за първокласника ще са ценни за изграждането на колектив. Но ми се струва супер недомислено 4 клас да са в училище до 30 юни, а пети - до 15ти.

fairytale lady - 19 и 21 май са неучебни дни; 24 май е официален празник, а 25 май е неучебен, но присъствен (въпреки че никой не знае какво точно означава това). Последото тълкуване, което изтече в пространството е, че децата няма да ходят на училище, а учителите трябва да си пуснат отпуска.

# 241
  • софия
    Според  Школо моята дъщеря на 25.05 има 7 учебни часа,а на 20. 05. - спортен празник.

# 242
    19-ти и 21-ви са ДЗИ. Денят между тях - 20-ти - при нас е обявен за спортен празник /май на повечето места е обявен за нещо неучебно/. 24-ти е празник на славянската писменост, а 25-ти е неучебен по графика на МОН https://www.mon.bg/bg/56 Т.е. има два учебни дни тази седмица и 3 през следващата.
    А при нас няма 12клас и няма матури... 19 и 21 са си нормални учебни дни и 20 не е обявен за нищо по-различно. Единствено 24 и 25 са научебни ✌️

# 243
    • София
    Знам само, че 19-ти, 21-ви и 25-ти официално са обявени за неучебни дни от министъра на образованието /съответно са отбелязани като такива и в нашия електронен дневник/.

# 244
    • European Union
    В училищата, в които няма матури, не може да се провежда нормален учебен процес, защото една част от учителите са ангажирани като квестори.
    19 и 21 май са обявени за неучебни дни още в началото на септември със заповед на министъра. Миналата година обаче учихме по време на матурите. Тогава всички ученици бяха ДО.

# 245
    • Бургас
    Само да попитам. Нези неучебни дни 19, 21 и 25.05 ще са неучебни и за тези, които по график са ДО, нали?

# 246
    Irene, за всички са неучебни! Ваканция реално от 19 до 25.05, евентуално ако 20 не е обявен за спортен празник може и да учат!
    При нас е обявен за спортен празник ! Обаче пък какъв спортен празник на класовете с ДО?

# 247
    • София
    Какъвто и на тези с ПО. Joy

# 248
    А НВО за 4 клас на 27 и 28 при положение че са от 10 часа изпитите и уж ще ги делят на по-малко деца в стая, т.е. изисква се организация преди и след часовете какви са? Учи ли се част от времето?

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 15:00 от Sparkles

# 249
    https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2021/05/17/4210111_uchenic … _kum_prisustveno/
    Учениците от 7, 8 и 10 клас преминават към присъствено обучение

Инфлуенсърите за ДО не се чуват, освен Стаматов, който вече иска ПО.

Това е продължаващата подигравка с големите ученици, които "ще учат присъствено поне до края на месеца" - т.е. нищо ново няма още, а "до края на месеца" са 4 учебни дни. Циркът продължава за сега.

две седмици са, как 4 дни? по всичко изглежда, че от 1 юни всички ще са в клас.
    Точно 4 присъствени са за моя син. Днес е празник на града, на 20-спортен. Другото е ясно какво е. Лично аз не следя вече. Писна ми и наистина не съм длъжна да следя цялата простотия с ДО - ПО, при положение, че го играя работещ на 10 часа поне и учител по 2-3 предмета още вкъщи специално тази година. Както и домакиня и т.н.
    За останалите деца са сигурно по 5.
    Вече стана трагикомичен този театър.
    Дано си права за от 1.06.

# 250

Не съм разбрала да има опция за отказване, но аз и не възнамерявам. Всеки допълнителен ден с приятелите и класа е безценен.

Хареса ми написаното👍  Много елегантен начин да кажеш, че юни си се уредил с безплатна занималня.

Моето дете е 5 клас, не са преустановявали учебния процес и ще си приключат в срок. В дните до 30 юни класната им е обещала една екскурзия с преспиване, така че аз също не възнамерявам да се лиша от възможността за ангажиране на малчугана през лятото 😉

# 251
    • София
    Тук няма разделение на училища, просто пише неучебните дни ЗА ВСИЧКИ: https://www.mon.bg/bg/56

А на приказките за "безплатната занималня" искам да обърна внимание, че на много места заниманията през юни за учениците 1 - 4 клас са до обед, което затруднява родителите. Е, разбира се, тука всички са хоум офис и с гъвкаво работно време, не като някакви плебеи, чиято професия изисква присъствие на точно определено място, независимо дали работят с пратки, щайги с продукти, специализирана техника или документи. Много ми е интересно лаборантката, която прави PCR тестове, как ще си ги прави от къщи... Аман от елитарности и неразбиране, па мина вече над година пандемия, пооберете се малко.

# 252
    Тук няма разделение на училища, просто пише неучебните дни ЗА ВСИЧКИ: https://www.mon.bg/bg/56

А на приказките за "безплатната занималня" искам да обърна внимание, че на много места заниманията през юни за учениците 1 - 4 клас са до обед, което затруднява родителите. Е, разбира се, тука всички са хоум офис и с гъвкаво работно време, не като някакви плебеи, чиято професия изисква присъствие на точно определено място, независимо дали работят с пратки, щайги с продукти, специализирана техника или документи. Много ми е интересно лаборантката, която прави PCR тестове, как ще си ги прави от къщи... Аман от елитарности и неразбиране, па мина вече над година пандемия, пооберете се малко.
    Аз като съм хоум офис не съм цъфнала и вързала финансово, но с годините разбрах че услугите на държавата не са направени за да ми помагат на мен, а целят някакво възпитателно и може би друго въздействие, което не отчита комплексно най-доброто за децата, като брой деца, персонал, площ за учене, игра, спане, разболявания и т.н.
    Скрит текст:
    Сега както стават задължителни градините от четири години, съм сигурна, че има родители като мен, които не смятат че задължителността на тази възраст е добра за децата, както и че има родители, които имат нужда от бавачка и не се интересуват задължително ли е или не, те са се завъртяли в системата още по-рано. В ДГ СЗО такива нормативи е заложило за половото възпитания на четири годиншните, та ум да ти зайде...
    Иначе винагии се е демонстрирала грижа за децата, демек зор да се ходи със сополите за да не се повредят психически, а като наближи лятото и градини и училища гледат да се отърват я с по-малко сборни групи, я с някакви бутафорни занимания по проекти. На мен ми е подозрително когато някой декларира, че ще грижи за детето ми повече и безплатно, обикновено зад това стои допълнителен финансов стимул за учителите чрез който се прокарва някаква друга цел, която не винаги е свързана със съобразяване с родители и деца. Иначе по време на пандемия, това да удължиш учебната година е като да намалиш броя на автобусите ... - тези които имат нужда от услугата ще имат по-голям шанс да се разболеят, ако още не са успели... Надявам се да не е задължителна тази грижа за тези, които не искат.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 07:14 от Sparkles

# 253
    ... с годините разбрах че услугите на държавата не са направени за да ми помагат на мен, а целят някакво възпитателно и може би друго въздействие, което не отчита комплексно най-доброто за децата, ...
     Надявам се да не е задължителна тази грижа за тези, които не искат.
    Именно. Такова е било и моето усещане през годините. И се учудих как така сега в паднемията се оттули опцията ДО, която секва плануваната максимална институционализация на децата и откъсването от семейната среда, въвеждани като правило и норма. Разглеждам различните тревоги по социализацията на децата в светлината на горното. Да не би на някой да му просветне и да бъдем твърдо убедени в необходимостта от максимално присъствено и максимално отсъствено от семейството.
    Снимката с "тревожните" ученици много ми хареса.

# 254

Не съм разбрала да има опция за отказване, но аз и не възнамерявам. Всеки допълнителен ден с приятелите и класа е безценен.

Хареса ми написаното👍  Много елегантен начин да кажеш, че юни си се уредил с безплатна занималня.

Моето дете е 5 клас, не са преустановявали учебния процес и ще си приключат в срок. В дните до 30 юни класната им е обещала една екскурзия с преспиване, така че аз също не възнамерявам да се лиша от възможността за ангажиране на малчугана през лятото 😉

Много жалко, ако сте го разбрали така. Не ми е проблем да се занимавам с детето си, както се опитват всячески да внушат любителите на ДО. Друга е идеята и сме я писали толкова пъти, че вече не ми се повтаря за пореден, наистина.

Общи условия

Активация на акаунт