Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

• 41 916
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
В дните, в които имат физика по програма, вече имат по 2 писмени контролни, директорката не е разрешила на преподавателката по физика да направи изходно ниво и затова остава за последния ден. Госпожата е сърдита на целия клас, че са си потърсили правата в Дирекцията - децата са отказали да правят трето контролно в един и същи ден, което фрустрира преподавателката и валят закани за двойки. Имат по две оценки ДО, две ПО и по една от проект. Специално моята дъщеря по физика е еднакво зле и ПО и ДО, така че това не е проблем Wink.

# 586
  • София
В дните, в които имат физика по програма, вече имат по 2 писмени контролни, директорката не е разрешила на преподавателката по физика да направи изходно ниво и затова остава за последния ден. Госпожата е сърдита на целия клас, че са си потърсили правата в Дирекцията - децата са отказали да правят трето контролно в един и същи ден, което фрустрира преподавателката и валят закани за двойки. Имат по две оценки ДО, две ПО и по една от проект. Специално моята дъщеря по физика е еднакво зле и ПО и ДО, така че това не е проблем Wink.
При нас ученикът може да откаже петото контролно за деня ако има 4... Само това мога да кажа.

И им се карат здраво, да, буквално ги мачкат. Явно и учителите са дали фира, нямам друго обяснение за подобно поведение, очевидно дори в различни образователни системи и националности представени на една и съща територия. Вероятно смятат, че са изпуснали цялата история с авторитета, ама не мисля, че така ще стане нещо. Само ще ги отвратят и от ПО, не само от ДО.

# 587
  • Бургас
При нас се очертава, че никой тяма са учи допълнително от 15-ти до 30-ти. Не защото децата/родителите не искат, а учителите/училището. По половината предмети вече са им писали годишните оценки. Другите предполагам ще ги напишат в петък. В понеделник 14ти трябва са връщат учебниците. Тякои учители нескрито тръпнат от нетърпение по-скоро са свърши учебната година.

# 588
  • София
Аз не знам, остана ли нормален човек, независимо родител, учител или ученик, който да не очаква това - да се свършва с тази година. Smirk

# 589
Аз не знам, остана ли нормален човек, независимо родител, учител или ученик, който да не очаква това - да се свършва с тази година. Smirk

Не само - чакам с нетърпение да се приключи изобщо сагата при нас догодина.
С учителите и училището нямам проблем. МОН и ДО едвам ги трая.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 23:02 от Ezhko

# 590
Че са злоби даскалите, злоби са. Как пък всички злорадо се заканваха какво ги чака децата, като се върнат ПО. Същите злоради подмятания, придружени със злобни усмивчици са били и в началото на ПО, като давали тестове. Е, не им се оправдаха очакванията на тези на дъщеря ми и съучениците ѝ. Където учат, учат и ПО, и ДО. Където не, не.

# 591
Направо се ужасявам като чета такива работи... Не мога да разбера защо ще си го изкарват върху децата. И въобще какво искат от тях, каква им е необходимостта да ги мачкат.
При нас не се държат лошо, но натоварването тази година беше наистина голямо и вече всички дават фира. Класни и изходни нива, тестове почти минаха. Май само едно класно остана. Сега поне не им дават домашни и проекти, но то и няма кога  да ги пишат - учебните часове са от сутринта до почти четири следобед.
И ние нямаме търпение да се приключи с тази учебна година, видя ми се безкрайна.

# 592
  • Ямбол
Оценките на щерката по Математика са:
6, 6, 6 - ДО
6, 6, 6 - ПО (едната е класното)
4 - преподадено ПО и оценено ПО (последен раздел)
6 - ПО - изходно ниво
Така че... Моя извод е, че детето се справя супер на ДО, но има и време, че да отработи всичко... При ПО се издъни...
Малките се справят, а и не е толкова трудно. Големите обаче....

# 593
  • София
Малките се справят, а и не е толкова трудно. Големите обаче....
И как да се справят големите? Един пубертет стоял на ДО 11 месеца за последната година е като буре с барут независимо от пола. То концентрация ли, мотивация ли, какво да очакваме в средата на юни от тях...

# 594
  • София
Изкарват си го на децата, защото децата са по-слабите. Как да си го изкарат на шефа или министъра?

# 595
При нас върви спокойно. Контролни - като всяка година, класнА, изходни. Но винаги е било така в края на годината.
Моят е оформен почти по всичко. Другата седмица приключва с оценките, има всъщност по един предмет само да го оформят.
Неоформените и тези, с ниски оценки, ще имат възможност за изпитване и поправка. Има време.
Моят син няма оплакване от нито един учител от училището. Имат си хората особености, като всички нас, но чак някакви нетърпими черти или поведение - това не.

Ох, при нас учителката по физика е бясна, защото за всички дни има предвидени контролни и изходни и тя няма кога да даде нейното, с позволение на директорката на 25 юни ще имат контролно, за да може да ги оформи до 28 юни. Голяма драма, имат по 5 оценки, но не - трябва да натряска двойки в последния момент 🤣🤣🤣.

Е, ако са за двойки - ми да им ги "натряскат". Образованието страда и от това - липса на реалистично оценяване и игра на "Бай Добър". Така преминават нагоре хора, които не са за продължаване в следващ клас. Висше образование завършват изначално неграмотни лица. Това води неизбежно до девалвация на образованието ни като цяло.

Вероятно имат хубави оценки от дистанционното и сега ще ги развалят.
И при мен се получи така. Шестиците паднаха на 3 и 4, а някъде и на 2. Правят уговорки за средно аритметично, но не съм съгласна. Оценката от класната показва по-широк кръг от знания и щом не са си защитили високите оценки от ДО, ще трябва да се съгласят, че просто нямат знания за повече, а можеха и да не спят през ДО. Някои, не всички.

П.П. Няма правило да не се прави писмено изпитване, ако в деня има друго.

Аз одобрявам подхода и на нашите учители в този смисъл - рядко изпитваха дистанционно, защото нямаше смисъл. Изпитванията бяха при присъственото, понеже само те могат да са що-годе обективни.
Много учители споделят и с мен горното още от миналата година - за разликата в оценките на присъстващите и скритите по къщите. Огромен минус и самозалъгване е това.
Моите деца са правили много пъти по две и повече изпитвания за ден. Не знам да са се повредили нещо. Дори не го намират за някакъв вид ощетяване. Като знаят - ще се справят. Като не знаят - тъкмо ще си сверят часовника.

На класното на нашите по математика видях, че са им дали изключително прости задачи. Резултат - моят е с 5.67, две петици, някоя четворка и другото 2 и 3. А задачите са тип сборник ниво "А" - наистина лесни, ама много лесни. Моят имаше една грешка на просто пресмятане. Ми не е за пълно 6.00. За толкова си е, колкото са му писали на класното. У нас не сме се счупили от решаване, но поне аз съм сигурна, че учебника го решава, както и сборника на нива А и В, без състезателни задачи, защото не се кани да става  състезател.
На класното по БЕЛ има петица. Ми за толкоз е показал, толкоз ще му пишат!
Вчера синът ми разказа по тоя повод, че понеже по математика половината клас били за двойки този срок /логично, на ДО не бяха за двойки - също логично/, учителката им дала шанс - другата седмица ще им дава контролно, като всеки ще си избере по един раздел и ще му дадат задачи от него само. Синът беше изумен, че  двойкарчетата се размърморали!!! Вероятно и вкъщи са се оплакали - тая жена след класното и контрполно им дава... пу, не я е срам! Сигурно са очаквали да им подари жената по едно тройче. У нас така свикнахме. Все по меката и по леката. Пък тя, лошата, им "натряскала" двойките! Ми да им ги натряска! Като са за толкоз. Те дори елементарна благодарност нямат, че им се дава шанс.
Ей до къде сме стигнали! Маса народ забрави на кой свят живее, какво може, какво знае и кои негови претенции имат покритие. Понеже сверката на часовника дистанционно не става.

По немски моят има за срока  сигурно 15 оценки. Е, и? Гледам, че си отиде тая сутрин на училище без никакви проблеми /той очаква да го изпитват до края по език, нищо, че е оформен, затова продължава да си се готви/. По математика, макар че е бетониран вече, продължаваме събота и неделя по сборника със задачите. Учебната година не е свършила, все пак, нов раздел вземат, трябва да се усвои. Догодина, ако сега не го направи, ще му е дупка. И после - трябва да търсим кой да ни е крив. Понеже не е удобно да сме си ние.
При отиването ми на работа сутринта ги видях да ритат футбол по физическо в двора. Чудесно си изглеждаха момчетата. Едни момиченца пък играеха на федербал. Изглеждаха си най-после нормални деца в нормален час и нормално училище.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 12:02 от Judy

# 596
  • София
В нашето квартално училище от 1 до 4 клас окончателно свършиха на 1 юни. Само свидетелства на 23.06. На никого не му се занимава.
Голямата се джанка с госпожата по история, голяма драма има там и шарени оценки.

# 597

П.П. Няма правило да не се прави писмено изпитване, ако в деня има друго.
Напротив - има:
НАРЕДБА № 11 от 01.09.2016 г. за оценяване на резултатите от
обучението на учениците

Чл. 20. (1) Контролните и класните работи се провеждат по
график при спазване на следните изисквания:
1. за една и съща паралелка не може да се провежда повече от
една класна или една контролна работа в един учебен ден;
2. за една и съща паралелка в една учебна седмица не могат да се
провеждат повече от две класни и/или контролни работи;
3. не се провеждат класни работи в последната седмица от
учебния срок.

# 598
При нас оня ден имаха две контролни по различни предмети в един ден. Или беше контролно и класно.  Не съм го правила на въпрос, понеже нямаше и много мрънкане, пък и не бяха, примерно математика и български, а математика и нещо природно.

Юни месец винаги е зор и едвам дочакваме края.

# 599
Юни винаги е така - край на учебна година е. Нормално.

Сладко стана с тая Наредба.
От сто години се дават "писмени изпитвания", които не се водят нито класни, нито контролни и не влизът в тази разпоредба. Това се прави от поне 12 години, когато големият ми син беше още в основното училище.
В чл. 17 и 18 от същата Наредба има определение за контролна и класна работа и те не се покриват с устните и писмените изпитвания. Писмените изпитвания могат да са индивидуални и групови и не всяко писмено е контролно или класно. Контролните и класните са винаги групови изпитвания, като при контролното е изпит на цял раздел /чл. 17, ал. 1 от нея/, класното - за учебен срок /чл. 18, ал. 1/ и то само по посочените предмети в Наредбата - за класното.
Писмено ако решат могат да ви изпитват и всеки ден. Устно - също. Няма да забравя в края на осми клас учителката по руски език ме изпитваше всеки ден последните седмици. Не че не бях оформена, напротив, бях, обаче беше край на училището и си приказвахме и дори ми беше забавно. Имах сигурно двайсетина оценки, не знам точно, но бяха неимоверно много.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 11:50 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт