Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

• 41 094
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
Скрит текст:
След това пак педагогическият съвет предлага учениците, които могат да участват. Уведомяват се учениците и родителите им, които са предложени и така се сформира групата, която ще участва в програмата. Никъде не съм срещнала някаква информация и не виждам смисъл да информирам всички останали.
Т.е. самосиндикално си предлагате кои ученици да участват без те да знаят.
Отговор: Педагогическият съвет не е синдикат, а орган, който взема решения. Не е едно лице.

Ами те ако не искат да участват в програмата???
Отговор: Предложените деца са повече и са подредени в ред, като на първо място са всички по първи критерий, после по втори и т.н. Започваме да информираме от първия в с писъка и ако някой откаже, продължаваме със следващия, докато се изпълни необходимата бройка.

Ако единия критерий е да са социално слаби как предварително знаете кои са?
Отговор: Нямахме такъв критерий. Тази програма все пак е обвързана с пандемията и последиците от нея.

Педагогическия съвет познава ли абсолютно всички деца? Или става въпрос за НАШИ деца?
Отговор: Да, познава ги. Всички деца са НАШИ ученици.

Не трябва ли да кандидатстват всички желаещи, пък после вие да си отсявате по критериите?
Отговор: Това е решение на педагогическия съвет. Ние предпочетохме да не даваме напразни надежди на деца, които може и да не могат да покрият критериите.
Като цяло имаме опит с подобни мероприятия. Гимназията, в която работя, всяко лято предлага на около 40-50 деца, най-изявените, като награда от собствения ни бюджет почивка на Черноморието. Тази година МОН ни облекчи.

ужас... това ме връща в 70-те... Явно учителите въобще не разбират какво значи равнопоставеност, прозрачност и други постижения на съвремието. Те си ги гласуват и те си ги одобряват.

# 676
  • София
Точно така е, системата работи сама за себе си. С тези лагери целта беше подпомагане на хотелиерите и гравитиращите около тях в бранша, а не самите деца или родители. И си го казаха още в началото на програмата.
Не съм изненадана, че доста учители не искат да се занимават, това е работа, а не почивка. Ако някой си мисли, че учителите се излежават цял ден на шезлонга, жестоко се лъже.

# 677
Гимназията, в която работя, всяко лято предлага на около 40-50 деца, най-изявените, като награда от собствения ни бюджет почивка на Черноморието.
От чисто любопитство - откъде такъв щедър бюджет?

# 678
  • Бургас
Ако единия критерий е да са социално слаби как предварително знаете кои са?
Отговор: Нямахме такъв критерий. Тази програма все пак е обвързана с пандемията и последиците от нея.
А какви бяха критериите свързани с последиците от пандемията?

Педагогическия съвет познава ли абсолютно всички деца? Или става въпрос за НАШИ деца?
Отговор: Да, познава ги. Всички деца са НАШИ ученици.
Да бе, 10 човека съвет ще познава 600+ деца.

# 679
  • Ямбол
Гимназията, в която работя, всяко лято предлага на около 40-50 деца, най-изявените, като награда от собствения ни бюджет почивка на Черноморието.
От чисто любопитство - откъде такъв щедър бюджет?
Честно казано - нямам пълен достъп до финансите на училището. Може би от икономии. Не знам.

Ирене, ясно ми е, че предпочиташ да се заяждаш или може би греша и наистина нямаш представа какво е педагогичвски съвет, затова просто спирам да ти отговарям, защото виждам, че няма смисъл да се води подобен разговор от типа - ти на мене ли ще обясняваш.
На въпроса за критериите - писала съм в тази тема, какви бяха критериите, да ги беше прочела.

# 680
  • Майничка
Ирене, педагогическият съвет на училището се състои от целия педагогически персонал в него (в т.ч. психолог и педагогически съветник) и за да се проведе е необходим кворум, с персонален подпис или електронния му еквивалент, ако е онлайн.
И да, познаваме си учениците, поне по веднъж на срок има консилиум за паралелките по степени, като се изказва всеки учител, преподаващ в тази паралелка, обсъждат се евентуални конфликти в самия клас, обучителни затруднения, причини и т.н.

# 681
  • София
Аз не мога да разбера, защо точно хората, които обясняваха, че ДО не се отразява зле на децата, сега са най-заинтересовани от тези програми?

# 682
Тоест избрали сте си учениците, които познавате, или познавате родителите им, както обикновено Simple Smile

Програмата беше рекламирана, като насочена за преодоляване на негативите от ДО. Не за награда на ученици, нито за успехи. В този смисъл, детето на Румка напълно резонно е изпратено на такъв лагер.

При нас не знам дали изобщо са изпратили някой, не сме били кандидати, мисля, че и учителите не биха се наели.

# 683
  • Бургас
Аз не мога да разбера, защо точно хората, които обясняваха, че ДО не се отразява зле на децата, сега са най-заинтересовани от тези програми?

Ако това е към мен, не не съм заинтересована от програмата, не искам да си пращам детето. Дразни ме липсата на каквато и да е било ПРОЗРАЧНОСТ. Във всичко.

# 684
  • София
Никой не е обещавал прозрачност или широка достъпност до програмите.
От МОН заявиха, че училището ще определя критерии, ще бъдат програми за определени ученици. Не виждам смисъл и логика да се обявява на сайта на училището или да бъдат уведомявани всички персонално.
Аз също нямам информация, дори не знам дали училището участва в такава програма. Но предполагам, че ако да, то ще е като при Лиляна. И се надявам да е така. Има деца, които са олимпийци и изпуснаха много от подготовката си тази година, защото извънкласните занимания не се провеждаха. Вижда ми се най-смислено да похарчат тези пари за учебни цели.

# 685
Аз също не бих си изпратила детето, което беше дълго време на ДО по мое желание, но след информацията в медиите се чудя защо и при нас се покри тази информация локално. Имало ли е, нямало ли е, не знам.  
За мен ваканцията си е ваканция и не е добре да се смесва с училището по никакакъв начин, все едно да ме изпратят на почивка с колегите и шефа. Но аз и идеята на тийм билдингите не разбирам. Ако шефа ме иска някъде с колегите, чакам заплащане, а не да ме примамва с безплатно спане и ядене уж да се сближим.
Учителите са прави да не искат да участват, и те се умориха от тази година и имат нужа да разпуснат. Не може да изискваш от децата дисциплина и уважение и да те поставят в ролята на аниматор. Трябва да има дистанция в отношенията.

# 686
Нашето училище обяви за тази програма. Не съм чела какво, защото не проявявам интерес.
Не съм съгласна, че прозрачност може да си позволят да не обещават. Широка достъпност до програмите не дължат, но прозрачност - да!
Съгласна съм,  че парите е най-добре да се похарчат за учебни цели, но колко да са учебни, те хотелите май са в центъра, не учениците.

Тук май никой не е имал претенции към критериите, а точно към неяснотата.

# 687
След като става въпрос за държавни пари, редно е да има прозрачност. Как така, никой не е обещавал.

Нали  бяхме срещу корупционните схеми, за правила и ред, пък сега какво стана, нормално било по друг начин да се избират както учениците, така и сигурно хотелиерите.
Не, че сме изненадани, но чак в прав текст не очаквах да го чуя Simple Smile

# 688
Ирене, педагогическият съвет на училището се състои от целия педагогически персонал в него (в т.ч. психолог и педагогически съветник) и за да се проведе е необходим кворум, с персонален подпис или електронния му еквивалент, ако е онлайн.
И да, познаваме си учениците, поне по веднъж на срок има консилиум за паралелките по степени, като се изказва всеки учител, преподаващ в тази паралелка, обсъждат се евентуални конфликти в самия клас, обучителни затруднения, причини и т.н.

Специално тази година, в която учителите не са виждали децата, не смятам, че биха могли да преценят кой от какво е имал нужда, особено ако става въпрос за тежко боледували или подтиснати или каквото и да е. Ей сега едно приятелче на детето от 2ро училище се похвали, че се е върнала от такъв лагер, ама не трябвало да казва, щото майка й проглушила ушите на учителката, докато я вреди и било тайна... Толкова за програмите и как се отпускат

# 689
  • София
Предполагам, че ако изискате информация по ЗДОИ, никой няма да ви я откаже.

Общи условия

Активация на акаунт