Пиенето при мъжете

• 20 166
  • 413
  •   2
Отговори
# 15
Аз ще ти споделя как мен са ме учили родителите ми да пия - ти вече ще си го дресираш. Купуваш му от любимите алкохоли, сядате сами вкъщи - да пие докато не може да си каже името, и после да си знае лимита. И ти ще му го знаеш. На 2-3-5-8 чашка да спира, да замезва, да изпие половин литър вода и да ходи да пишка... или да си ходите.

# 16
  • В.Търново
Не е нормално за мен това поведение. Означава, че не може да се контролира.Това си е за мен чист алкохолизъм. Или поне на крачка от него. Че то могат да излязат поводи за пийване в бъдеще и всеки ден.Така ли всеки път ще се налива и няма да иска да става от масата. Аз мразя такова поведение. Мъжа ми не пие така и слава Богу. Дано не се и научи. За мен това си е чист повод за развод.

# 17
Аз ще ти споделя как мен са ме учили родителите ми да пия - ти вече ще си го дресираш. Купуваш му от любимите алкохоли, сядате сами вкъщи - да пие докато не може да си каже името, и после да си знае лимита...
Рисковано е. Може да му хареса...

# 18
Аз ще ти споделя как мен са ме учили родителите ми да пия - ти вече ще си го дресираш. Купуваш му от любимите алкохоли, сядате сами вкъщи - да пие докато не може да си каже името, и после да си знае лимита...

На мен не ми хареса. Сега си знам - 1 бутилка уиски или 3 бутилки вино и после таксито към нас.

# 19
Проблемът е, че тя може да не го харесва на половин бутилка, а на него "лимитът" да му е една.
И след 20 грама да започне да се държи лигаво, нея пак ще я дразни. Ако беше попаднал на жена, която като него обича да пие, тя щеше да пише колко готин мъж има. В случая просто са много, много различни. Няма оправяне.

# 20
Аз доколкото разбрах, проблемът ѝ е, че прекалява - не че пийва.

# 21
Проблемът ѝ е, че става "лигав, обижда и се изтъква колко е велик". При някои това се случва и при малко пиене.
Тя пише, че не пие и я дразнят и останалите, с които се събират, защото пият.

Решението е връзка с човек, който не употребява алкохол и излизане с компания със същите интереси. Другият вариант е скандали и дразнене, докато са живи.

# 22
Наистина ли една бутилка уиски Sad ?

# 23
Наистина ли една бутилка уиски: anguished:?

И няколко шота водка, ама тях кой ги брои? Wink

Не се сърди, човече - права си. Аз не дочетох, че ми е малко скучно. Ясна е работата...

# 24
  • В.Търново

На мен не ми хареса. Сега си знам - 1 бутилка уиски или 3 бутилки вино и после таксито към нас.
Ама как толкова много? Ужас... ще се натровиш.

# 25
Не се напивам, имам мярка, но ми е казвано от жена - не ми е приятно да пиеш в мое присъствие. Ми дотам бяхме. С пиенето, не с нея. После сама искаше да ми сипва чаша вино като сипва и на себе си. Да не я отразя би било равно на да ѝ направя напук. А ако си правим напук за чий да сме заедно.

# 26
  • В.Търново
Една чашка може. Simple Smile

# 27
И ММ не пиеше, когато се запознахме. После се почна - с бира и стигна до алкохолизъм. От 2г и половина не сме заедно - събрах си багажа и на квартира. Сега ми и спокойно. Но през колко скандали минахме - бедна ти е фантазията.

# 28
За мен е важно колко често става това напиване с компания. Едно е да е всяка седмица, или по-често от веднъж на седмица, а друго е на няколко месеца веднъж.
Алкохолици стават според мен тези, които прекаляват на битово ниво, ежедневно си пийват даже без компания и вече става потребност. И не говорим за 50 грама твърд алкохол или за чаша вино. Според един приятел-лекар по малко даже е полезно.
Имах един комшия, който казваше, че пие, за да не му треперят ръцете, той почина от цироза. Ето това е алкохолизъм. Иначе беше много готин и е жалко за него.

ММ по-рано понякога (рядко) прекаляваше в компания и си оставаше иначе без изменение, но започваше да говори завалено, и това никак не ми харесваше. С времето от само себе си това се регулира и практически не се е случвало от много отдавна.

# 29
Е, то и на ММ лекари му бяха казали, че по-добре чаша алкохол отколкото хапчета за нервите. Ма те тия съвети като ги дават без да вземат предвид  особеностите на индивида, докараха ММ до алкохолизъм - и не пие в къщи. На връщане от работа минава през някое павилионче и се прибира наквасен.

Общи условия

Активация на акаунт