Пиенето при мъжете

• 20 177
  • 413
  •   1
Отговори
# 30
Е, то и на ММ лекари му бяха казали, че по-добре чаша алкохол отколкото хапчета за нервите. Ма те тия съвети като ги дават без да вземат предвид  особеностите на индивида, докараха ММ до алкохолизъм - и не пие в къщи. На връщане от работа минава през някое павилионче и се прибира наквасен.
Това е, че няма как да се знае кой има предразположение към алкохолизъм.

# 31
Според мен е важно да уточниш на каква възраст сте и на какъв етап от живота. Защото едно е да си студент, друго е двама работещи, а трето ако имате и дете вече. Като цяло ако нещо бте дразни,, споделяш с него. Ако той не приема критика и не промени нещо, вече си преценяваш устройва ли те или не положението. Вариант ли е да не излизаш с него като толкова те дразни пиянското поведение? Това дали би решило проблема или си те дразни по принцип, че се напива?

Пп. Да кажа, пе за мен такива излизания до зори, не са ми били проблем до преди детето, защото съм излизала само ако на другия ден нямам никакви ангажименти и мога да си реанимирам спокойно. Вече за самото пиянско поведение, аз не разбрах теб ли обижда или ? Това с изтъкването и философстването си е нормално при повечето.

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 07:38 от maiathebee

# 32
Аз като съм си избирала мъж, най-важното ми условие е било: да не пие...моят не пие, аз съм се напивала няколко пъти до безпаметност от както сме заедно, от неразрешими за мен проблеми в конкретния момент от живота..иначе не пия никога без повод, дори и една чаша - основно, защото алкохолът го свързвам с още калории, а много искам да съм слаба...колкото е възможно по-слаба и избягвам всичко в което има калории, освен храната..
Приятелите на мъжът ми са, като описаният от авторката случай, всички без изключение..моят е изключение...това, че не пие му е най-доброто качество....аз с мъж, който пие, не мога да бъда, без значение, дали се държи нормално или е агресивен...просто пиенето не го толерирам..
У част от приятелите скандалите заради пиенето са ежедневие...имаме и приятели, дето жените пият наравно с мъжете..общо взето около нас абсолютно всички пият.
Моят големият син е с псориазис, и съм го наплашила, че почне ли да пие, ще умре за 6 месеца, защото черния му дроб няма да преработва алкохолът..надявам се никога да не почне да пие, както и малкият. Не го разбирам това с пиенето, не знам как ви отпуска, мен ме отпуска излет в планината и секс след това...пиенето не, освен с приятелка, когато си се оплакваме една на друга, но това е 5-6 пъти в годината. У хората е всяка вечер, буквално..

# 33
избягвам всичко в което има калории, освен храната..
Според мен трябва да избягваш и всичко, което се пие, освен течностите.

# 34
Писала съм и друг път по темата-разделих се с голямата си любов, защото пиеше. Не големи количества, но всеки ден и от обяд-чаша вино, мента. Не се напиваше, не агресираше, но ме дразнеше. Най-малкото, че на празник пие от обяд и после никъде не му се ходи с кола, спи до 16.30-17.00 ч. След работа, също-вместо на барче да пие кафе, си поръчваше по една-две малки менти.
Когато се разделихме и си търсех мъж, това да не пие ми беше водещ критерий!!!
Да, страдала съм и още ми липса голямата любов, но с ММ ми е спокойно и също най-силната му чертае, че владее и не пие.
Не мога да живея с пиещ алкохол мъж.Днес е празник, ще се събираме извън града и само ММ няма да пие, ще сме с кола и това не му е проблем.
Иначе, вечер той си пие малка ракия, чаша бира, а аз две глътки Бейлис, но не му е проблем и да не пие.

# 35
  • Варна
Ох, как добре те разбирам, авторке... Имала съм гадже, което много обичах, но много пиеше. По ред причини нещата между нас не се получиха и сега се радвам за това, макар че навремето го изживях много тежко. Ако се бяха получили, и ние щяхме да имаме сериозни проблеми заради чашката. Аз съм от непиещата порода. Просто не ми харесва да пия. Както не ми харесва и да пуша, но цигарите на другите не ми пречат. Ненавиждам гледката на човек, който не владее себе си, пелтечи, хили се, говори несвързано, а в някои случаи има и по-грозни прояви като да повръща и да не може да стои на краката си. Аз лично съм се напивала 2-3 пъти в живота си, като последния случай беше преди повече от 20 години и после си изстрадах мълчаливо всичко на колене в банята и си казах, че това не е за мен. Дъщеря си уча отсега, че алкохола сваля задръжките, че пияна жена е грозна гледка, че да нямаш контрол над себе си е направо покана към разни откаченяци да правят с теб каквото си искат и т.н. Понеже аз не пия, предпочитам да възпитам детето си също да не пие отколкото да се мъча да поставям граници, които все някой път ще бъдат прескочени, дали от неопитност или от гъзария, все тая.

Много зависи от това колко често се случват тези неща при вас, написаха го вече назад. Аз на твое място нито бих се молила, нито карала, нито увещавала, а направо бих си тръгнала като видя, че половинката започва да се отрязва. Да си пиянства на спокойствие с аверите, а после сам да мисли как да се прибере. Ако ме пита защо съм постъпила така, в прав текст ще му обясня истината и ще му кажа, че за в бъдеще всеки път ще постъпвам така. Това пък да се прибера с пиян мъж, да му слушам хъркането цял нощ и да ми издиша алкохолни пари на всеки дъх, изобщо не го понасям, а не е като да не ми се е случвало.

Ако са редки случаи, процедирай така. Ако са чести, замисли се сериозно, защото вероятно ще става по-зле.

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 16:47 от HighSpeed

# 36
Папа, това с мярката не е съвсем вярно.
Всичко зависи от емоционалното състояние, от това дали си изморен, ял и тн.
Мога да се замотая от 1 чаша вино, а мога да танцувам и да изпия 15 шота текила.

Имах връзка с мъж, който обичаше да пие. И аз пиех с него. Литър водка си изпивахме през вечер и до сутринта. Само че, в един момент той започна да се преобразява и да става вербално агресивен и тн. А на сутринта нямаше спомен. И хубавото изведнъж стана кошмар..
От тогава не понасям мъже/хора, които не могат да спрат и да се ограничат да пият.

# 37
Моят баща пиеше, майка -не , имаха щастлив брак, но той беше душа човек .Мислех,че  пиенето е в реда на нещата.
 Аз също пиех доста за жена.От години обаче не пия.  Моят мъж е алкохолик  с всички произтичащи от това гадости. Жалко, че след години си давам сметка за какво иде реч. Не мога да се разделя. Не ходим почти по гости, нито каня, защото става трагично. Темата ми е изключително болезнена.
Виждала съм пиянството на много мъже. Има забавни, има противни, има прекаляващи с алкохола. Разбира се, че не всички са алкохолици. Но тия, които имат проблем  с алкохола, си личат. Имам радар вече.
И гаджето ми преди мъжа ми пиеше, но не съм имала проблем. Имаше и мярка и отношение към мен и околните, беше забавен и така.Не си спомням да е бил неадекватен или да се е изложил някъде. 9 години бяхме заедно и мога да преценя.
 Ако все пак някога се събера с друг , не само не искам да пие, а да не близва. Заради опита ми с мъжа ми съм доста наплашена.
Авторката щом я дразни и мисли че има проблем, вероятно е права. Ако може, да се спасява.

# 38
избягвам всичко в което има калории, освен храната..
Според мен трябва да избягваш и всичко, което се пие, освен течностите.

Прав си, пия само вода и чай без захар ( чай за нерви, че то като не пиеш и няма как да разпускаш..и едно капучино сутрин).
На големият син казвам че" високата класа каквато съм аз", не пие и не пуши, защото поставя себе си и собственото си здраве на първо място и защото си е най-важна...от всички пороци толерирам единствено курвалъкът и съм ок да похарчиш 1000 лв за палто на любовница, но не и 1000 лв за пиене и пушене, по баровете и в къщи...
Анонимен: баща ми е бил алкохолик( не го познавам)...израстнала съм доста подтисната и с много травми...ни едно дете не заслужава това...

# 39
БНД почина на 41, алкохолик, отнесе го банален грип. Майка ми, жива и здрава да е, е на 60+, от 30годишна се справя с бутилка ракия всяка вечер. Да кажа, че пиещите ме дразнят, ще е много деликатно. И най-слабите признаци на алкохолно опиянение предизвикват отвращение у мен, така че, става ли въпрос за пиене, съветът ми е бягай с 200.
 Обаче това, което чета тук, е типичната жена, която иска да "поправя" избраника си, което е още по-отвратително. Права си, авторке, проблемът е не само в мъжа ти.

# 40
  • Варна
Алкохолизмът е болест, лекува се в психиатрия. Оправданията са суета, слабост, комплекси, удоволствие. Няма здрави и нормални индивиди, фенове на алкохола. Децата им също са обременени.

# 41
Пиенете си е проблем когато се прекалява, но дали точно в това е проблема? Щото моята ми мрънка по същия начин за компютърните игри и за висенето на компютъра като цяло.
Иначе преди пиех доста често, сега в последните години макс 1-2 пъти в годината да се направя качествено. По 1-2 бири вечер дори не го броя за пиене.

# 42
Така се почват проблемите с алкохола.Първо по повод ,после всеки ден твърд алкохол и излагане пред хората , с които си се събрал.Външността ти се променя и по лицето ти личи,че си алкохолик.По-добре авторката да се раздели.Само проблеми и нищо повече.

# 43
Аз пък не харесвам жени, които постоянно мрънкат на мъжете си на масата все едно са някакви деца, а не мъже. И не говоря за алкохолици, а за нормални мъже, които от време навреме се напиват. Няма ексцесии, агресия, обиди, просто са се напили. То ми е писнало всеки път да слушам мрънкане от гаджета " хайде стига толкова, колко пъти още ще си сипеш, това е последното", все едно е на 14 и е седнал с майка си. После се омъжват за тях и това се превръща в огромен проблем. Като виждаш, че един мъж пие, без значение колко и как, а това на теб не ти харесва, обираш си крушите и си намираш някой трезвеник. Ама да го виждаш, че е такъв, да се омъжиш за него и после да мрънкаш, че е такъв, това не го разбирам. И тук не говоря за мъже, които са се пропили след брака. Аз пия много рядко и то чаша розе, или 1-2 бири, приятелят ми е по същия начин. Като излизаме с компания се отпуска и пие повечко. Последно се напи на нова година, направиха се на щайги всички мъже. Но нито един не е правил панаири, лиготии и прочие. Просто се забавляваха хората. Мен ме дразни, че като се напие става твърде обичлив, ама чак проблем не ми е, случва му се максимум 1-2 пъти в годината все пак. Просто си знае урока пиян ли е, да не ме закача за интимности.

# 44
  • София
Не е проблемът колко пие, а, че сменява главата. Авторката пък му скапва всяка глътка, като му виси като воденичен камък на шията. Разправии на излизане, разправии като седнат, разправии на тръгване ..
Дали алкохолът не му дава сила да си измрънка каквото не вижда авторката?
Още повече, че това е ясно отначало, не е придобит маниер при пиене.

Аз с такава жена няма да изляза никога, ама никога.

Най- мразя някой да ми казва какво да пия, какво да ям и как да се държа. Умрѐм си направо!

Общи условия

Активация на акаунт