Пиенето при мъжете

• 20 244
  • 413
  •   1
Отговори
# 240
Каква е целта да се напише колко лочиш всяка вечер, но все пак не си алкохолик?
Целта очевидно е да се опровергае невярно твърдение.

# 241
Да де, ама по-горе имаше нещо като дефиниция за алкохолик, която биде опровергана с довода , че да отговаряш на описанието на дефиницията въобще не значи, че отговаряш на самата дефиниция.

# 242
А за какво точно е спорът? Хората си имат различни идеи за приемлива консумация на алкохол. Не сме един на друг в къщите. Гледа се само какво другарче си избираш, да е със сходни навици или поне толерантно към твоите.

# 243
  • ...живея на последния етаж...
Не знам каква е целта, но това, че пия вечер една ракия ( или едно узо ) с много салата, прави ли ме алкохолик? В моето семейство си е традиция, или навик ще кажете, да седнем, да пийнем по нещо и да си говорим, говорим как е минал денят. И всичките ни приятели го правят. Вечер. През деня не знам някой да пие. Работим. Та пиенето вечер на чаша нещо си не ми пречи да съм в кондиция на следващия ден. Недейте да бъркате алкохолизма с аператива.

# 244
Кое точно невярно твърдение?
И никой  нищо не бърка.
Има си изследвания какво е количествето, което не те прави зависим.
Иначе кой колкото му е кеф, толкова  да си лочи всяка вечер.
Сякаш изпитвате нужда да се оправдаете за вседидневното  пиене........

# 245
От изследванията за количеството, приемам че съм алкохоличка. Срам ме е, ама ще си сипят още една чаша вино в тая приятна вечер.
Извинете ме.

# 246
след като по необходимост изчетох всички неща, които намерих за алкохолизма- всекидневното пиене на алкохол в количество над 500 мл бира за мъж, както и над 330 мл. бира или аналози от жена се счита за пристрастеност. Официално.
Няма такова нещо. Официално Wink За пристрастяване се брои ако пиеш над 4 единици алкохол ежедневно за мъжете, за жените са 3 единици. Единиците вече ги пише и по бутилките, който иска да си смята. 500мл бира са две единици, другите който иска да си ги търси, аз отивам да си отворя една Корона. Beers

# 247
Я дайте линк за това пристрастяване? Че аз откривам само указания на СЗО за препоръчителна консумация за мъже/жени.

# 248
Да де, ама по-горе имаше нещо като дефиниция за алкохолик, която биде опровергана с довода , че да отговаряш на описанието на дефиницията въобще не значи, че отговаряш на самата дефиниция.

Според мен да напишеш нещо такова, трябва да си на минимум 3 ракии...
Да е по-ясно казано, дефиницията е за боклука. По този повод си допивам биричката с кеф, пък нека съм алкохолик.

# 249
Покрай ММ - алкохолик, бях намерила скрининг-тест за алкохолизъм. Не е само 500мл бира, беше доста по-разширен. Ще го потърся пак.

Намерих теста. През това време(докато търсех) има и друг отговор, но ще го дам. Може на някого да е полезен:

http://www.drugsinfo-bg.org/test/skrining-vaprosnik-za-problemi- … na-alkohol-audit/

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 23:41 от 512

# 250
  • София
Ех, големи вълнения с този алкохол. Който толкова се вълнува, вместо да чете дефиницията, да си направи тест. Един-два такива ще му дадат повечето маркери за алкохолизъм (не зависи само от количеството). Един един такъв тест (някои от въпросите са доста глупаво написани, но като цяло дава идея за какво да се следи).

https://onlinetestove.com/test/imate-li-problem-s-alkohola-3

# 251
Чак пък тестове. Ако не можеш да спреш ежедневното пиене за някакъв по-продължителен период , си пристрастен - значи алкохолик.

# 252
  • София
Така е, но има и други симптоми. От физически като треперене при липса на питие, до психически такива като трепетно очакване на следващата чашка и раздразнение, когато нещо я възпрепятства. Няма лошо човек, който консумира редовно, да знае и следи тези неща, че понякога докато се усети... Но иначе да, чашка вино/две бири на вечеря, сами по себе си, не правят алкохолизъм.

# 253
Чак пък тестове. Ако не можеш да спреш ежедневното пиене за някакъв по-продължителен период , си пристрастен - значи алкохолик.

И колко е този по-продължителен период? А някога чувала ли с как алкохолик обяснява, че винаги може да спре алкохола? Стига да поиска. Но защо да спре, той пие докато му е сладко. Или като му кажеш "Пиян си", а той ти отвръща, че го обиждаш?
   Тези тестове са от полза за близките, а не за алкохолиците.

# 254
Проблемът е че масово в България се пие по много и често. Доста хора на нашата възраст са имали роднини, които са прекалявали с чашката и са израснали с пушещи и пиещи редовно норми.

Пиене всяка вечер е алармиращо, колкото и да се спряга за нищо особено да се пие бира/ вино/ ракия с вечерята..

Общи условия

Активация на акаунт