Пиенето при мъжете

• 20 249
  • 413
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Моят мъж, както много други, обича да си пийва. Не е алкохолик, пие с мярка, но когато се съберем в компания, винаги прекалява. Така е откакто се познаваме. Мразя това състояние. Никога не ставаме от масата без спор и да се караме или да го моля два часа, за да стане и да тръгваме. Колкото повече, толкова повече. Не мога да понасям поведението му, когато е пил (не само неговото, изобщо на пийналите). В повечето случаи се караме, спорим и накрая спим отделно.
Всеки има нужда да се отпусне, да се разтовари, но това не е моето нещо. Не пия и не мога да се справя с чувствата си в тези ситуации. Мога да кажа, че ненавиждам пиенето му.
Как се справяте в подобни ситуации? Как постъпвате в такива случаи?
Сигурна съм, че не е само при нас. Чак темата ми звучи отвратително.
бах в същата ситуация само че при мен той е алкохолик. До къде доведе това? Депресия, нервна криза и раздяла

# 226
  • Sofia
бах в същата ситуация само че при мен той е алкохолик. До къде доведе това? Депресия, нервна криза и раздяла

Е, ти си скочила от трън, та на глог, като те чета. Така че недей много да даваш акъли.

# 227
  • Варна

Тооо, не е тук мястото, ама сега изкара мъжа си и алкохолик. Айде, имаш две теми дай малко последователност, че почвам да се товаря. И кога се разделихте?

# 228
Този сигурно е друг, с него е разделена, с този си живеят заедно със свекървата и си имат дете.

# 229

Тооо, не е тук мястото, ама сега изкара мъжа си и алкохолик. Айде, имаш две теми дай малко последователност, че почвам да се товаря. И кога се разделихте?
с бившия си бях в такава ситуация преди няколко години.

# 230
В темата доста пъти се написа нещо в духа на 'щом не е агресивен...' В смисъл? За мене или си контролира пиянството - дали като не пие, дали като си знае мярката, дали като не му се отразява алкохолът - но някаква граница някъде трябва да има. Пиян мъж, който не може да си сдържи плюнката зад зъбите , завалва приказката и се хихика като слива в нови гащи, е също толкова гнусен, колкото агресивният пияница. Просто усетя ли, че някой сам не може да си сложи границата, отвъд която става неадекватен - дотам. Не съм пъдар да го юркам, нито маминката му да проявявам разбиране - голям човек е.

Авторке, вариантът засега е да не излизате заедно - така не му се дразниш и не му пилиш на главата, той се забавлява. Обаче ако и вкъщи е непоносим след пиене и прави мизерии - тогава май трябва да избираш дали да търпиш, или да се разделите.

Имам един познат, на много отговорна работа. Той сутрин закусва, цял ден от стрес нищо не яде и ми каза, че вечер ако не удари дозата твърд алкохол, не може да дойде на себе си и да се отпусне.
Ще му се невидяло пък и живота, щом се принуждава ей така да отпуска с "пълна упойка"!

Но не, не е алкохолик, просто само така издържа на напрежението. На мен ми е жал.
Не ядял през деня, много му е напрегнато, затова ако не се напука вечер, не издържал? И викаш, че не бил алкохолик? Тоя човек изглежда ти е много близък, за да кажеш, че не е алкохолик, при положение, че поведението му си е явна наркотична зависимост - без това не може, щото еди какво си.

# 231
"без едно може,с едно не може"-стара българска приказка,но в случая авторката е подразнена за подвизите на мъжо,иначе ако изпиваше промишлени количества и се държи сякащ е на едно кафе,нямаше да я дразни-факт.Не поддържам тезата ,че всеки ден по чаша вино е полезно,и без него пак може,защото ако е всеки ден не е много добре,че води до увеличаване на количеството и тогава става вече безполезно,хахаха.Иначе пияна жена/мъж е отвратително.Познавам двойка,жената започва да пие ,поради проблеми и започва да млати мъжа,той "чака" тя да се оправи над година,но дефакто само чака а не прави нищо...краят е ясен-раздяла,само че нито трябва да се чака ,нито да се бездейства с такива хора,които са опасни с поведението си,да не говорим колко вреди нанасят на здравето си,иначе мъжа на авторката тр да си постави граници,ма това е трудно

# 232
По повод прочетеното за "литър водка за здрасти" изобщо се регистрирах тук. На дискусията попаднах в търсене в гугъл "да превъзпиташ алкохолик" Simple Smile. Мъжът ми, който след 10ина дни вече няма да ми е мъж, имаше същите удивителни способности. Предвид факта, че ми е втори мъж, за разлика от първия, който го влече пиенето, но не носи и ставаше непоносим след 2 ракии и ме е карал да потъвам от срам и не само хиляди пъти, приех способността за поемане на плашещо количество алкохол като знаене на мярка. Оказа се, че дълбоко греша и от трън се натресох на глог де се казва. В някакъв момент черният дроб на благоверния ми отказа да участва повече и той влезе в четвърта фаза- буквално пиене с насиране, подхлъцане и силна отвратня. Това в кръга на шегата. На живо никак не е забавно. Трагедиите няма да описвам, но така или иначе имаше година и половина драми докато спре да пие и проходи на сбирки на АА и после още 3 години драми докато не разбрах, че всъщност личността след злоупотреба с алкохол е съвсем различна от мъжа, когото съм заобичала. Дами, след като по необходимост изчетох всички неща, които намерих за алкохолизма- всекидневното пиене на алкохол в количество над 500 мл бира за мъж, както и над 330 мл. бира или аналози от жена се счита за пристрастеност. Официално. Не чакайте да видите лично четвърта фаза Simple Smile, нито да смятате, че то на вас няма да се случи. Имате проблем вкъщи. Реален. Това е. Бомба със закъснител.

# 233
  • Sofia
Дами, след като по необходимост изчетох всички неща, които намерих за алкохолизма- всекидневното пиене на алкохол в количество над 500 мл бира за мъж, както и над 330 мл. бира или аналози от жена се счита за пристрастеност. Официално. Не чакайте да видите лично четвърта фаза Simple Smile, нито да смятате, че то на вас няма да се случи. Имате проблем вкъщи. Реален. Това е. Бомба със закъснител.

Оспорвам единствено подчертаното. Simple Smile Имало е периоди от живота ми, в които всеки ден съм консумирала повече от посоченото количество алкохол. Не съм усещала никакви негативни ефекти, както и не мога да го нарека пристрастеност, защото винаги съм била способна да спра от раз.
От година и половина съм относително запалена по здравословния начин на живот, съответно – редуцирах приема на алкохол до 2 пъти месечно. Без абсолютно никаква драма.
Иначе, нима към почти всичко в този живот не може да се каже, че сме развили пристрастеност? Храна, кафе, Интернет, секс? Няма нищо лошо в бохемските навици, стига да бъдат държани под контрол. Peace

# 234
Блеки, като студент всеки лочи (освен мен, нали). За работещ човек, който има и отговорности, освен да пука ежевечерно в панса, вече не е ок това лочене.

# 235
Пълни глупости се пишат тук. Като си знам колко съм се наливал между 20 и 30 годишен, трябваше да съм пълен алкохолик вече. Имал съм периоди, където съм пиел по 2 литра бира през вечер, и един път седмично по около половинка концентрат. Е не станах такъв, от години почти не пия, от време на време по бира и толкова. Просто вече не ме влече, така че такива примирания, че еди кой си пиел по 2 бири редовно и ще стане алкохолик... на някой друг ги разправяйте.

# 236
  • Варна
Боже, не знаех, че живея с алкохолик. И той не знае. Предвид работата му и заболяване на кръвта се налагат ежемесечни изследвания - ми добре му е черният дроб... за разлика от тези на някои пиещи кока-кола.
Хубаво е да се споделя личен опит, ама без обобщения и плашеща категоричност.

# 237
Ние сме 40+, работещи, лочим си всяка вечер. През деня не мога да близна даже, но вечер обичам да си доставям удовлствие като си сипя чаша вино с вечерята или се насладя на един пъпеш с коняк, примерно.
Не се наливаме, нямаме проблем да не пием, случва се по различни причини да спираме за седмици/месеци.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 20:12 от Не се сърди, човече

# 238
Вързаните с алкохолици не ги топли,че има неалкохолици.

# 239
Каква е целта да се напише колко лочиш всяка вечер, но все пак не си алкохолик?

Общи условия

Активация на акаунт