Пиенето при мъжете

• 20 174
  • 413
  •   1
Отговори
# 375
Аз въпреки изявените си крайни виждания за себе си, моите гени и това какво мога да консумирам или не, съм много либерална за това какво да правят другите. Никой не ме дразни ако пуши (освен ако ме кара да дишам пушека му), пие, друса се, залага, изневерява и няма да тръгна да проповядвам или обяснявам какво и защо.

Сега ако видя, че се прекалява с алкохола и се започне всяка вечер да се пийва за отпускане, разтуха от стреса и т.н. не бих си замълчала. На най-близките ми не бих си замълчала ако видя признаците, а за другите съм на принципа да си живеят както искат, но да не ми пречат на мен  с техните навици.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 01:02 от Анонимен

# 376
  • София
Ако не пиеш и не пушиш, нямаш никакви пороци и вредни навици, накрая ще умреш здрав....

То това е целта всъщност... Да умреш здрав, а не от рак, цироза, вързан за апарата за дишане, или залитащ и треперещ от неврологичните увреди... За мен едно от най-важните неща е не продължителността на живота, а качеството му. Затова и се радвам, че моите пороци не вредят на тялото ми. То ми е прекалено ценно и важно, та да му причинявам такива неща. А и с него ще прекарам целия си живот и искам да е възможно най-здраво и красиво, възможно най-дълго. Затова и се грижа за него с каквото мога.

# 377
Все пак живота трябва да е и "фън". Да живееш стерилно, за да умреш в добра форма не повишава качеството на живота, такова понятие би имало някакъв смисъл единствено като обвързано с това как се чувстваш бидейки себе си, а не с някакви физически показатели. Здравият разум дава разликата между порок и забавление и с негова помощ можеш първо да си дадеш (примерно спорт), за да има после и какво да си вземеш (от здравето, за сметка на забавлението).

# 378
  • София
Типично мъжко мнение. Никога няма да разбера какво намирате в тези удоволствия, за сметка на здравето си. Защото, ако взимаш от здравето си на по-късни години, ще се амортизираш много по-бързо.

# 379
Не е типично мъжко. Макар да се грижа много за тялото и здравето си, не понасям стерилници. Пси са.

# 380
  • София
Все пак живота трябва да е и "фън". Да живееш стерилно, за да умреш в добра форма не повишава качеството на живота, такова понятие би имало някакъв смисъл единствено като обвързано с това как се чувстваш бидейки себе си, а не с някакви физически показатели. Здравият разум дава разликата между порок и забавление и с негова помощ можеш първо да си дадеш (примерно спорт), за да има после и какво да си вземеш (от здравето, за сметка на забавлението).

Че без алкохол, дрога и цигари няма ли забавления бре, Вяско? Стерилен ли е животът без тях? Къде останаха сексът, музиката, качествената храна, хубавата компания, стимулиращите разговори? Или първите са нужни за да правиш и да се насладиш на останалите?

# 381
Изборите на хората как и с какво да се забавляват май само тези дето отричат "лошите" субстанции държат на тях. На другите не им пука особено. То и кафето пристрастява по принцип. Само казвам.

# 382

Че без алкохол, дрога и цигари няма ли забавления бре, Вяско? Стерилен ли е животът без тях? Къде останаха сексът, музиката, качествената храна, хубавата компания, стимулиращите разговори? Или първите са нужни за да правиш и да се насладиш на останалите?
Явно няма.
За много хора забавата се изчерпва само с алкохол, цигари и махмурлук на другия ден.

# 383
Вярно бе, тва с музиката и аз го знам, слушал съм.

# 384
  • София
Изборите на хората как и с какво да се забавляват май само тези дето отричат "лошите" субстанции държат на тях. На другите не им пука особено. То и кафето пристрастява по принцип. Само казвам.

Ами всъщност, туко що стана обратното, някой друг каза, че без "лошите" субстанции нямало фън Wink

Иначе и кафе не пия Joy Не защото е вредно, не ми е нужно, и ми разваля съня.

# 385
Изчерпва се, когато си ограничен и нещастен. Когато си с радост от живота, всичко носи удоволствие.

# 386
  • София
Интересно, и аз не пия кафе! Joy И сладолед не ям, не обичам, а и се дебелее от него. Шоколад, обаче обожавам. Не, че е важно. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 387
Аз пък шоколад не обичам. Излизат пъпки от него и не е добре за кожата, а моята въпреки, че пия кафе и алкохол, е перфектна.

# 388
Ами всъщност, туко що стана обратното, някой друг каза, че без "лошите" субстанции нямало фън Wink

Не казах, че няма фън без тях, а че и те са фън.
А колкото повече, толкова повече, нали.
В този смисъл, ако смяташ, че живееш на макс откъм хубавото, че не изпускаш нищо от живота, за сметка на някакъв вид "целомъдрие", за което един ден евентуално ще съжаляваш като за неизживян потенциал, то всичко ти е перфектно. А дали е така единствено ти (всеки сам за себе си) можеш да прецениш.

# 389
  • София
Пък аз никога не съм имала пъпки от шоколад Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт