Пиенето при мъжете

• 20 174
  • 413
  •   1
Отговори
# 390
И аз не обичам грам шоколада,  а кафе пропих на 26 някъде. По едно на ден Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 15:41 от Анонимен

# 391
Е, ама шоколадът е вреден, а какаото също пристрастява и води до превъзбуждане на мозъчние рецептори. Не знам, не знам.

# 392
  • София
Ами не! Качественият шоколад с истинско какао действа успокояващо и сваля кръвното. И е антиоксидант! Grinning

# 393
Ами не! Качественият шоколад с истинско какао действа успокояващо и сваля кръвното. И е антиоксидант! Grinning
Да, този 90% само какао е точно такъв, но не е моето.
Щерката го обожава и колкото по-черен, толкова по-вкусен й е.

# 394
  • Варна
Ако чакате продукти да ви носят щастие и забава, проблема ви е сериозен. Зависимостите се лекуват, неслучайно.

# 395
  • София
Да, този 90% само какао е точно такъв, но не е моето.
Щерката го обожава и колкото по-черен, толкова по-вкусен й е.

Аз пък си купувам качествено какао от био магазините и си правя и какаови напитки. Просто гореща вода и много какао. Мммм Grinning

# 396
  • София
Ами всъщност, туко що стана обратното, някой друг каза, че без "лошите" субстанции нямало фън Wink

Не казах, че няма фън без тях, а че и те са фън.
А колкото повече, толкова повече, нали.
В този смисъл, ако смяташ, че живееш на макс откъм хубавото, че не изпускаш нищо от живота, за сметка на някакъв вид "целомъдрие", за което един ден евентуално ще съжаляваш като за неизживян потенциал, то всичко ти е перфектно. А дали е така единствено ти (всеки сам за себе си) можеш да прецениш.

Но не беше точно така формулирано Wink Иначе целомъдрието е нещо съвсем друго - то не е свързано с избягване на вреди върху здравето, а с придържане към някакви обществени норми за приличие. Нищо общо.

Тъй нареченото "живеене на макс", често е свързано с краткотраен фън за сметка на бъдещо, трайно страдание. За какво ми е да се нальокам като свиня, да ми е забавно половин час, после да повръщам в тоалетната, а сутринта да съм като блъсната с влак? При цигарите фън дори няма, там има липса на фън, като не си си поел дозата. Която пък идва с рискове за здравето и хигиенни проблеми. Нито кашлянето сутрин ми се струва фън, нито изнервянето, като не запалиш навреме. Та не виждам точно за какъв изпуснат потенциал има да съжалявам. По-скоро ми се струва вероятно да съжалявам, ако прекаля с разгръщането на потенциала на такива "забавления". Иначе да се лишаваш от всичко забвано, защото може да има някаква вреда, и то само ако прекалиш с него, е съвсем друго нещо, и никой не говори за това, ама Wink

# 397
Няма живеене на макс. Има тънък усет за живота и неговите удоволствия. Баланс му е бг-мамата.

# 398
Аз никога няма да съжалявам, че съм си прекарала живота без пиене, тютюн и наркотици...е можеше повече секс и любов на младини, но така се стече животът...повече ми беше ученето и работата, ама не съжалявам.

# 399
  • София
Няма живеене на макс. Има тънък усет за живота и неговите удоволствия. Баланс му е бг-мамата.

Ето тук вече съм съгласна Wink

# 400
Работейки със зависимости, при при желание да откажат едно или друго, винаги водя в посока - защо искаш да спреш. До много интересни отговори стигаме. Който не ще  и е дошъл при магьосницата, която спасява, без да смята да участва активно, или пък просто, за да си изясни къде е, продължава да си живее с “пороците”, докогато и както намира за добре. Акъллии, съдници и разбирачи - колко щеш.

# 401
Иначе да се лишаваш от всичко забвано, защото може да има някаква вреда, и то само ако прекалиш с него, е съвсем друго нещо, и никой не говори за това Wink
Не от всичко забавно - да се лишиш и от едно нещо забавно, заради страх от потенциална вреда е безсмислено. То е като съмнение в собствения здрав разум, последователност, воля и т.н. Аз точно за здрав разум говоря, с негова помощ, тоест с мярка живота може да бъде по-забавен с малък порок Х, отколкото с нула от порок Х. По-приятно е да можеш да пийнеш в компания, в която всички пият с повод, отколкото да кажеш принципно "не" на целия алкохол в живота си, защото еди кой си умрял пиян в канавката. Пак казвам здрав разум (тоест мярка) + пороци го намирам за по-добра комбинация от желязна дисциплинираност без пороци. И понеже именно в дозата (мярката) е разликата между фън и отрова, за която говоря, то и примерите ти за освинващи напивания до състояния на блъснат от влак не са релевантно онагледяване в случая, защото са крайност, тоест обратното на мярка.

# 402
Аз пък шоколад не обичам. Излизат пъпки от него и не е добре за кожата, а моята въпреки, че пия кафе и алкохол, е перфектна.
Всъщност е мит това. Шоколадът не влияе на кожата изобщо.

# 403
Говорете, говорете с любов за шоколада. То на мен и от морето ми излезе слънчева алергия, ама ела се опитай да ме извадиш от водата. Тоест аз самоконтрол  в това което обичам нямам..море, плаж, шоколад...добре, че не обичам пиене, че и Дренка няма да ми помогне.

# 404
  • София
Иначе да се лишаваш от всичко забвано, защото може да има някаква вреда, и то само ако прекалиш с него, е съвсем друго нещо, и никой не говори за това Wink
Не от всичко забавно - да се лишиш и от едно нещо забавно, заради страх от потенциална вреда е безсмислено. То е като съмнение в собствения здрав разум, последователност, воля и т.н. Аз точно за здрав разум говоря, с негова помощ, тоест с мярка живота може да бъде по-забавен с малък порок Х, отколкото с нула от порок Х. По-приятно е да можеш да пийнеш в компания, в която всички пият с повод, отколкото да кажеш принципно "не" на целия алкохол в живота си, защото еди кой си умрял пиян в канавката. Пак казвам здрав разум (тоест мярка) + пороци го намирам за по-добра комбинация от желязна дисциплинираност без пороци. И понеже именно в дозата (мярката) е разликата между фън и отрова, за която говоря, то и примерите ти за освинващи напивания до състояния на блъснат от влак не са релевантно онагледяване в случая, защото са крайност, тоест обратното на мярка.

Да, всичко е в баланса, както вече се каза. Обикновено тогава и вреда няма. Но когато вреда има, за мен балансът е в полза на доброто физическо състояние, защото със здраво тяло, забавленията са повече, и траят по-дълго. Но да пуша или да пия, само защото тези неща са "фън" (за някого), пък за мен не са фън, или не са необходими за да имам фън... емиии, това вече си е конформизъм към някакви обществени разбирания за фън, и тука се връщаме към целомъдрието, ама с обратен знак. Ще правя нещо само заради другите. Тц. Те доста така всъщност започват с вредните навици, а колко има фън в цялата работа, е под въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт