/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 364
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Mimeime..да не е в друг клон. Гледам в сми сите ти два клона са посочени?

# 286
  • София
Не, Тете, в правилния клон се "развива" действието.

# 287
Я виж..прозвъни ги и ги поразмърдай.

https://www.bgpost.bg/bg/13

# 288
  • София
Аз вчера се карах писмено със съпорта и днес един продавач се е активизирал....да видим докога ще изкарва нови статуси и дали не са фалшиви. Уж ми дадоха право на диспут, но с такъв избор от опции, че разбира се - обявиха причината за невалидна.
Като цяло, платформата защитава своите хора - когато попитам какво става с пратката, продавачът веднага пуска ъпдейт на статуса и така май ще си откараме още 70 дни. Явно системата позволява манипулиране, след като една пратка имаше 2 номера.
С платена доставка за 6 дни друга пратка пристигна от Китай до Испания....или е била в някакъв испански склад

# 289
  • София
Я виж..прозвъни ги и ги поразмърдай.
Скрит текст:
Ооо, много благодаря за съдействието, Тете!!! Heartpulse

# 290
Здравейте. Някой успял ли е да си купи нещо със Slash it?
Дали е реално? Не намерих подобна тема в търсачката.

# 291
Какво е? Не съм го чувала...

# 292
  • Варна
Аз четох, четох и пак не можа да ми стане ясно...От 01,07 за всички стоки независимо от стойността се дължи ДДС. Така, това добре. Но дължат ли се всичките там митнически такси и посредничества (към 16-17лв бяха мисля)? ДДС-то реално не е нещото, което ме притеснява, защото то за стоки там за 2-3лв е 50-60 стотинки, но ще трябва ли за нещо за 2лв да се дължат и тия 17лв или ще е както примерно като пазаря от iherb през Германия - плащам си ДДС на момента и не се занимавам с митници и пощи?

# 293
  • София
Тези 16,80 отпадат, но пак остават някакви 3,60 или 3,90, които се плащат за попълване на опростена декларация (или нещо подобно). Което за съвсем дребни неща пак не е малко, като процент от стойността на стоката.

# 294
  • Варна
Ако ДДС се плаща онлайн защо трябват декларации? Или аз. понеже така ми се иска. съм си го интерпетирала, че ще се плащат онлайн Grinning

# 295
Ако се плаща предварително данъка на търговец регистриран по IOSS няма допълнителни такси, ако те представляват пощите по опростена процедура има малка такса 3.90лв мисля беше, може и друг да те представлява, но те взимат повече, а може и сам да се бориш с портала на БМ. Това са опциите общо взето.

# 296
  • Бургас
и дали даден търговец се е регистрирал по IOSS, няма как да провериш, регистъра не е публичен, може да те мята че е регистриран, все пак утре може да реша да пазаря от друг магазин
надявам се Европа да си помисли, дали така е добре за потребителя

# 297
Европа го прави точно с тази цел, да не ни е добре, да спрем да пазаруваме от Китай и да пазаруваме от Европа.

# 298
  • София
Е, остават им руснаци и др. бивши съветски републики - там няма да има драми.

# 299
  • BG-DE
Ама аз не разбирам защо да ни интересува конкретния търговец от АЕ след като ние плащаме на Алиекспрес, а те са регистрирани, преди няколко страници една потребителка с бизнес профил в АЕ дори беше пуснала това, което са я информирали от платформата, че ако не потвърди бизнес акаунта си от 01.07. ще и начисляват ДДС.

Общи условия

Активация на акаунт