/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 276
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Тоя баркод там сигурно казва доста неща...

# 541
  • BG-DE
Ама, човек, как очакваш на пратка дошла днес да има информация, която ще се изисква от днес 😂, май във Варна здраво пече слънцето 😂

# 542
май във Варна здраво пече слънцето 😂
Точно днес не беше драма. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 543
Такааа айде сега всички разбирачи включитено и онези които искаха да ми бият камбаните да ми кажат къде точно се отбелязва дали е платено ДДС или не и как пощите и митниците ще разберат дали е платено или не ?

Наистина назад в темата беше казано доста, вкл. и с линкове с информация. Но по-лесно е да се задават нови и нови въпроси вместо да се прочетат десетките линкове към казаното от пощите, митниците и други достоверни източници.

Пощата не разбира. Но митницата разбира. Затова всяка пратка ще минава през митница. IOSS системата е достъпна за митниците, а не за пощенските оператори и куриерите. И както други предположиха, най-вероятно ще се сканира баркодът или номерът за проследяване и от там ще се достъпва информационна система(IOSS или свързана с нея), която ще връща информация. Никой няма да разчита на останалата част от хартийката, там китаецът може да напише каквото си иска, вкл. че е пратил ферари по пощата. Ако информационната система върне информация, значи пратката минава, защото купувачът си е платил всичко. Ако информационната система не върне информация се връщаме на филма до 30 юни - с представителство от пощите, на които трябва да предоставите документ за покупка и да заплатите такса и ддс, което ще бъде предадено на митниците.

# 544
  • Варна
Дано да си оправят пазаренето от Европейски складове че се добавя ДДС и на тях.
Е, как да го оправят, нали за да стигне до европейския склад пак е платено ддс и те трябва да си го върнат 😊

Ами стоките които се продават в Aliexpress със платени данъци(ДДС)  ли са в Китай ,Тогава не е ли двойно плащане на ДДС.Ами до сега без платено ДДС ли са били стоките в тези складове.

# 545
Я кажете кой какво си е поръчал, че нещо преливаме от пусто в празно.

# 546
  • BG-DE
Дано да си оправят пазаренето от Европейски складове че се добавя ДДС и на тях.
Е, как да го оправят, нали за да стигне до европейския склад пак е платено ддс и те трябва да си го върнат 😊

Ами стоките които се продават в Aliexpress със платени данъци(ДДС)  ли са в Китай ,Тогава не е ли двойно плащане на ДДС.Ами до сега без платено ДДС ли са били стоките в тези складове.
Не знам как са били оформени митнически може и като транзитен внос но от днес щом магазина, от който пазарувате е извън ЕС ще се плаща ддс, не хранете илюзии, че стоките от европейски складове ще са на различен режим. За тази промяна се знае от 6 месеца, а във Великобритания се прилага от 01.01.,всичко е премислено.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 20:57 от Menerva

# 547
Само да бяха премислили тази такса от 3,90 лв за съвсем евтините пратки да се плаща един път, ако примерно взимаш няколко пакетчета по доларче в един и същи ден от Пощата. Аз имам такива пратки (и по повече от долар, но пак са далеч под 30 лв) и още обмислям как ще действам. Някои вероятно ще си ги взема плащайки все пак таксата, ама едва ли чак всичките...Тъпото е, че нещата ми бяха подарък и са плащани с карта която не е на мое име, надявам се поне някои пратки да са минали на митница преди 01.07. 🙄

# 548
Я кажете кой какво си е поръчал, че нещо преливаме от пусто в празно.
Аз чакам по старата процедура 4 броя 2 мегапикселови камери и 4 броя скрийн протектори за телефон.
Днес си взех един смарт контакт ($15) който вече префлашнах, а вчера взех сензор за финни прахови частици за $28
Чакам и едни безжични слушалки от Полша

# 549
А така.
Долче, какво за долар поръча?
Grinning

# 550
Тета, основно джунджурии за маникюр. Имам едни водни ваденки за 1 или 2 цента- бяха ми офертата за нов клиент. С тази такса 3,90 лв изгоряха... 🙄 Имам и печати, шаблони, лепило за трансферно фолио- за по 3-4 до 12-13 долара поръчки, гривни някакви евтини, ултразвукова шпатула за лице + още нещо имаше заедно с нея поръчано за около 13 долара май...Повечето са поръчки на стойност за която си е грабеж да плащам по 3,90 освен ДДС-то...😷

# 551
Аз чакам разни прозаично неща и едни карти Таро с котки Joy Тях държа да си взема Joy

# 552
  • София
...
Днес си взех един смарт контакт ($15) който вече префлашнах, а вчера взех сензор за финни прахови частици за $28 ..
Какъв е този сензор за фини прахови частици?

Не съм..., но ще поръчам резервни части за робота прахосмукачка.

# 553
Това взех и аз днес,части за робота Simple Smile Прозаично и скучно

# 554
А робот бихте ли купили от Али?

Общи условия

Активация на акаунт