/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 232
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Друго интересно твърдение на съпорта беше, че пратките които съм закупил преди 1ви юли, но ще пристигнат някога в бъдещето щели да се третират като пратки плучени преди 1ви. Т.е датата на поръчката е валидна, а не на доставка.Но тъй като митници всичко ще спират от тук насетне, не вярвам да не ми спрат всички пратки над 15 долара/евро, така, че съм прецакан - ще се занимавам вероятно с поне 3 пратки.
Би било чудесно, ако така ги третират...особено тези които са под 30 лв...
Интересно ми е какво се случва, ако имам да получавам няколко евтини пратки поръчани преди 01.07. от Пощата и искам да взема от тях само няколко (но без в същото време да отказвам/връщам другите- ако евентуално за тях трябва да плащам таксата от 3,90 лв+ ДДС). Има ли възможност да си помисля малко дали да я плащам тази такса? Защото аз така само по пликовете най-вероятно няма да разбера какво точно има вътре и да си преценя струва ли си да плащам или не. 🤔

# 661
  • Sofia
То, че има разлика в цената има. Обикновено е по-скъпо, но основния келепир е, че пратките до България идват за няколко дена, до седмица.

Интересното беше, че по някакъв начин се избягваше напълно българските митници - тъй като НЕ минава през български пощи.

Сега ще е същото - пратката от Европа пак ще си идва с GLS/DHL/UPS и.т.н и няма да минава през митница, но Али ще събира това ДДС, но дали ще го праща на България е съмнително поне за мен.

Съответно след новите разпоредби ще останат като плюс само бързото пристигане.

Ще е интересно и какво ще стане с рутера ми поръчан днес - дали след като съм платил наистина ще дойде бързо, без стоене и освобождаване в митница.

Би било чудесно, ако така ги третират...особено тези които са под 30 лв...
Интересно ми е какво се случва, ако имам да получавам няколко евтини пратки поръчани преди 01.07. от Пощата и искам да взема от тях само няколко (но без в същото време да отказвам/връщам другите- ако евентуално за тях трябва да плащам таксата от 3,90 лв+ ДДС). Има ли възможност да си помисля малко дали да я плащам тази такса? Защото аз така само по пликовете най-вероятно няма да разбера какво точно има вътре и да си преценя струва ли си да плащам или не. 🤔
Можеш предполагам да си видиш тракинг номера и да го сравниш с този на поръчката и така да се ориентираш.
Евентуално можеш да се пробваш с това, че поръчките ти са преди 1ви юли и че не дължиш нищо, макар че дори тогава за съжаление дължиш таксата за това, че са те спрели и проверили.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 19:17 от julian

# 662
Преди 01.07. поръчах с доставка от Белгия и пратката ми дойде със Спиди на четвъртия ден рано сутринта (при това се падаше събота). Когато поръчвах пишеше 2-12 дни срок като очаквах да пристигне по-скоро към ден 12. Бързички бяха. Сега след 01.07. с плащането на ДДС уж трябва да е по-бързо и лесно...

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 19:55 от dolce miele

# 663
  • BG-DE
Трябва ама надали, имам поръчка от 02.07. днес е 07.07. и досега за това време поне е минала китайска митница или дори е излетяла, а сега още се мотае в Китай, поръчвам често от този магазин и това никога досега не се е случвало 😖

# 664
  • Sofia
За китайските пратки, там проблемите са други - огромно количество и чакане на събиране на груповите пратки. Трябва да извадиш късмет твоята пратка да дойде на пристанището/летището точно преди груповия полет към Европа за да стане бързо. При най-евтините доставки чакането е по 10-20 дена за да тръгне от Китай изобщо.

Иначе съм купувал разни пратки на стойност 200-300 долара с "безплатен" DHL от Китай и са стигали до мен за 2-3 дена! Така, че всичко опира до това колко скъпа/приоритетна е доставката.

Сега плюса е, че не би трябвало да стои няколко дена в митници, след това да ти пратят покана в пощата и още няколко дена да загубиш в плащане на такси, носене на документи, чакане на опашки и т.н.

За неща над 150 usd/euro аз вече ползвам само DHL, защото съм им оставил пълномощно и съответно плащам по банков път и директно ми носят освободената пратка. Нямам нерви за нещо различно.

# 665
  • BG-DE
Е, тя моята е $50 и той ги пуска, дори и за по-малки суми, с някакъв RS номер, досега са идвали за 2 седмици max, обичайно дори 10 дена, сега явно няма да е така 😞

# 666
  • Sofia
Нямам предвид стойността на пратката, а реалната стойност на доставката. Изключително евтно е да изпратиш нещо от Kитай за центове, долар или два - това се дотира от китайската държава, но за сметка на това чакаш страшно много. Най-евтината или безплатна доставка ми се е случвало да чакам по 50-60 дена. Обикновено ползвам някаква по-премиум доставка, която идва за макс 15-20 дена. За съжаление често няма избор и тогава чакаш колкото се налага.

# 667
Друго интересно твърдение на съпорта беше, че пратките които съм закупил преди 1ви юли, но ще пристигнат някога в бъдещето щели да се третират като пратки плучени преди 1ви. Т.е датата на поръчката е валидна, а не на доставка. Но тъй като митници всичко ще спират от тук насетне, не вярвам да не ми спрат всички пратки над 15 долара/евро, така, че съм прецакан - ще се занимавам вероятно с поне 3 пратки.
Ами никой не се запита защо Али бяха готови да събират ДДС преди 1.07, но чакаха да стане точно 1.07 за да включат начисляването.

Такова чудо до сега не е било. Твърдят, че я няма (и би трябвало да не ме лъжат), ама тва пеша да беше тръгнало - щеше да е стигнало...
Скрит текст:
и при мен е същото, това е от началото с БГ номерата, нали - като искаш да отвовиш диспут пише че е в страната и трябва да изчакаш времето докрай
Скрит текст:
Преди време за BG00000 пакетите се намесваха някакви M&BM Дали още са те или вече ги насочват към БГ пощи?

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 20:10 от netman71

# 668
  • в сърцата на децата <3
netman, до сега нищо китайско не ми е идвало нищо с M&BM. Знам ли, трите пратки са ми с еднакъв тракинг, може и заедно да са ги пуснали. Аз ги поръчах отделно за да не плащам доставка...

# 669
Тези дни взех неща които уж трябваше да са 2 пратки, но бяха с еднакъв номер за проследяване и всъщност всичко беше сложено в един плик. 🙂
Защо Али са били готови преди 01.07., но са изчакали, за да начисляват ДДС?

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 20:29 от dolce miele

# 670
  • BG-DE
Да, понякога ги обединяват така 😊 но това си го пише като кликнеш на проследяване в приложението им.

# 671
На мен никога не са ми обединявали така пратки.
От разл.търговци ли говорите? И Али ги обединява?? Не ли всеки търговец да пуска отделно ?

# 672
На мен двете поръчки (от един продавач са) ми пристигнаха в един плик, с един и същи номер за проследяване, но в приложението ги виждам като отделни поръчки. До последно предполагах, че ще са 2 пликчетата (всяка поръчка си е с отделен номер на поръчка)...
За мен е все едно в 1, 2 или 3 плика идват- стига да идват. 😃

# 673
  • BG-DE
На мен неколкократно ми се е случвало да ми ги обединяват но аз хич не обичам, защото ми се бавят повече така. Обикновено когато имаш последователни поръчки от един продавач (за да се избегне транспортната такса) той ги обединява, но ми се е случвало и да ми обединят и поръчки от различни магазини направени по  горе-долу едно време.

# 674
Много ми е интересно как обединяват поръчки от различни магазини /освен ако не са "под една шапка"/...🤔 За артикули които са налични би трябвало да не е по-бавна доставката, може би се бавят когато някой артикул не е наличен веднага.

Общи условия

Активация на акаунт