Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 630
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Последният учебен ден на 12 клас е 14.05. От 17.5 тръгваме ние 7 кл.. Съмнавям се да променят нещата.
Щом са до 14.05. 12 клас на училище, значи може би наистина ще върнат от 17.05. всички ученици.
Аз си мислех, че 10 - и им е последния ден.

# 151
Момичета, извинете за тъпия въпрос, но в крайна сметка матурите на старите дати, ли са..тоест 16 и 18 юни...

# 152
  • София
За момента няма промяна на датите за матурите!

# 153
  • Варна
Кристина, според мен са си това датите - 16 и 18.06. Вероятно някой е гледал стария график и достатъчно убедително е твърдял, че датите са по-ранни. Вярвам, че е само недоразумение. Никъде няма официална информация, че се готви промяна.

# 154
  • София
Честити да са всички именици и празнуващи през последната седмица! Пожелавам на децата да са здрави, спокойни, уверени, знаещи, некарантинирани и да имат много късмет на предстоящите изпити Simple Smile

Споделям една статия от днес, в която се твърди, че е възможно да се реши допускането на карантинирани ученици до НВО, ако са с отрицателен PCR. Отправено е предложение от МОН към МЗ за указания.

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2021/05/07/4206649_uchenic … /?ref=home_layer2

Датите на НВО са 16 и 18 юни според заповедта от 28.08.2020 г., която до момента не е изменяна в тази си част. Това се вижда на страницата на МОН със заповедите на министъра.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 09:33 от Inanna

# 155
  • гр.Варна
Привет!
Честито на всички,празнували на скоро!Здрави и щастливи да са!
Ние се завърнахме също след кратка почивка.Ходихме и до наши приятели над с.Чифлика,Троян.За съжаление имахме инцидента и малката падна,бягайки по една калдаръмена уличка и .....като зейна една дупка в коляното й.На следващият ден бързо,бързо се прибрахме във Варна.Ходихме до спешното,но госпожицата(тя е на 6),много скачала в кабинета(влезе с баща си).Успели да й сложат упойка,но тъй като много шавала,доктора хвърлил иглата с конеца и отказал да я зашие.В общи линии,сега лекуваме една доста сериозна рана на коляното.Много нелепо и нямам идея как може толкова сериозно да се раниш от едно падане.О,тя има и охлузвания под носа,цицина на челото+още още охлузено по чело и ръка!Красавицата на мама Simple Smile
Междувременно научихме резултатите от ПИ по БЕЛ на младежа и съм много силно озадачена от прекрасният му резултат-87/100т,като на модул 1 е бил с най-висок резултат от цялата школа.Според госпожата,нарочно им е дала по-труден,за да ги тества.
Той счита,че по математика е по-добър,а там няма кой знае колко добри резултати.
Ще видим на НВО как ще е Simple Smile
През ваканцията младежът решаваше активно задачи.Реши и някой тест по БЕЛ и всичко по собствена инициатива.Освен това успяхме да намерим време да отидем на разходка до един водопад и яз.Ал.Стамболийски.Ходихме и за 3-4 часа за риба.Починахме си в общи линии.Само белата с малката да не беше се случвала.
Сега сме се изнесли на вилата докато батко е дистанционно.Вчера даже съвместно с него садихме домати,а уикенда ни чакат тиквички и краставици. Stuck Out Tongue
Хубави почивни дни на всички и много усмивки! Smiley

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 10:25 от Bonanza

# 156
Новината за нови дати бих я приела сериозно колкото взимането на оценките от 5, 6 и 7 клас, т.е. поредното говорене от некой неразбрал учител/директор, но с този топ в управление вече нищо не може да ме учуди, в т.ч. да местят датите през няколко часа, редувай се министърО с пример-министърО и за цвят може зравниО да включат.
Последното (класовете, които ще се вземат предвид) не е възможно да бъде направено със задна дата, защото, докато за другото, могат да се намеря причини, то не зависи от обстоятелства, които не са можели да се вземат предвид към момент на решението.

В случай на нужда и аз бих се включила в подготовка на петиция, нищо че ипорито съм игнорирана и в темата, и на ЛС.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 11:10 от Tsugumi_

# 157
Съжалявам за недоразумението по отношение на датите.
Синът ми донесе новината от училище. Въобще не се усъмних. Отворих някакъв сайт на МОН /най-вероятно това, което цитира Десем/ и го написах в темата.
След това имахме онлайн родителска среща и информацията беше опровергана. Проект някакъв бил.
Първото ми мнение е от 18.51 на пети май, а опровержението - от 19.06 пак тогава.
Пак да кажа - съжалявам.

# 158
Варненки, "Вектор" публикуват ли статистика? Излезли са резултатите от ПИ от 25.04 по математика, но не видях да има и статистика. За първи път се явява наборът там.

# 159
  • гр.Варна
Варненки, "Вектор" публикуват ли статистика? Излезли са резултатите от ПИ от 25.04 по математика, но не видях да има и статистика. За първи път се явява наборът там.
Има статистика.Влезте си в профила и отидете на Резултати--->МАтематика 7 клас

# 160
  • Варна
Мда... както подозирах - изключително високи резултати. Много по-силни от мартенския ПИ (за Вектор само говоря). Да видим как ще е присъствения и кой ще се доближи най-много до истинските резултати от НВО. Започвам да се тревожа, че ако тенденцията се запази до изпитите, в топ паралелките балът ще задмине и миналогодишния!

# 161
  • България, София
На патерици  - честит имен ден на Ирини, Ирени, Гергани и Георги! MollyBy, честит да е вашият именик!
Всички да са здрави и благословени и да ги пазят светците, на които носят името!

Dive, много мило, че госпожицата ви е изненадала. Нашата годишнина е ден преди вашата, но тази година пътувахме точно на този ден и нямахме време за кой знае какви изненади. Но си знаехме какъв ден е, а това е най - важно Simple Smile

Десита, Бонанза, да минава бързо на дечицата. Дано температурата вече да се е нормализирала, а раните бързо да заздравяват и да не остават притеснителни белези.
Белята става много бързо. Наборката преди няколко години така се беше размазала на площадката до блока. Тичане, спъване и след това ожулени коляно, ръка, чело + цицина. Баща й е бил там и не е могъл да реагира изобщо.

През почивните дни решава тестове по БЕЛ от едно помагало, прави само първи модули. Реши и пробния на Междучасие от март, който беше качен във фейсбук, мисля. Днес проверих резултата. Много грешки, ужас. Пак ще го разпечатам да направи втори опит. Да се отчайвам ли? Вече не знам.

# 162
  • В центъра на моретата
Нашите резултати още не са готови от Вектор.

А това сега го видях: https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2021/05/07/4206649_uchenic … GvLb0tYaYNpRQvoH0

# 163
  • София
Bonanza, много неприятно. Ама как докторът ще се откаже да зашие?! Напраов недоумявам от отношението на някои лекари, ами това е дете все пак, а не войник. Всеки само гледа д аму е лесно. Не може ли да отидете на друго място?

Tsugumi_, защо се чувстваш игнорирана? Недей така, на моменти темата е доста интензивна и може да не е отриагирано на някой твой въпрос. Подозирам, че ще става все по-интензивно писането и на мен също ще ми е трудно да следя и пиша.

Утре Регалия е присъствена, поне е някакво разнообразие за младежа, при който мотивацията е под нулата. Ама каквото стане, не знам вече. В понеделник съм на консултация с психолог, мисля, да ходи просто, за да говори с някой извън семейния и приятелски кръг. Не успява да овладява гнева си, а и това безразличие...

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 15:14 от catty m

# 164
  • Варна
Зайче, няма как да не са ви готови резултатите, при положение, че пуснаха и статистиката.
И понеже си падам по статистиките, ето и нагледно колко по-лек за децата е бил априлския, в сравнение с мартенския ПИ:
Скрит текст:
Март - Мат - 56,09
Март - БЕЛ - 68,06
Април-Мат - 63,83 (+6,74)
Април-БЕЛ - 73,67 (+5,61)

Бонанза, раненото краче не може ли да се лепи? Само шиене ли предложиха като вариант? Аз имам доста лепени рани, не е така травмиращо, особено за дете! Преди години, когато девойката беше на 6 (точно на РД!) си разби брадата жестоко. Тогава я водих да я лепят, но ми казаха, че и сама ще зарастне и бяха прави. Ако ми бяха предложили да я шият не знам дали щях да разреша, ужасно ми се струва Sad

Цугуми, съжалявам, ако сме пропуснали нещо, за което си попитала. Не мисли, че те игнорираме - бъди по-активна и със сигурност ще получиш отговор. Понякога просто се събират много мнения и някои въпроси се изгубват, но не съм забелязала да има нарочно игнориране на потребители!

Общи условия

Активация на акаунт