Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 562
  • 747
  •   1
Отговори
# 375

The Invisible, твоя го свалих и ще го оправя. Малко бавничко ще стане, защото е пипкава работа, но до довечера ще гледам да е готов. А отговорите, които са отбелязани, те ли са верните? Или не се знае?
Kally May благодаря за труда
нямам представа дали са верни, но ще ги проверя

# 376

Ние още не сме си купили стравочник, а трябва.
По-миналата седмица в софийските книжарници като Сиела, Буктрейдинк, БГ учебник нямаше. Не вярвам на 5 и 7 май да са ги заредили.

# 377
  • Ланкър, планините Овнерог

По-миналата седмица в софийските книжарници като Сиела, Буктрейдинк, БГ учебник нямаше. Не вярвам на 5 и 7 май да са ги заредили.
Точно Бг Учебник са ми писали, че го имат вече.

# 378
  • София

The Invisible, твоя го свалих и ще го оправя. Малко бавничко ще стане, защото е пипкава работа, но до довечера ще гледам да е готов. А отговорите, които са отбелязани, те ли са верните? Или не се знае?
Kally May благодаря за труда
нямам представа дали са верни, но ще ги проверя
Можеш да направиш на един файл само отговорите и като ти изпратя изчистения ПИ, заедно да ги метнеш на пощата.

# 379

Забелязах още на предната страница като писа и си го отбелязах Wink

# 380

Не споря, аз ходих до физическата им книжарница в подлеза на НДК.
Значи ще мина да купя.

# 381
  • София

Днес разгледах и аз паралелките, има няколко нови, които са интересни.
До сега се притеснявах как ще мине НВО-то, сега май почвам да се притеснявам как ще ги редим после.

Сподели кои са ти направили впечатление. Ще е полезно.

БУЗЕМА за мен е успокоението, че училище и за моя мързеливец ще се намери Simple Smile

# 382
  • София
Как може да набелязвате паралелки? Аз не мога дас преценя дали балът  ще е 200 или 400 на моя мързеливец. А и то моето може да изкара бал 200, ама да има само 50 софиянчета пред него и хоп, ще го запиша в немската.

Ще чакам да излязат статистиките и тогава ще му дам да го мисли.

# 383
  • Ланкър, планините Овнерог
От предишното кандидатстване си знам, че желанията се редят според реалните желания, а не според евентуалните шансове, ако ще на 20-то желание да успее да се класира. Та, не е лошо да се набелязват от рано. Предишния път бях накарала голямата да си слага желанията в един ексел, после преподреждахме.

# 384
  • Sofia
Материалът дори да се вземе ще се претупа. Преговорът по БЕЛ накрая с 20-те произведения от 5,6 и 7 клас също ще се претупа. Ще ги побъркаме тези деца последните седмици. От 6-ти клас втория срок учат алтернативно, дори да вземат материала, те не учат в нормални условия - болни учители, родители, баби и дядовци, съученици, стрес покрай пандемията. Никой ли не помисли, че не е само да се "тича" по материала и да се разчита на частни школи и уроци. Преподавам математика, за да се вземе целия материал, особено последния раздел - се претупва. Няма време за достатъчно упражнения - успоредници и неравенстава в триъгълника, който разбрал - разбрал. Все още имам надежда, че новият министър ще прояви милост за нас и децата и ще посъкрати материала, но не знам... В стрес ставам сутрин при мисълта, че ако не дай Боже, детето или някой от семейството се разболее точно около НВО няма да може да се яви на изпит и трябва да се чудя в кое частно училище ще кандидатства и колко ще ни струва това. Ако някой се разболее, или не трябва да се тества и да се лекува както може или не знам... Насила ще карат хората да лъжат, против собствената си съвест. Бог да ни пази... Въпреки, че ми е второ дете, което минава през НВО имам чувство, че съм се стресирала повече от първия път:) Материалът по литература преди 3 години беше по-малко и бяхме по-спокойни.

# 385
  • Варна
Грета, и аз мисля като Гита - трябва да имаме идея какво искат децата, според това какво се предлага. Поне у дома така ще ги редим, па ако ще и точките да са много малко. Поне с онлайн подаването на заявленията бихме си спестили червенето пред комисията Simple Smile Въпреки, че в интерес на истината съм присъствала при приемане на заявление (тогава можеше само в училища-гнезда, преди 15+ години) и мога да потвърдя, че на никого не му беше правена забележка, нито са се присмивали на желания несъответстващи на възможностите. Всеки има право да мечтае, понякога се случват и чудеса и ако не пробваш, винаги губиш - все клишета, но верни, нали Simple Smile

# 386
От вчера се взирам в таблици, специалности и техните балове, сякаш от сега мога да знам какво ще стане. Но съм спокойна, че все в Бузема ще се намери местенце.
Хаха, моят син беше проверил, че миналата година най-нисък е бил бала в проф. гимназия Макгахан, та се беше успокоил, че има някакви надежди и за него...Транспортна гимназия е.
Днес разгледах и аз паралелките, има няколко нови, които са интересни.
До сега се притеснявах как ще мине НВО-то, сега май почвам да се притеснявам как ще ги редим после.
Това гимназията за кранисти ли е? Там май миналата година имаше приети с бал 30 точки. Моята щерка я плаша с тази, че е близо, ама тя не се стряска.

# 387
  • София
До нас пък е близо 14 СУ. На 2 минути... та там със сигурност ще го вземат и със златен медал може да завърши...
Май споменах, че ММ е на изпити тези дни. При нас пък всички редовно обучение се завърнаха присъствено, имаме приемни изпити и след година и половина летаргия вчера и днес се чувствам като в лунапарк на влакче на ужасите ... Народ, превъзбуден от изпитите, комисии, телефони, лудница... За капак сутринта ММ не събудил МС (ох как мразя тези съкращения, ама с телефон ми е по-лесно) и наборът има две неизвинени... Бясна съм,ама мъжка им работа. Сега не си говорят, защото синът не станал навреме когато бащата ще излиза за изпит и не му полял вода за късмет... Къде да ида?
За капак два дни чета йероглифи от писмени работи - ужас... Не главата, мозъкът ме боли. А и се опитвам да съм на диета, че кантарът чукна 90 и вече се огъва само като ме види в стаята, но днес не издържах и ударих една 🍺.

# 388
  • Бургас
Момичета , прибирам се род среща по повод НВО. Според нашият директор , който е под карантина независимо дали контактен или болен , няма да се явява на НВО. Казахме ,че министъра е обявил ,че за контактните деца трябва да се осигури стая и квестори. Подсмихна се и каза ,че не вижда никой от колегите му да се съгласи да е квестор даже и само на контактни деца. Да сме мислили разумно и че здравето било най-важно. И съответно го контрирах , от къде е сигурен че в редовните стаи няма да има контактни деца !? Млъкна.
Каза ,че до момента началото на юни трябва всички да са присъствено и така да завърши годината.
Чудя се поне една петиция юни месец да са онлайн може ли да се организираме да направим. Ясно е ,че от всякъде са ни пренебрегнати децата. При положение ,че почти цяла година бяха онлайн , какво им пречи на министерството две седмици преди НВО да са онлайн
Аз заявих на класната ,че ако са присъствено ,ще вземам бележки да си знае. Нацупи се , но въобще не ме интересува
8 дни от класен и директор , и още няколко от личната и ще закърпим 14дни

# 389
Тази седмица съм отпускар и по този повод връчих на девойката ДПП да реди. Няма какпка скромност в това дете пу-пу-пу... 
Като почна НЕ/АЕ, АЕ/НЕ в Iва, без Мат, щото ние нали МГ отказваме, та в Iва ли? После НЕ/АЕ в Vта, ама след АЕ/НЕ в Iва, щото важна и е гимназията. За разкош  паралелката с природни науки в IVта и тази с Ис/Порт. за екзотика. Подсигури се с ХООС/БЗО с АЕ в IIIта.
Та на този фон питам- Ти видя ли баловете 2019-2020? Погледна ги, почеса се с лявата ръка зад дясното ухо и заяви: Няма страшно мога да се справя!
Дано не падне от високо...

Общи условия

Активация на акаунт