Айше Арман даде обещание на Енгин и направи интервю със Зейнеп Неджипоолу, член на борда на общността на Darüşşafaka.
Енгин Акюрек заяви, че е дарил приходите от книгата си на Darüşşafaka. И той ми разказа подробно, че нашата Darüşşafaka е огромно съкровище и, че всички ние трябва да се грижим за този красив дом на знанието. Правилно на милион процента!!!
Всъщност Darüşşafaka е 158-годишен чинар. Това е изключително ценна институция, която предлага равни възможности за образование на нашите деца, загубили родителите си в ранна възраст.
Те отглеждат деца, които са загубили майка или баща в ранна възраст и следователно не могат да получат добро образование и да ги върнат към живот. Какво може да бъде по-свещено в живота?
Няма друг пример в света. Това е училище, което съществува от 158 години само с нашите дарения. Те отглеждат ярки млади хора. Всички говорят два езика. Те са успешни не само в ученето, но и в обществения живот. Преди години и аз бях в училище, наистина е невероятно. Моля, нека продължим да ги подкрепяме с нашите дарения. Също на 30 май ще се проведе изпита. Ако около нас има деца, които са били в 4 клас и са загубили родителите си, нека те, техните семейства и учители знаят за изпита.
Говорих за философията и историята за основаването на Darüşşafaka със Зейнеп Неджипоолу, член на Управителния съвет на общността Darüşşafaka. Благодаря ви за предоставената ценна информация. Можете да прочетете пълното интервю чрез връзката в профила ми.

усмихнат ден.