Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 789
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Съншайн, ако това ще те успокоява аз за последните два дена съм изяла сигурно половин килограм прясно домашно сирене от списъка 😂.Ако тръгна да мисля за всяка храна, все ще намеря нещо на което да ми навреди на захарта, на щитовидната, на ходенето до тоалетната, на гъбичките ми,то така край няма 🤭

# 151
И аз, ако ви кажа колко диня изядох. Според мен е супер човек да внимава и да не хапваме неща от непроверени източници (мляко от съседката на село), но и поне на мен следването на всички тези забрани ми се отразява много лошо психически. Та - ако е от Кауфланд, Лидл или друго проверено място и проверен производител си позволявам.

Уважавам много мамите, които могат да спазват стриктни режими, но според мен не трябва и само да живеем в страх. 😊 За дрехите, да ви кажа, че в H&M в Мега Мол в София има повечко неща за бременни, отколкото в останалите молове. Днес се отбих - няма нищо невероятно, но все пак се сдобих с бременни леопардови къси панталонки за 5.40лв, намалени от 45лв 😀😀

# 152
  • САЩ
Хм, от горния цитат само не разбирам как динята и пъпеша може да имат листерия. Иначе по принцип и зелени салати не се препоръчват по същата причина. А колбасите доколкото знам ако се запекат няма проблем. Диня тук има и зимата и не е скъпа, но  и не е толкова хубава. Череши по едно време бяха пуснали през март, $7 за половин кило, но бяха хубави, сега никъде не намирам.
Тези дни влязох в 19та седмица и усещам все по-често пукащи се мехурчета в корема, много е приятно Simple Smile Бебка е 300 грама, върви малко голяма, май ще е септемврийче, а така ми се искаше да е октомври като мен Simple Smile
Размер дрехи все не мога да уцеля и само купувам и връщам, много кофти че пробните са затворени. Единствено едни еластични дънки от H&M в центъра на Чикаго си взех и ми стават, бяха намалени на $10, но след месец-два ще са ми тесни. Рокли не знам къде да търся.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 19:08 от Flying_HiGh

# 153
Динята, която си взех оня ден от един зеленчук бе много сладка, незнам на каква земя е отгледана, като цяло страшно много от стоките са вносни вече и няма как да си сигурен от къде е, освен ако не е от собствената ти градина, а да не говорим и че почти всичко е химия (дори домата в нашата градина го пръскаме, иначе няма как). Като цяло от изчетената информация в интернет много от храните са противопоказни при бременност, но не можем нищо да не хапваме.

# 154
  • омъжена
Съншайн, ако това ще те успокоява аз за последните два дена съм изяла сигурно половин килограм прясно домашно сирене от списъка 😂.Ако тръгна да мисля за всяка храна, все ще намеря нещо на което да ми навреди на захарта, на щитовидната, на ходенето до тоалетната, на гъбичките ми,то така край няма 🤭
да вярно . А и ако не бях прочела нямаше и да знам. Прави сте. Не трябва да се вманиачаване,като е в умерено количество е полезно. Ау череши обужавам и аз.  Нещо на дълги разходки вече не мога аз незнам за вас.Натежават ми краката изморявам се кръста също. Все гледам да поседна.

# 155
Аз пък като почитател на Маги Пашова (и на динята Flowers Watermelon ) решавам да се доверя на тази статийка:
https://www.magipashova.com/2019/08/22/dinyata-superhrana/

# 156
Здравейте дами, аз днес си купих клин от Waikiki ,страшно е удобен и  не прозира за 13 лв, взех си един номер по-голям да ми става и за по-напред 🤣. А за черешите и на мен ми се ядат от толкова много време, чакам ги с нетърпение, днес видях в София на едно зеленчуково пазарче, но струваха 35 лв килограма и нямаше просто как да взема 😀. Ще чакам да станат поне 3,4 лв кг 🤣.  В HM днес имаше много промоции: рокли и поли по 10,20лв., които стават и за бременни , но аз така и не успях да си харесам 🤷♀

# 157
  • au bout du monde
Сдобих се със сив клин от лидъл. Майка ми е намерила М размер, до сега само хл имаше. Кога ще го нося не знам.
Вече е доста топло и съм по къс панталон. Имало е къси дънки и утре за тях ще ходя😊

Пътуването ми до Лондон пак се отлага. Има вероятност кучето да е бременно и мъжът ми настоява да стоя в Бг с нея и юли месец да се прибера. 😕 Ще бъда 28 - 30 седмица.

# 158
Аз вече не чета какво може да навреди по време на бременност. То каквото и да пиша, все било опасно 😂 Аз например нещо се скарах с месото, не ми се яде и това е. Ядат ми се домати с босилек, ако ви кажа колко и ядох до третия месец. И днес попаднах на статия, че води до спонтанен аборт в ранна бременност. Според мен всичко в умерени количества не вреди, вреди ако се прекалява може би 🙄 Така че, яжте си кой каквото му се яде и това е 🤪

# 159
Аз изядох вече 4-5 дини. Мои познати също ми споделаха, че са яли много диня по време на бременност. Имам чувството, че за едно всяко нещо ще се намери сайт, в който да пише, че не се препоръчва по време на бременност.😏

# 160
Тези дни и аз ям много диня и пъпеш.
Не знам колко са качествени все още,но много ми се ядат.

# 161
И аз бая диня изядох в последно време. Не бях чувала, че не трябва. А за бактериите -знам, че трябва много добре да се мият плодове и зеленчуци, месото и рибата да са сготвени, а непастьоризирани сирена и колбаси гледам да избягвам, но скоро хапнах сурово сушен колбас Еми така вкусно ми замириса, че не издържах....
За череши и аз умирам, но има време за тях, видях преди седмица - две, купих си, е не ставаха. Купувах си сок после да замажа положението.
Истината според мен е, че не трябва да се втеляваме, че иначе ще тънем или във вина или в недоволство Simple Smile

# 162
И аз съм на мнение, че не трябва да се вманиачаваме дори в най-малките подробности, да, има храни като сушито например, които са крайно противопоказни, но това за динята и пъпеша мисля, че е прекалено. Важно е кората да не е наранена и преди да се се разрежат да се измият много добре, за да не се разнесат бактерии от кората към вътрешността. Аз мия всички плодове най-вече тези с кора с препарат за чинии и изплаквам добре. И аз много обичам череши, но не ги ям много, защото винаги много ме е гнус от мисълта за червеите в тях, които са почти сигурен наличен протеин в тях. Grin

# 163
  • омъжена
Аз вече не чета какво може да навреди по време на бременност. То каквото и да пиша, все било опасно 😂 Аз например нещо се скарах с месото, не ми се яде и това е. Ядат ми се домати с босилек, ако ви кажа колко и ядох до третия месец. И днес попаднах на статия, че води до спонтанен аборт в ранна бременност. Според мен всичко в умерени количества не вреди, вреди ако се прекалява може би 🙄 Така че, яжте си кой каквото му се яде и това е 🤪
леле и аз ядях домати с килограми през 3-4м. И на мен ми се гадеше от месото но ми отшумя това. А за клина дивия от лидл и аз си взех едвам намерих размер всички огромни. И нямаше етикет на касата се чудеше и ми го маркира накрая на една пижама . Еми викам и,  че търсих 100часа и ми харесва и е единствен. 😄 Истината. ох напапах се яко и си лягам децата ще спят в ⛺ палатката днес с лампата звездно небе. В нас и така .

# 164
  • София/Севлиево
Щом в черешите има червейчета значи са екологично чисти Simple Smile Даже не гледам какво има,но пък от години не съм попадала на гадинки.
Мен ми се ядеха сливи.Намерих си някакви измислени-еми нищо общо с нормалните,дето са през сезона.Във ФБ групата имаше една снимка с грозде-купих и го забравих в хладилника (надявам се да става за нещо).И ягоди обичам,ама тази година още не съм попаднала на наистина вкусни,пък те скоро ще преминат...

Общи условия

Активация на акаунт