Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 767
  • 763
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, и аз да ви се оплача от няколко дни съм със страшно главоболие. Не искам да пия лекарства, затова се налива с вода, с вода с лимон и каквото още се сетя. Меря си кръвното и си е нормално за моите стойности по принцип. Вас какво ви спасява освен хапче?

# 181
Сън и кафе Hug
Момичета, и аз да ви се оплача от няколко дни съм със страшно главоболие. Не искам да пия лекарства, затова се налива с вода, с вода с лимон и каквото още се сетя. Меря си кръвното и си е нормално за моите стойности по принцип. Вас какво ви спасява освен хапче?

# 182
И аз често имам главоболие, но винаги минава като си легна и се наспя. Досега не съм пила хапче за това. Може би наистина повече вода може да помогне, масаж на главата?

Момичета, аз съм в 15гс и от вчера имам едни супер кратки болки в корема леко встрани - появява се за секунда и изчезва веднага. Случвало ли ви се е?

# 183
Добро утро.
Аз първо ще се оплача и ще се върна да прочета какво сте коментирали. От няколко дни много ми кървят венците и са болезнени ама днеска направо се стреснах доста кръв имаше.
Знам, че е нормално, но всеки ден ли ще е така?
Ползвам електрическа четка и вода за уста. Мисля да мина да си взема нещо да ги мажа, че ме и болят.

Мога да споделя метод, който ме избави преди време от много кървящи венци. Отнема време и е малко досаден, но допълнителна екстра е, че всички ме питаха дали съм си избелвала зъбите. При редовно правене до около 2 седмици дава ефект, но е нужно да се продължи с месеци... Аз може би около година и половина-две постоянствах след това ми омръзна.

Сутрин на гладно преди да си пила вода или сложила каквото и да е друго нещо в устата си, лапаш една лъжица олио Шарлан или кокосово масло. Шарланът е по-бюджетен и на мен ми свърши чудесна работа.

Жабури се много добре минимум 15, но най-добре 20 мин. Изплюва се и може да се изжабури устата със сода преди миенето на зъбите, но мен ме домързяваше по-често и направо миех с четка и паста като преди това сливах само с вода.

Това е метод и за извеждане на токсини от тялото и с такава цел го започнах, но ме избави от кървящите венци също. Все се каня да подновя, защото цялостно се чувства човек освежен, но веднъж като съм изпуслана ритъма и ми е трудно, защото си е малко занимавка.

# 184
Cherry, и аз ги имам. Точно встрани. Особено ако кихна или се раздвижи по-рязко, а на мен често ми се случва, имайки предвид че ми е трето и понякога забравям, че съм бременна 😂 Док каза, че е нормално и се дължи на растежа на матката, само ако станат много чести или силни, тогава да и кажа. Полягвай си като те преболи или си посядвай за 5 мин.

# 185
  • София
Вече имам болничен, който е от 1 до 31 май.... Въпроса ми е кога най рано ще получа превод от Нои?

# 186
Вече имам болничен, който е от 1 до 31 май.... Въпроса ми е кога най рано ще получа превод от Нои?

През юни

# 187
  • до най-прекрасния мъж
До 10 работни дни, след като работодателят го представи пред НОИ. Срокът за представяне на майските болнични и най-късно до 10.06.
П.С. Ако работодателят ти го представи примерно в понеделник, можеш да получиш пари още през май.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 13:54 от blue.angel

# 188
  • омъжена
[quote author=Станислава
Някъде след 12-15 дена. Получих аз ,но от март до април 14дена получих. 7 а другия за 29дена болничен получих 13 дена на някой случвало ли се е на вас целия ли преведоха. Който знае нека сподели

# 189
[quote author=Станислава
Някъде след 12-15 дена. Получих аз ,но от март до април 14дена получих. 7 а другия за 29дена болничен получих 13 дена на някой случвало ли се е на вас целия ли преведоха. Който знае нека сподели
Малко ми е трудно да ви разбера, но НОИ изплаща всеки месец отделно или съвсем условно казано, ако болничният е от 15 март до 15 април, работодателя ще ви плати първите 3 работни дни от болничния (15, 16 и 17 март), а НОИ останалите 10 работни дни до края на март. Плащане от НОИ може да очаквате до 10 дни след подаване на болничния от работодателя, чийто срок е до 10-то число на месеца следващ представянето му (представянето пред работодателя). Съвсем хипотетично, ако работодателят е подал болничните на 5 април, плащане за март може да очаквате около 15 април, като имате предвид, че НОИ изплащат обезщетенията вторник и четвъртък. Частта за април, следва да получите началото на май.

# 190
И аз бях разбрала, че ще се изплащат на две части ама предния ми болничен беше от 17.03 до 15.04 и ми го изплатиха целия на 20.04.
Не мога да им хвана логиката, но следя в сайта на НОИ кога работодателят ми го е подал и до 10 дни превеждат.

# 191
И аз бях разбрала, че ще се изплащат на две части ама предния ми болничен беше от 17.03 до 15.04 и ми го изплатиха целия на 20.04.
Не мога да им хвана логиката, но следя в сайта на НОИ кога работодателят ми го е подал и до 10 дни превеждат.
Да, възможно е и наведнъж, но зависи кога е подаден от работодателя, както и НОИ как решат.

# 192
Да попитам за майчинството, нали се смята 24 месеца назад. Аз ще имам 12 месеца работни и 12 ще е от втората година майчинство. Тогава на 380лв ли ще се смята или на минималната заплата?

# 193
  • омъжена
[quote author=sunshine1992 link=topic=1332040.msg42810189#msg42810189 date=1620576
Малко ми е трудно да ви разбера, но НОИ изплаща всеки месец отделно или съвсем условно казано, ако болничният е от 15 март до 15 април, работодателя ще ви плати първите 3 работни дни от болничния (15, 16 и 17 март), а НОИ останалите 10 работни дни до края на март. Плащане от НОИ може да очаквате до 10 дни след подаване на болничния от работодателя, чийто срок е до 10-то число на месеца следващ представянето му (представянето пред работодателя). Съвсем хипотетично, ако работодателят е подал болничните на 5 април, плащане за март може да очаквате около 15 април, като имате предвид, че НОИ изплащат обезщетенията вторник и четвъртък. Частта за април, следва да получите началото на май.
не аз разбрах това го помня кога се изплащат на мен не ми е ясно защо е половината пари от март вече сме май съм си получила половината само.Но ще отида във вторник да питам в Ной. Преди помня,че ги бавеха иначе

# 194
Да попитам за майчинството, нали се смята 24 месеца назад. Аз ще имам 12 месеца работни и 12 ще е от втората година майчинство. Тогава на 380лв ли ще се смята или на минималната заплата?
Когато влезете в 45 дневния болничен преди раждане в гледане на дете до 2 години ли ще сте или не?

Общи условия

Активация на акаунт