Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 39 224
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Само аз ли не знам колко ми е шийката 🤷‍♀️ До сега даже не я е споменавал АГ-то. Казва всичко е ок, по някакъв различен начин ли я мерят или при стандартния преглед с ехографа?
Същото щях да пиша и аз😄 и през първата бременност не съм знаела никога, само знаех, че всичко е ок. Май колкото по-малко знаем, толкова по-добре.

# 241
Момичета, а някоя от вас насочила ли се е някъде да прави ехокардиография?

Да, аз дори вече правих при д-р Маринов в Надежда - препоръчвам с 2 ръце, страхотен лекар! Бях се наплашила от Сигридов, но д-р Маринов ме успокои и показа невероятно отношение и човечност. Ще ходя пак при него в 16гс и после в 22гс чисто профилактично.

# 242
23 милиметра е моята шийка.На коремния ехограф като ме гледаше доктора, каза че ще ме погледне и с вагиналния, защото нещо се съмнява, че не е добре шийката .Иначе този преглед бил предвиден за след един месец.И я измери с вагиналния.То хубаво да не се притесняваме, ама аз до вчера не се притеснявах и се разпуках да обикалям пеша, а ми е било абсолютно противопоказно.Но времето назад не можем да върнем, ще си налягам парцалите занапред😁

# 243
А ти в коя седмица си ?,

# 244
Goldfinch  добре че са те прегледали.

Аз с първата бременност не съм имала никакви оплаквания , кървене ,болки и тн и съответно не съм се интересувала дори от шийката.
За жалост с тази бременност много стрес и болки в шийката такива болки ужасни.  Казаха ми че всичко е наред с шийката и не виждат нищо притеснително , но не можаха да ми отговорят защо ме боли и ме дърпа.

# 245
  • омъжена
В крайна сметка ще видя морето тази година. 😁 В петък отиваме за уикенда. Правя вече списък какво ще взимам, че с 10 месечно ще бъдем😁

Надявам се на хубаво време, за да може да се разхождаме. Във водата няма да се влиза.
супер хубаво прекарване. Аз с първата бременност си влизах във водата ,но ако има много хора не е желателно от гъбички и др. Се хващат иначе е супер полезно, а на жега не е препорачително, а ти сигурно от гледна точка,че е студена още....

# 246
Hariom в 16+6гс съм.

# 247
Момичета, кога се прави втората фетална морфология, ако отида в 24та с. късно ли е?

# 248
На мен последно ми казаха, че имам леко скъсявяне на шийката, гледам си изследванията, пише, че е 37 мм. На мн места чета, че това е напълно нормален размер и не знам вече и аз какво да си мисля.🤔

# 249
И на мен никога не са ми казвали нищо за шийката. Вероятно всичко е наред.
На последния преглед докторът ми обърна внимание, че отдолу съм доста подута, даже имам по-изпъкнали вени. Тежестта ми идвала в повече. Не съм много килограми и не съм напълняла особено, върнах си свалените от началните месеци + още един-два. Има ли и друга като мен? Като постоя повече права и усещам тежест и напрежение по-скоро между краката.

# 250
  • Казанлък(Бургас)
Момичета, кога се прави втората фетална морфология, ако отида в 24та с. късно ли е?

Втората ФМ се прави от 19 до 22г.с.

# 251
  • омъжена

# 252
  • София
Само аз ли не знам колко ми е шийката 🤷♀ До сега даже не я е споменавал АГ-то. Казва всичко е ок, по някакъв различен начин ли я мерят или при стандартния преглед с ехографа?
Същото щях да пиша и аз😄 и през първата бременност не съм знаела никога, само знаех, че всичко е ок. Май колкото по-малко знаем, толкова по-добре.
И на мен никой никога - нито сега, нито преди- е отварял дума за шийката. Grinning

# 253
  • София
Може и да са ти излезли, док ще ти ги изпрати.Моите от 13.04 ми ги прати на 1.05.Днес пусках пак и довечера ще му пратя новите,че нещо пак се филмирах с моя прогестерон (от +120,когато бях с ударната терапия преди 4 седмици е паднал на 108 без терапия,все още в граница ,ама има да му треперя)...
Др Вецев ми каза да чакам отг на Вайбър но вече почти месец няма такъв
А и още 1 по интересен въпрос:
Дадоха ми както вече писах болничен нооооооо той струвак малко по сериозна сума пари...... Кой от вас са си го платили?!

# 254
Колко сериозна сума?Във Феникс, където ходя аз пише че е 50 лв такса за лекарска комисия има го в ценоразписа на медицинския център.
Аз трябваше от сега да си взема болничен, ама малко се прецаках и подцених ситуацията и ще си пусна отпуска другата седмица.Но това да ми е проблема...

Общи условия

Активация на акаунт