Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 747
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
И аз първия път едвам издържа до началото на август. Сега не ми се мисли,както от сега почти съм стигнала килограмите, които бях като отидох да раждам, за още 5 месеца виждам да сложа още едни 10..

# 301
Аз искам да повдигна друга тема и то тази за количките. Изобщо си нямам представа от колички, само знам, че искам да е лека, маневрена, по-прибрана, висока, да не е "топуз" и да не е шарена. 😀 Влизах из темите за количките, обаче са много, изобщо не мога да им хвана кой за какво говори и тотално се обърквам и ме заболява главата от четене и гледане. Да, смятам по-нататък да отида на място по магазините да гледам, но и ми се иска да съм една идея по-подготвена откъм това, какво да изисквам от една количка, не да стоя да се чудя в магазините и да ме правят на луда.

# 302
Може ли линк към дънките
?
Благодаря!

https://m.aboutyou.bg/p/mamalicious/omaha-5902398
Имат доста неща за бременни. Дънките успях да ги поръчам за 49 лв. по празниците, имаха допълнително намаление, вероятно трябва да се следи.

Elmazche, израснах в Русе, после живях във Варна... дънки и чорапи през лятото ми бяха табу, но сега сме в планински район и миналото лято беше 25° през деня макс и 16° вечер. Много неприятно, още не мога да го приема и си се обличам. 😀🤷🏻♀

# 303
Може ли линк към дънките
?
Благодаря!

https://m.aboutyou.bg/p/mamalicious/omaha-5902398
Имат доста неща за бременни. Дънките успях да ги поръчам за 49 лв. по празниците, имаха допълнително намаление, вероятно трябва да се следи.

Elmazche, израснах в Русе, после живях във Варна... дънки и чорапи през лятото ми бяха табу, но сега сме в планински район и миналото лято беше 25° през деня макс и 16° вечер. Много неприятно, още не мога да го приема и си се обличам. 😀🤷🏻♀
Там е само за мен😊

# 304
В началото, когато започнах да го усещам беше точно така, както казваш - при свита позиция и като трепване на мускулче. Сега съм в 17г.с, със задна плацента съм и вече го усещам доста отчетливо на моменти как си играе вътре.

Къде усещате движенията на бебчетата ви, моето продължава да е седалищно май, усещам го ниско, почти от където почва окосмяването,  най-често го усещам когато лежа настрани и леко си свия крака

Не бях влизала 2 дни и докато ви изчета забравих на кой какво исках да отговоря Simple Smile
На момичето с изследванията - имаш антитела за ковид, което е супер. Другите неща ми изглеждат ок. И при мен моноцитите бяха завишени, но и двамата аг не казаха нищо за тях, така че предполагам, че е нормално.

Относно меренето на шийката - мисля, че рутинно се прави вече в по-големите месеци. Преди това само, ако има показания за проблем. Примерно при мен я мериха заради контракциите. Моята не е скъсена засега.

Аз упорито си лежа заради тях и чакам прегледа на 2-ри при Вецев да видим дали ще са се успокоили нещата и дали ще ми разреши пътуване до морето. Имам работа из нас за целия китайски народ, но бебчо ми е по- важен. Ако трябва и 5 месеца още ще лежа.

Относно покупките - не съм взимала нищо за бебчо, но онзи ден в немския амазон видях ел.помпа за кърма на Медела намалена и помолих сестра ми да ми я поръча (тя живее във Виена). Тук ги гледах двойните бяха по 370 лв, а там същата беше 135 евро, та реших, че ще я взема. Знам, че може и да не потрябва, но по-добре да я имам, отколкото в последния момент да ми потрябва и да се чудя какво да правя. Все пак след раждането съм сама и няма да мога да обикалям да купувам неща.

# 305
  • омъжена
Да даже вчера и сутиена ме дразнеше. Трябва меки бюстиета. Ако знаете какво ми се случи вчера. 😖 Бях в центъра7-8км от нас с една приятелка и на връщане голямата дъщеря и стана скучно и и дадох чантата беше доста тежка от подаръци и всичко падна ми батерията на тел и си оставих едно лефче за рейса. Тук не е като в София минава жена и събира пари. Обаче седнахме с детето на пейка и като ми се до ходи по малка нужда ..после жегата ме напече ☀️ или бременността незнам забравих го. И с детето тръгваме да си ходим ни пари но телефон. То като ревна. Помолих едно момче и пратих смс на голямата да се върне чакам я. На нея пък и спрях смс ти преди време че само пускаше нета. допълнителни. И чакаме час и нещо по пейките няма никой. Гладна студено почна да става а по тениска, отидох до едни приятели и ги нямаше на тренировка бяха. И айде обратно към спирката и се помолих на жената да ни качи тя каза няма проблем. Какъв хаос и ужас от срам. Краката ми се подуха кръста ме заболя. Дано бебо е добре. Че сиг 5км съм навъртяла пеша

# 306
Да попитам за майчинството, нали се смята 24 месеца назад. Аз ще имам 12 месеца работни и 12 ще е от втората година майчинство. Тогава на 380лв ли ще се смята или на минималната заплата?
Когато влезете в 45 дневния болничен преди раждане в гледане на дете до 2 години ли ще сте или не?
Не. Сега работя. И като влезна в болничен ще имам 12м трудов стаж на който ме осигуряват и преди това 12 месеца на 380лв.втората година майчинство.

# 307
Момичета и тук да кажа, този уикенд в Хиполенд има намаление от 25% на всички стоки:) Смятам да се възползвам от някои неща 😊

# 308
Момичета, колко ви е утайката от кръвните изследвания?

# 309
Няколко мамо бяха споменали една и съща количка, можете ли да я кажете, бях я отворила да я разгоедам, но ми се е затрил таба

# 310
etynana, не съм сигурна, но май доста говориха за марката cybex.

# 311
etynana, не съм сигурна, но май доста говориха за марката cybex.
Дааа, точно тя беше, мерси Simple Smile аз много много си харесвам първата, беше на Jane -unlimit, но вече не я произвеждат и е стар модела, ако я намеря дори втора ръка, се притеснявам, че ще е доста амортизирана, а с малката бях с uppababy, НЕНАВИЖДАМ Я Sad и искам друга

# 312
Сега видях в сайта на Рая Тойс, че имат намаление на количките на Cybex .
Аз се колебая между Cybex Balios S Lux и EasyWalker Harvey 2. Обиколихме вече доста магазини, пробвах ги по няколко пъти и двете и още не мога да реша😅
Сега като видях и намаленията много се изкушавам, но не искам да избързвам.

# 313
Baby Monkey,ако питаш за СУЕ,моята е 12 до 37 е реф стойност,ЦРП 2.5,при норма под 5 (не знам кое бвше утайката затова ти казвам и двете ми неща)

# 314
За мамите от София,в началото на юни има Бебемания,там дават отстъпки и има доста разнообразие

Общи условия

Активация на акаунт