Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 695
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Апендицит се хваща и по кръвни изследвания.Левкоцитите ще са скочили със сигурност.
[/quote]
Да , да със сигурност ще пусна ПКК за да видим. Не отидох за хоспитализация на моя отговорност, просто се чувствам вече добре. Не знам защо АГ реши, че е «вероятно” да е апендицит. Каза , ако  не е това, значи са просто връзките на матката...

# 466
При натиск на корема и след това рязко отпускане, ако има остра болка,  най-вероятно е възпален апендикса. Друго , за което се сещам е, че при такава болка обикновено човека лежи на страната, която го боли със свити крайници

# 467
Когато в моите тийн години ме оперираха от апендицит, всичко се разви за една нощ, в която болката в стомаха направо ме убиваше, имах температура, боля ме главата и се скъсах от повръщане. На следващия ден хирург само с няколко движения и проверка на мястото, където е апендицита, установи, че съм за операция. При брат ми пък нещата се развиха съвсем различно- 10 дни беше като болен от нещо супер тривиално, накрая след като нямаше никакво подобрение, го заведоха на хирург и стана ясно, че трябва да се оперира. Лилиа, според мен подобно бързо заключение особено за бременна жена е несериозно. Супер е, че се обсъждат различни варианти и не се изключва дори това, но все пак мисля, че е най-добре да се обърнеш към хирург за всеки случай, ако болката се върне. От кой град си? В Пловдив освен в държавните болници, дежурен хирург има и в Каспела.

# 468
Когато в моите тийн години ме оперираха от апендицит, всичко се разви за една нощ, в която болката в стомаха направо ме убиваше, имах температура, боля ме главата и се скъсах от повръщане. На следващия ден хирург само с няколко движения и проверка на мястото, където е апендицита, установи, че съм за операция. При брат ми пък нещата се развиха съвсем различно- 10 дни беше като болен от нещо супер тривиално, накрая след като нямаше никакво подобрение, го заведоха на хирург и стана ясно, че трябва да се оперира. Лилиа, според мен подобно бързо заключение особено за бременна жена е несериозно. Супер е, че се обсъждат различни варианти и не се изключва дори това, но все пак мисля, че е най-добре да се обърнеш към хирург за всеки случай, ако болката се върне. От кой град си? В Пловдив освен в държавните болници, дежурен хирург има и в Каспела.
От София съм, но просто се следя в Пловдив. Въпреки това АГ-то ме прати в Токуда, за хоспитализация. Дори не обясни защо, просто да изключим възпалението на апендикса. Идвало събота и неделя, и да съм под наблюдение. Обяснявам, че откакто пих но шпа нямам болки. Но той си твърди ,е щом е имало болка е от нещо си...много съм объркана и притеснена, не знам как ще изкарам нощите до понеделник. Да ходя да ме погледне хирург Sad

# 469
  • до най-прекрасния мъж
Преди да забременея бях със силни болки вдясно веднага личната лекарка ме изпрати на хирург за апандецит, но не отидох вместо това отидох на гастроентеролог и се оказа синдром на раздразненото черво. След 1 месец лечение и диета всичко се оправи.
Мако, каква диета ти изписаха за раздразнението черво? От неделя съм с разстройство, което вече доста намаля, но пак го има. При мен се получи след консумация на киви и спанак в един ден. Не знам кое ме подразни, но беше ужасно. АГ не може нищо да изпише, едва влязох в 3-ти месец (От декемврийките съм, но ви чета с интерес). Ям препечени филии и сирене и картофи и сирене. С ИР съм и ми спряха Глюкофажа, така че тая диета не е много ОК за мен и не се чувствам добре.
По принцип рядко, но понякога ми се възпалява колита. Сега не е това, само ми къркори корема от време на време и разстройството.

# 470
Преди да забременея бях със силни болки вдясно веднага личната лекарка ме изпрати на хирург за апандецит, но не отидох вместо това отидох на гастроентеролог и се оказа синдром на раздразненото черво. След 1 месец лечение и диета всичко се оправи.
Мако, каква диета ти изписаха за раздразнението черво? От неделя съм с разстройство, което вече доста намаля, но пак го има. При мен се получи след консумация на киви и спанак в един ден. Не знам кое ме подразни, но беше ужасно. АГ не може нищо да изпише, едва влязох в 3-ти месец (От декемврийките съм, но ви чета с интерес). Ям препечени филии и сирене и картофи и сирене. С ИР съм и ми спряха Глюкофажа, така че тая диета не е много ОК за мен и не се чувствам добре.
По принцип рядко, но понякога ми се възпалява колита. Сега не е това, само ми къркори корема от време на време и разстройството.

Бяха ми забранени плодовете и зеленчуците в сурово състояние,бобовите, всичко пържено, месото, газирано и кофеин. Основно хапвах картофи , ориз, пилешко месо и яйца.

# 471
Мамита имам въпрос относно магнезия , по колко мг взимате . Днес си купих чест магнезий 200 мг .

# 472
Аз пия биолектра 1 БР на ден-243мг и в едни комбинирани витамини се съдържа малко количество-57 мг. Общо става-300 мг на ден.

# 473
От София съм, но просто се следя в Пловдив. Въпреки това АГ-то ме прати в Токуда, за хоспитализация. Дори не обясни защо, просто да изключим възпалението на апендикса. Идвало събота и неделя, и да съм под наблюдение. Обяснявам, че откакто пих но шпа нямам болки. Но той си твърди ,е щом е имало болка е от нещо си...много съм объркана и притеснена, не знам как ще изкарам нощите до понеделник. Да ходя да ме погледне хирург Sad

В София има много денонощни кабинети и дежурни хирурзи, които можеш да посетиш веднага. Естествено, ако не те хоспитализират, си плащаш прегледа, но според мен това е бял кахър - аз не бих изкарала до понеделник. Като имам проблем лично аз ходя в спешното на Майчин дом - и събота и неделя преглеждат и винаги са адекватни. За хирург - в Пирогов, Токуда, Исул все ще се погрижат за теб и ще ти дадат мнение.

# 474
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, Мако. Освен да пробвам с варен ориз, това не съм яла само.

# 475

Няма защо .На малки порции по 5-6 пъти на ден.Без никакви подправки.Но аз пиех и това

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 22:12 от Mako

# 476
  • Казанлък(Бургас)
Blue.angel,  може да хапнеш банани и печени ябълки, компот от дренки. Направи си и чай от гьозум (джоджен).
liliagirll, хапрай щадяща храна и пий чай. Наблюдавай се! Ето и една статия, която открих с методи за диагностика на апендицит;
https://www.omed.bg/Ostyr-apenditsit-v-kakvi-sa-prichinite-simpt … ieto-page764.html
Съветвам те ако болката се засили или ти е притеснено да отидеш на лекар. Lollytea много добре ти е изброила възможните места, които можеш да посетиш. Относно твоето АГ, сама трябва да го усетиш - имаш ли му доверие, и дали ти вдъхва спокойствие или не.

# 477

Опитай със смекта + чай от джоджен за разстройство. Аз често имам такива проблеми и последния път, когато беше зле положението и друго не сработваше, това помогна. Джодженът много успокои стомаха.

# 478
Относно гърдите и коластрата на мен не ми тече, но понякога са ми много напрегнати гърдите. Чак ми се иска да дам на детето да суче, че да ми олекне. Друг път са спокойни. Но от известно време започнах да усещам боцкане и припарване, все едно слиза кърмата Grinning С предната бременност нямах такива усещания, само малки корички на зърната, където има каналчета. Сега имам много жълти корички. Явно е така, когато вече гърдите са си изпълнявали функцията.

# 479
И на мен не ми е текло нищо, нито сега, нито предната бременност. Малкия го кърмех една година, спрях постепенно и 2 години след това още имах капчици кърма😄 сега тъкмо изчезнаха, скоро ще трябва пак😄
Днес съм на фетална, стискайте палци 😊

Общи условия

Активация на акаунт