Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 653
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
При хетерозиготна мутация в PAI на мен ми препоръчаха да изследвам ACE и Factor 13, тъй като при комбинация от мутация и в тези гени се получава кумулативен ефект и има риск. Попринцип тези се водят нискорискови мутации, но аз съм на терапия при все това. А за другата мутация, която Ви е излязла хомозигот нищо не мога да кажа.
Лекаря, който Ви ги е назначил най-добре ще прецени ситуацията.
Сега ми излязоха и Тромбофилиите, не знам дали са притеснителни резултатите, чакам мнение от Кременски и Карагьозова..

На мен лично ми се струва, че който и да си пусне тези изследвания все излиза нещо..

Моля някой по запознат с тези изследвания за мнение.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 16:44 от loveparrots

# 601
Наталия, моя болничен е от 14.04 и на 29.04 ми преведоха частта за април, чакам сега за май. На второто работно място, където се водя получих превода миналата седмица за април, този петък би трябвало да получа останалата част за април, така казаха от НОИ, изчакай и ти до края на седмицата.
https://apps2.nssi.bg/BenefitsPersonalReport/
Тук проверявам.
Скрит текст:

# 602
Момичета, малко интимен въпрос. Позволявате ли си да се замозадоволявате сега по време на бременността и страх ли ви е? Изчела съм много по темата и не вреди на бебчо, дори напротив. Просто се опитвам да го избягвам, но понякога не се получава и имам нужда да разпусна.

# 603
За фетална ехокардиография съм чувала и за Велковски, че е много добър, но нямам лични впечатления.

С първата бременност и при него ходих. Може и да е добър специалист, но му липсва човещинката. "Да, да, добре, ами да - ще си направите друго" :/

# 604
  • София
Наталия, моя болничен е от 14.04 и на 29.04 ми преведоха частта за април, чакам сега за май. На второто работно място, където се водя получих превода миналата седмица за април, този петък би трябвало да получа останалата част за април, така казаха от НОИ, изчакай и ти до края на седмицата.
https://apps2.nssi.bg/BenefitsPersonalReport/
Тук проверявам.
Скрит текст:
Въвеждам егн и пик и ми пише,, липсват данни "...... Значи нямам преведени....

# 605
  • София
Момичета, малко интимен въпрос. Позволявате ли си да се замозадоволявате сега по време на бременността и страх ли ви е? Изчела съм много по темата и не вреди на бебчо, дори напротив. Просто се опитвам да го избягвам, но понякога не се получава и имам нужда да разпусна.

Нямам притеснения относно това. Аз правя и това, а и с партньора (макар, че с него съм много по-внимателна, той все пак влиза по-надълбоко)

# 606
Бързам да се похваля с добри резултати от пренаталния ми тест Simple Smile! Много съм щастлива, знам че нямаше много нужда да го правя, но спокойствието няма цена! Пуснах пакета премиум на Пренатест, имаше 20% намаление. Теста потвърди, че чакаме девойка Simple Smile Heartbeat

Мина ми и феталната ехокардиографгия при д-р Маринов - всичко е наред и си имам здраво бебче! Ще ходя пак в 22гс на контролен преглед, тъй като реално тогава се прави, защото сърчицето е напълно развито вече. Аз ходих вече 2 пъти заради притеснения разни.

Записах си и час при д-р Чачева за втора фетална - на 24 юни.

Колкото до секса - аз онзи ден за първи път се престраших, откакто съм забременяла. АГ ми каза, че плацентата ми е почнала да се вдига и вече може да се обичаме, макар и мнооого внимателно. Не съм имала никакви проблеми след това. Но наистина бяхме изключително предпазливи.

Иначе и аз много се уморявам и задъхвам, а съм едва 16-17гс... и коремчето си личи бая, не може да се обърка, че съм бременна изобщо. А иначе съм с нормално телосложение и в добра спортна форма. Но само от едно ходене мога да вдигна 150 пулс.

# 607
  • омъжена
Някой да препоръча специалист по фетална ехокардиография, става въпрос за София, по възможност да ряботи и събота например.
Блягодаря
аз съм в Фемина . И фтората фетална си я правих при Др Цолова . Просто останах много доволна.

# 608
Момичета, на етап съм за гледане, четене и проучване на различни неща за бебето. Водя си различни списъци, запазвам линкове..доста увличащо и приятно ми е това.
Моля, дайте препоръка или мнение за бебешко креватче.
Каквото и да гледам, нищо не ми харесва.
Да се похваля, първата ни покупка е направена - количка на Dada Paradiso Simple Smile Доста лесно и бързо я избрахме, по препоръка на моя приятелка. Изчаквахме промоция в Айко и днес я закупихме. Тъй като в София се оказа изчерпана, а ММ днес беше в командировка, та мина през Стара Загора и я купи. Много съм доволна.
Пожелавам лесен, бърз и правилен избор да имате и вие.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 20:49 от rochi

# 609
Момичета, на етап съм за гледане, четене и проучване на различни неща за бебето. Водя си различни списъци, запазвам линкове..доста уличащо и приятно ми е това.
Моля, дайте препоръка или мнение за бебешко креватче.
Каквото и да гледам, нищо не ми харесва.
Да се похваля, първата ни покупка е направена - количка на Dada Paradiso Simple Smile Доста лесно и бързо я избрахме, по препоръка на моя приятелка. Изчаквахме промоция в Айко и днес я закупихме. Тъй като в София се оказа изчерпана, а ММ днес беше в командировка, та мина през Стара Загора и я купи. Много съм доволна.
Пожелавам лесен, бърз и правилен избор да имате и вие.
На Дада Парадизо си бях харесала един стар модел - Орхидея. Още ме е яд, че никъде не я намерих, много е красива.
За легълце - аз си взех от тези 3в 1, които са. Кошарка, юношеско легло и шкафче( на модули, които се пренареждат).
И аз се каня да почна със списъците, но съм в сесия в момента и се мотая. А им толкова много неща да се помислят, че не знам откъде да почна.

# 610
  • София
За креватчето аз да му мисля
Трябва да бъде на 2 етажа например да стане и за баткото, защото няма да и има място в стаята ни

# 611
Сега влязох да видя промоциите в Аико. Знаете ли докога са? Освен това гледам матрачетата. Кое е важно да се гледа при избор на матрачето?

# 612
Сега влязох да видя промоциите в Аико. Знаете ли докога са? Освен това гледам матрачетата. Кое е важно да се гледа при избор на матрачето?

Промоциите мисля че са до 30.05 ☺

# 613
Промоцията в Аико е до 24.05. Аз съм си избрала това креватче https://aiko-bg.com/product-72265010001, тъй като искам да е дървено и в по-класически вид, а и цената му е много добра. Тези с вградените чекмеджета никак не ми харесват. А за матрак обмислям от икеа имат един за 100 лв( https://www.ikea.bg/products/mattresses/cot-mattresses/krummelur … revatche/00321015) , който ми се струва ОК. Аз също не знам какво точно да гледам за матрачетата, чувала съм че трябва да е по-твърдо, заради гръбчето на бебчето.
Обаче съм в голямо чудене какъв стол за кола да купим. Моля, мамите с опит да споделят какви имат и какво трябва да се гледа. Хич не ми се дават 500-600 лв за столче. А доколкото знам тези а Изофикс, които се водят по-сигурни са скъпички.

# 614
Bobby_g под цената е изписано до кога е валидна.
За матрачето пишеше във форума, че трябва да е твърдо.
Една дама даде препоръка за матраче на iSleep.
А аз да попитам в началото използва ли се възглавничка и ако да каква трябва да е тя?

Общи условия

Активация на акаунт