Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 122 209
  • 339
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Здравейте!
Купих фондана. На мен много ми прилича на пластелин. Не е много лепкав, не остава по пръстите. Мисля, че ще се получи. В цеха ми казаха, че става за разточване.
Bambinkamalinka , купих го от Торнадото, има също сладкарски бои , но големи разфасовки от по 10лв за цвят, всякакви перлички, пръчици, звездички, топченца и т.н. Имаше и всякакви пластмасови фигурки - футболисти, младоженци, животинки.
natalyna, нишестето да го сложа в случай, че е по-мека сместа ли?
Mimito , фондана ,който си купила рядък ли беше?
Само че съм голяма патка - забравих да питам как се съхранява ooooh!. Накой може ли да ми отговори?Mimito, на теб какво ти казаха?

# 181
  • Мнения: 818
Gushanka,колко килограма е най-малката разфасовка на фондана и колко струва?
п.п. от фирмата производител ми казаха,че са опаковани по 4,5кг.

# 182
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Gushanka, фондана който аз купих през наилоновата торба беше като пластелин. Но като го извадих много лепнеше по ръцете. По скоро приличаше на размекнат бонбон  Mr. Green
Съхранява се на хладно или в хладилник в найлонова торба.Ако може вакумирана.
Аз успчх да покрия торта, но добавях много пудра захар. Не се сетих за нишесте.
Другата седмица ще се пробвам с нишесте.

Наталина, въпрос може ли ? Ако направя пандишпанови блатове, за да мога да ги направя с овална форма какъв крем трябва да ползвам? Тортатат с блат мадейра е много гадна  Sick Изхвърлих я. Остана ми само удоволствието че децата много и се радваха  Mr. Green Иначе похапнахме покривче с крема сирене.

# 183
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Bambinkamalinka, amber.x - страхотни тортички! Браво! Изглеждат много вкусно! а цветята са много идейни и красиви, Bambinkamalinka!

Gushanka, да добави нишестето, ако не се разточва фондана, но и за да избегнеш залепянето по дъската, когато разточваш.

Mimito, не разбрах точно въпроса ти - искаш рецепта за блатове или за крем? Общо взето, ако направиш пандишпанови блатове всякакъв крeм върви за тях - и млечен и млечно- маслен(най-ползваната у нас комбинация) и сметанов. Ако те интересува рецепта за пандишпан, погледни тук: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg3048#msg3048  това е блата който ползвам винаги(понякога прибавям малко какао, понякога орехи), като в зависимост от големината на формата, променям количеството на продуктите.

# 184
  • Мнения: 1 866
Natalyna благодаря ти много за отговора на предната страница!   bouquet Започват да ми се изясняват нещата, другата седмица ще се пробвам.

# 185
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 449
Охооооооо, тук отново има красиви торти. Хайде и аз да покажа още една. Вчера празнувахме първия рожден ден на сина ми и по случая успях да направя това
http://didka.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=album … 7&id=HPIM4647

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 23:03 от diddi

# 186
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Gushanka,колко килограма е най-малката разфасовка на фондана и колко струва?
п.п. от фирмата производител ми казаха,че са опаковани по 4,5кг.

Фонданът е произведен от фирма Ирида и е в разфасовка от 6 кг. Цената е 2,80лв за килограм. Това е най-малката разфасовка.

diddi, много сладка торта! Hands Clap

natalyna, благодаря ти за отговора!

# 187
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
diddi, много весела и сладка тортичка! Много добре си се справила! Браво!  bouquet

Ето един сайт с идеи за торти, за който благодаря на МамицаHug  bouquet

http://www.cook-talk.com/forum/index.php?act=recipes&CODE=02&id=39

# 188
  • Мнения: 7 144
Ето и още един руски сайт с различни благини.
Ей, тези рускини съм ги признала и шапка им свалям. Уникални са просто.

http://allsweet.net/recipe.php

# 189
  • Мнения: 22 867
Като сме го ударили на руска вълнА, ето още красоти:

http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=102&postdays=0&pos … 4d64081b257e6d8d2

http://forum.myjane.ru/viewtopic.php?t=1585&postdays=0&p … =asc&start=30

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 22:07 от labrex

# 190
  • Мнения: 5 878
Е хайде, аз пък няма да пусна руски линк!
Ladies Home Journal - слайд шоу с детски торти за рожден ден. Правила съм тази със замъка, тази година ще направя модифициран динозавър. Вижте и рецептите, звучат вкусно.
http://lhj.com/lhj/slideshow/slideShow.jhtml?slideid=/templateda … mp;catref=lcat119

а тук има коледни сладки
http://lhj.com/lhj/slideshow/slideShow.jhtml?slideid=/templateda … catref=cat5160010
аз съм хвърлила око на снежинките от целувчено тесто  hahaha )

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 22:58 от Анда

# 191
  • Мнения: 6 243
Anda, nai-lesno e mеringue da se prevede kato "Celuvki"  Wink To si e takova.

# 192
  • Мнения: 5 878
Мда. Ама целувката си е завършеното произведение с връхче отгоре, а не самия материал. "Снежинки от целувки" ми прозвуча доста ефирно, но не и информативно  Laughing, затова го сдъвках.
От друга страна, можех да мина с номера "Снежинки от целувчено тесто  Rolling Eyes" тъй де, ние от такова тесто сме замесени!!!

# 193
  • Мнения: 6 243
Мда. Ама целувката си е завършеното произведение с връхче отгоре, а не самия материал. "Снежинки от целувки" ми прозвуча доста ефирно, но не и информативно  Laughing, затова го сдъвках.
От друга страна, можех да мина с номера "Снежинки от целувчено тесто  Rolling Eyes" тъй де, ние от такова тесто сме замесени!!!
Daaaa,  tova za men e kazano - snejinka ot celuv4eno testo Laughing Mnogo to4no!!!

# 194
  • Мнения: 3 216
А някой може ли да обясни как се правят тези снежинки. ного  са хубави.

Общи условия

Активация на акаунт