НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 251
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
С това как съществуваш пак се чудя...
Това ми е любимо, винаги..)

Хората са с различни нужди и потребности. Очевидно оцелявам, изглеждам ок за годините си и съм в отлично здраве, даже менопаузата я минавам свръх леко (засега). Движа се и видя доста активен живот.
Многото храна ме прави мързелива и безмисловна, затова уикендите се оливам, но и реанимирам тогава основно..)

Жаки, супер си!

# 121
  • Пловдив
Кви баджаци, бе момиче! Simple Smile Супер си!
Аз ако се покажа тъй и ще изпоприпадате Satisfied

# 122
Ей, каква дразнителка, ей! Екстра си си!

# 123
Добре си, Жаки. Има още малко време и ще доизкусуриш където искаш.
Годините са само число някакво. В едно видео на доктор Берг видях една дама на 70+ и за пръв път изпитах завист.
Нещо палеото хич не е популярно в България, за съжаление. А точно то дава най-големи възможности и за всички вкусове.

# 124
Аз трупам на крака, откакто съм с ИР е така, ако знаете какви бучки имах отвътре на краката, а не бях дебела къо цяло, просто се образуваха едни гадни бабуни с неправилно разпределени мазнини. Слава Богу се позаличиха  с много спорт и режим. Аз още си влача едно кило от Великденските ми изпълнения.
Но имам месец докато тръгнем за морето, ще трябва да оправя баджака:) Ма той май юни казаха че ще й хладен, има време😂🤭
Ягодки си купих сега български, много ароматни.
Обядвам ги със сметана, няма такъв кеф❤
От утре вече край с глезотиите, серЮзно ви казвам 😂

# 125
Жаки, ти нали изкара зимата в Тайланд и представа нямаш какво е истинско зимно тяло, с два-три ката завивки отпред и отзад. Ама няма да се показвам, че ще намразите зимата. Joy
Нещо като във вица: Имам много стегнати бедра, но не ми се виждат от корема. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 126
Ъхъ Тайланд таз година го видях през крив макарон🤭 Тука си бяхаме цяла зима не сме мърдали. И си личи. Сравних си със снимка от миналата година, след като се върнахме. Има много голяма разлика. Но там е жега и 6 дни сме в залата за йога по 2 часа, пот се лее с кофи.
А тука софри само:)

# 127
И масажи, Жаки и масажи.
Триото режим, спорт и масаж.
Гледам един от моите палео разправя и за студени компреси (за подобряване на циркулацията в мазнините депа)
angel_wing с добавеното (ядки, яйца, семена) по-добре звучи, но няма нужда да се стремиш към кето.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 15:02 от tania6

# 128
Ооо, аз масажи много правя и на лице и на тяло, всеки ден! На лице с Гуаша камъчето, а баджаците със суха четка четкам яко, това много ми помогна за бучките!

# 129
  • В полите на Пирин планина
Еее, Жаки, супер си! Браво!
Аз не виждам мазни бедра, ама ти си знаеш... Simple Smile

# 130
  • WonderLand
Жаки, разкошна си Heart Eyes

# 131
Ъхъ Тайланд таз година го видях през крив макарон🤭 Тука си бяхаме цяла зима не сме мърдали. И си личи. Сравних си със снимка от миналата година, след като се върнахме. Има много голяма разлика. Но там е жега и 6 дни сме в залата за йога по 2 часа, пот се лее с кофи.
А тука софри само:)

Леле, спомням си, когато писа, че прекарвате голяма част от зимата там и качваше снимки, но после ми е мъгла. В тази връзка да питам, НВ хранене помага ли при загуба на памет, че там имам по-голяма нужда, отколкото при килограмите. Joy

П.П. Зимното ти тяло е разкош. Kissing Heart

# 132
  • Варна
tania6, много благодаря за отговора. Не съм влизала отдавна в темата та не знаех, че толкова много се е променила. Щеше ми се да чуя две думи от друг препатил, освен от лекарката ми. Само аз си знам как свалих сума ти кила и как се спазва режим да си здрав и да изглеждаш нормално.
От около две години обаче нещо ме дърпа назад, а ендото казва че не е от жлезата. Най-сетне декември промени дозата и добави и селен, подобрение обаче не виждам за себе си, килата стремглаво се качват, без значение от режима, преумората също се увеличава. И още куп други болежки и проблеми се отключиха на всичкото отгоре. Както се вижда изследванията са... Та много се чудя, дали да не отида друг да ме види, ама кой док. да е идея си нямам 🥺
Жаки, отдавна не съм чела, но си все в такава страхотна форма. Дай боже всеки му 😘

# 133
Аз, с риск да бъда осъдена и аплюта, ще разкажа накратко как сега опитвам да огранича въглехидратите.
Спазвах стриктен кето режим преди да забременея и след като забременях, докато не започнах да повръщам. По време на бременността внимавах с храните, но не строго и следих КЗ.
Към днешна дата, детето вече е на 6м, а аз от около месец и половина се опитвам да вляза в либерален кето режим. Нямам време да си готвя специално, нито да изчислявам макроси, затова ползвам за идеи всякакви инстаграм профили. Първо махнах тестото. Това беше лесната част, липсваше ми и правех НВ блат за пица по 2 пъти в седмицата. После махнах сладкото. Не съм го планирала така, просто правех 1 напред, 2 крачки назад. Гладът за сладко беше огромен. Правех НВ печива или сметана с васкарпоне и ябълка, крем брюле, тирамису. Всеки ден по нещо. Плюс прегреших 2 пъти с шоколад със стевия (50гр Вгл.на 100гр.). Постепенно обаче гладът за сладко затихна и спрях да бъркам горните. Дори и плодове не ми се дояждат. А хляб правих 1 път, питки, които бяха много вкусни.
С други думи, плавно изключих храните, които ми създават проблеми и в момента се чувствам добре, освен, че се надявам да видя и разлика в кантара.
В сравнение с първия път, когато пазих кето, сега понесох много по-лесно промяната, въпреки недоспиването, грижите и проблемите с 2 малки деца, и останалите изтощаващи фактори от ежедневието.

# 134
Жаки, теб ли съм чела преди години (вероятно?), че на всичко готвено в Тайланд бухат захар? Някой се оплакваше от това и много се бях впечатлила.

Искам да споделя, че аз съм с инсулинова резистентност и то от години. Чела съм статии и то на сериозни имена в сферата, които казват, че хората с ИР влизат в кетоза много по-трудно, като процесът може да отнеме над седмица време. Да, ама фастингът прави чудеса. Буквално за три дни лентичката за кетони в урината от бледо розова стана тъмно лилава. Оттогава насам всеки ден се проверявам, действа ми мотивиращо, и все тъмно лилава си седи. Ще ми се да седя няколко месеца в кетоза и примерно след третия да видя как са половите хормони. Имам да оправям съотношението между LH и FSH. Инсулинът ми е ясен, че още на първия месец ще е ок.

Общи условия

Активация на акаунт