НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

  • 45 247
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 430
Веднъж една дама спори с мен във ФБ, че щом не ям пържен бекон, значи не съм на ВМ режим.

# 106
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Ох, Таня, това за мазното и сланината го чувам постоянно. Даже ММ се опъваше като магаре на лед като му слагах по малко масло в бърканите яйца или зехтин в таратора.  Сега вече поспря да мрънка, ама още си набива скир и не мога да го откажа.
Натка, аз като като карболюб в началото също си мислех, че ще пробвам само, ще е за някой друг месец, не повече, ако не работи ще се откажа, а то какво стана. Сега си мисля, че няма сила на света, която да ме извади от този начин на хранене. Като си помисля само да хапна торта или шоколад ме заболяват зъбите, става ми тежко на стомаха, сещам се как ще съм гладна през 10 мин до края на деня и т.н. и бързо ми се изпарява тази идея.

Сега се сещам, че преди време бях влизала тук да чета само и имаше една потребителка, която беше нова и си спомням, че се беше похвалила как започва високомазнинно хранене, та сподели менюто си. Закуската беше дебела филия хляб обилно намазана с масло, а за обяд трябвало да яде пилешко филе, ама нямало, та го заместила с печен картоф с много масло.

# 107
  • Мнения: 5 681
На мен любимото ми от групата Кето рецепти, където всяка втора, че и по-често рецепта, е на десерт, е следното. Бухат подсладители, бадемови брашна и ксантанова гума в десертите, но когато някой публикува рецепта с морков или лук (нищо, че става въпрос примерно за 1 глава лук или за 1 морков на цялото ястие), му се казва "рецептата не е кето, има морков".  Нищо, че 100 гр бадемово брашно има 30 гр. въглехидрат, а 100 гр злочест морков - под 10.

# 108
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 805
Статията "Храна за размисъл" на Шоки ще я сложа в следващата тема на първа страница. Аз съм я чела, но с удоволствие си я припомних. Лично аз не се обяснявам как и защо се храня, ако не ме попитат... Само казвам, че не ям хляб и вафли, но това не е чак толкова странно вече - край мен доста хора са намалили или спрели хляба. Аз дори моя мъж научих да не яде хляб - понякога само на закуска хапва, но и това е голям напредък. И беше 105 кг, а сега е 87-88 и изглежда много по-добре, освен това спря да вдига кръвното, което е най-голямата полза. На него не съм му обяснявала подробно за режима, но той яде, каквото сготвя, а то е съобразено с начина ми на хранене, пък и дори да хапне картофи или ориз, това е по-малкото зло, отколкото да "набива" по 4-5 филии бял хляб, с незнам-колко-си Е-та в тях...

# 109
  • Мнения: 2 275
При моя мъж (разказвам, защото може да е от полза на някой) стойността на гликирания хемоглобин наближаваше границата за преддиабет. Веднага (и с удоволствие ) лекарката изписа глюкофаж. Чета как действа глюкофаж (пречи за усвояването на въглехидратите), прочете страничните ефекти и сам реши, че ако не яде въглехидрати няма нужда от лекарство.
Реакцията на лекарката беше интересна като видя резултата: вие сте си сменили основно начина на хранене! Рядко губя дар слово, но като я чух откачих. Напълно е наясно,  че храненето е най-важно, но тя си изписа лекарство и въобще не отвори дума за хранене.
Сега не е стриктен, но внимава с въглехидратите. Хапва понякога малко хляб с много гарнитура , от време на време биричка, малко ориз с много зеленчуци. Отлични кръвни резултати,  без корем, нормално тегло и.....показва си личната карта за да доказва,  че е стар (72 години).
Така, че може и за тези които са научени да ядат картофите с хляб.
Lady Brinne има и една друга статия (на Анна Хален) за причините за бавно отслабване /застой и дали е много/малко храната. Струва ми се също важна и съм я споменавала много пъти. Май повечето не си правят труд да четат,то всичко е казано на първата страница. Явно трябва забрани и готови менюта , а и ако пари се дават за това направо е истинско и ще има "специалисти".

# 110
  • Мнения: 8 382
злочест морков Laughing Laughing Laughing

# 111
  • Мнения: 12 472
Стана ми любопитно..
Да чуя мнението ви за моя кето-обяд днес:

Паниран с кокосово масло в бадемова коричка карфиол, с гарнитура от маринована и печена на грил целина със зелени подправки.

# 112
  • Мнения: 2 275
Стана ми любопитно..
Да чуя мнението ви за моя кето-обяд днес:

Паниран с кокосово масло в бадемова коричка карфиол, с гарнитура от маринована и печена на грил целина със зелени подправки.
Почти никъкъв протеин? И мазнини малко.
Аз бих махнала едно от двете и добавила протеини, авокадо, маслини,тиквени семки, но не съм на "ти" с веганството.
Виж това
http://smartlowcarber.com/kakva-e-razlikata-mejdu-vm-nvh-nvd-i-k … 052jvichcxYXpAFmE
И това
https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cCUzQSUyRiUyRnd3dy5sY2hmLWJ … zbXNnNDI3OTU0OTg=

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 13:54 от tania6

# 113
  • Мнения: 1 650
Ниско мазнинно и веган според мен.

# 114
  • Мнения: 43 722
Tанче, какво има в малката чинийка до зелевия сок?

# 115
  • Мнения: 12 472
Аз не ям месо и млечни. Добавям към това маслини и ядки. Следобед - също малко макадамия ще ям, а довечера - салата краставици с варени яйца, маслини и тиквени семки.

# 116
  • Пловдив
  • Мнения: 44 601
С това как съществуваш пак се чудя...

# 117
  • Мнения: 2 275
Tанче, какво има в малката чинийка до зелевия сок?
Малко диня (лятна чинийка:stuck_out_tongue_winking_eye:)
Днешната е такава (с леко изгорели зелчици заради АУ и неговото кето, но ги изядох. Пържолата ми се опъна и остана малко за утре)

# 118
  • Мнения: 15 437
Като гледам това, което показа Таня, май напоследък по скоро съм палео аз.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 18:16 от JACKLIN*

# 119
  • гр.София
  • Мнения: 2 807
Браво, Жаки!
Страхотна си, зимна, лятна, изглеждаш в перфектна форма Hug

Общи условия

Активация на акаунт