НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 656
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Ето една статия, в която по-добре от мен обясняват това,което коментираХ за кетото. За размисъл....
https://keto-bg.com/keto-zdrave/keto-hranene-2021/?fbclid=IwAR2K … u1CcH_EYe3TgQsUAU

# 166
Ох, душички, много внимавайте.
Като приближи 50-така и изведнъж всичко е толкова различно.
И си казваш, къде блях, `га бях млада. То от години си личеше накъде отиват работите...

# 167
  • WonderLand
Ее ама за къде е това бързане, бебто само на 6 месеца, то още е хормонален коктейл в тялото, особено с кърменето. Иначе пощипването на ядки много може да обърка нещата. Моя съвет е да пробваш да хапваш малко по
-големи порции, но добави и малко салата някаква за фибри, че с тая една ябълка не знам как ходиш до 00. Така ще си по-сита. Иначе не огладняваш ли след ябълката? Аз много обичам ябълки, но точно 10мин след като съм изяла една корема ми почва да стърже. Когато ми се дояде плод вземам боровинки, ягоди.

# 168
  • Down Under
Верче, бебето е малко, още кърмиш, не се стресирай излишно. Имаш време, ще се свалят килограмите. Аз вече отказвам да се качвам на кантара. Почти месец и съм свалила само 1кг, но пък един размер дрехи. Нямам намерение да робувам на цифри, че може да бъде доста демотивиращо. Момиче от Кетo групата ни във ФБ свали 30кг за 7 месеца. Постижимо е. Аз не следя макрони, не броя калории, спазвам основните правила и не се вглъбявам много, много. За сега резултатът е на лице. Успех на всички!

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 09:17 от gordi

# 169
Похапването знам, че е от недобро нахранване.
Ето тази сутрин бях подготвила бекон, 2 жълтъка (остват от сина ми), краставица, авокадо и кашквал. Накрая едва успях да мушна 2 парчета бекон с жълтъците ... и понеже ми беше гладно взех 15 бадема. Толкова.  Ще опитам да контролирам  похапването между храненията.

Мерките тази сутрин в сравнение с преди 5 дни са с по 1 см по-малко на корем и дупе.

Отивам да чета статията.

# 170
верчето, аз със свинско не свалям
пробвай да го смениш с пиле или риба
добавяй и краве или кокосово масло
ядките ти обръщат каручката

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 15:06 от Herzen

# 171
Имам въпрос - на всяко хранене ли ядете салата? Има ли вариант да прекалявам със зеленчуците? Не ям повече от нормална гарнитура, примерно половин домат и половин краставица, малко зелена или айсберг, подправени със зехтин и сол. Може и малко да се филмирам Grinning

# 172
и със зеленчуци не свалям Mr. Green
мах две салати за седмица и да са зелени
но  това при амбициозен план за отслабване, днес не ми е такъв ден

закуска - яйца и злочест морков Laughing
не е всичкото само за мен Simple Smile

# 173
Цитат на: mokka link=topic=1332359.msg42835905#msg42835905 date=16р20982018
Имам въпрос - на всяко хранене ли ядете салата? Има ли вариант да прекалявам със зеленчуците? Не ям повече от нормална гарнитура, примерно половин домат и половин краставица, малко зелена или айсберг, подправени със зехтин и сол. Може и малко да се филмирам Grinning
Не ям салати от....не помня кога.
От една зелена салата бях страшно зле (пак минах леко, други нямаха този късмет), доматите са ми безвкусни.
Сурови ям само чушки,лук и чесън.
Нямам никакви здравословни проблеми, нито такива с тоалетната.
Ако ми се появи някакво силно желание за нещо, естествено ще го хапна. За сега нямам такова.
Мисля,че това за определено и задължително количество вода, определено количество зеленчуци е силно преувеличено. Всички сме различни, с различни нужди и желания.
Никога не съм достигала и до задължителните 1,5 л вода.

# 174
Аз и повече пия, към 2, 2,5 литра. Но по принцип си обичам зеленчуци, не мога да седна да ям без салата, затова се чудя и сега прекалявам ли 😂

# 175
Аууу, Herzen в групата за кето рецепти, ако те видят, на кръст ще те разпънат Joy

Аз салати хапвам, но само зелени. Много обичам киселото и като си я направя с повечко оцет и зехтин, много ми се услажда. Домати и други зеленчуци - тиквички, моркови, зеле, броколи и тн. не са ми вкусни на салата. Или поне не съм си правила салата с тях, която да стане вкусна за мен.

Понеже говорите за сваляне, при мен най-добре се отразяват яйцата за тази цел.

# 176
  • при моите любими
И аз от месо не свалям. Като ям повече яйца ми се получават нещата. И съм спряла да се меря, че си седя на едни и същи килограми. За последния месец 1кг на кантара само съм свалила, но днес проверих мерките и от ханша и бедрата имам по -3 см. Аз и там имам всъщност за сваляне и явно все пак има смисъл от стриктното спазване.

# 177
  • WonderLand
Аз обожавам салати всякакви и гледам на всяко хранене да хапвам или зелена, или домати и краставици. Други не ям, но тези двете много ми се услаждат.

# 178
  • Down Under
Аз също ям салата всеки ден, зелена, спанак или зелева най-често. На месо само как се живее 😅 При Кето, домати могат да се консумират, но рядко и в малки количества.

# 179
Не живея само на месо. Винаги има и зеленчуци,  ако сте обърнали внимание на снимките се виждат.
Аз ли лошо пиша или вие лошо четете.
Домати не ям заради семките и са ми безвкусни, зелени салати и сурово зеле корема ми се надува като на крава.
Всеки си има предпочитания.
На практика зеленчуците (преработени-на скара, печени, задушени....) са по-важната част от съдържанието на чинията ми.
МОЕТО виждане е, че обема на стомаха е около половин литър и се старая този обем храна да ми дава колкото си може повече полезности и да ми държи сито дълго време.
И най-вече корема, не искам да имам кравешки/подут корем и за това суров зеленчук само за украса. Ферментирали зеленчуци ям постоянно.
Не съм на кето, но съм била и от време на време (зимните месеци) за кратко време съм. Следвам сезоните и нищо не е в състояние да ме накара да ям ягоди на нова година и да знам, че в някоя точка на земното кълбо им е сезона.
Клоня към палео, а палеото държи точно на естествени продукти от близките ферми и стопанства. За това не ме интересува киноа, спирулин и други "супер" храни.
Всичко това за да обясня, че не живея само и единствено на месо.

Общи условия

Активация на акаунт