НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 235
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • В полите на Пирин планина
Сууупер си, Жаки!!! 👍😀🌹

# 676
Жаки Heart Eyes

Отивам да се скрия в килера от срам!

# 677
Момичета, не ме засрамвайте, показвам си най- гадните снимки, за да ви успокоя:) ще стане:)
Значи аз по кило на година съм сваляла, ако тръгнем да делим времето на режима и кг-те🤭😂
Да не казвам че качвах в началото 🤭

# 678
Страхотна си Жаки. Но това е трансформация със спорт, или йога или там каквото правиш. Дух трябва първо физически да свали поне 15-ина, после да почне да оформя и същевременно още да сваля.

# 679
  • WonderLand
Жаки, разкошна си!

Дух, не си качила 1кг с 4 крилца от КФС, просто задържаш вода. Моя съвет е да прибереш кантара и да караш леко и интуитивно докато мине МЦ, претегли се  поне 2 дни след като свърши за да има време тялото ти да изхвърли водата. За този период разкарай виното, сигурна съм, че те спъва.

Аз да ви върна към еърфраера  - тази вечер пъхнах скариди с масло в моя за 15 мин, после поръсих с лимонов сок и чесън, стана уникално вкусно.

# 680
Супер си Жаки.
Ето 5 причини заради които (може) да не отслабвате и с интервално от доктор Берг. На руски,оригинала на английски е в описанието
https://youtu.be/NVvSPhExWwE

# 681
Ама аз не съм пред цикъл, а в овулация. Еми не знам какво става, след 21 часа фаст, после в 18 часа руло Стефани и е 20 часа супа от коприва и спанак без картофи, без ориз, без фиде, около 30-40 грама чедър, няколко маслини и чаена лъжичка тахан днес съм абсолютно същите кила като вчера сутринта.

# 682
Дух, мисля, че много бързаш. Искаш да стане сега и веднага. И аз очаквах бързи резултати, но реших, че ми е по-важно да стане, па макар и бавно, тъкмо няма да ми провисне кожата. Joy Прекаленото вторачване и "психясване" вреди. Имала съм такива периоди и установих, че тогава не свалям. Даже имах чувството, че качвам.  Като не го мисля, а просто си спазвам режима, защото знам, че все някога ще паднат килата, се получава с лекота. Скрий го този кантар и не мисли дали днес си свалила 100 гр., защо си качила 100 и т.н. Съвсем добронамерено го пиша, дано не се обидиш.

# 683
Не не, не се обиждам ама всеки прави нещо с цел. Нали... Иначе яко не вижда смисъл не се захваща. И аз така. Пък са месец не съм се доближила до никъде към целта си. Нормално е да ми е криво. Не бих казала че за месец кило две са бързане

# 684
Дух, много се припознавам в думите ти, само че аз дори не съм родила, за да обвинявам хормони. Не съм се отказала все още, но е доста демотивиращо нищо не да не се случва.

# 685
Не не, не се обиждам ама всеки прави нещо с цел. Нали... Иначе яко не вижда смисъл не се захваща. И аз така. Пък са месец не съм се доближила до никъде към целта си. Нормално е да ми е криво. Не бих казала че за месец кило две са бързане
Няма как да става бързо, поне не при всички. На кого каква му е целта, какво иска и за кога го иска... не работи така просто. Цел всички имаме, щом сме се захванали с нещо.
Особено на режим като нашия, свалянето много рядко е бързо. Един месец изобщо не е много, то даже част от него е само адаптацията. Да, има някои които в първите дни махат няколко кила. Обикновено това е вода, задържана заради въглехидратите. И обикновено после и при тях се забавят нещата.
Ако се разровиш и назад из темите, ще видиш достатъчно от нас споделяли че в първите месеци почти нищо не са свалили, особено като килограми на кантара. Разлика в дрехите имаш ли? А в това как се чувстваш като общо състояние? Ако да, значи се справяш добре.
Тази нагласа че видиш ли си "прегрешила" и трябва да си го изгладуваш после също не ти помага. По-скоро гледай да не ядеш прекалено малко като цяло, вместо това.
Аз се усещам лятото в жегите че ми иде да се налоча с таратор едно хубаво, само дето после естествено не минава много време и пак съм гладна, то това не храни. А започна ли да ям начесто явно вдигам малко повече инсулина и все си ми се яде често целия ден, не си е работа просто. Може да е смешно, но взех да си го оставям за "десерт" таратора, след като съм се наяла вече нормално.

# 686
  • WonderLand
Дух, покрай овулацията също се задържа вода и може да се подуеш, затова ти казах, прибери кантара, храни се интуитивно и провери как са нещата чак след като мине МЦ.

Натка, и аз така вече правя, че иначе само салатата и таратора ми пълнят стомаха и последиците са точно каквито ги описа.

# 687
Аз снощи вечерях салата с айсберг и така бях убедена, че поне мъничко е мръднал кантарът надолу, а то +100 грама. Joy Но снощи пих много вода, която обаче не изхвърлих, а очаквах през нощта да съм дежурна. Та оттам е този плюс. Важното е, че видимо съм отслабнала и други го отбелязват, чувствам се добре и имам самочувствие да ходя само по дънки и блузка. Че преди с това шкембе яко се сдухвах и все гледах нещо връхно да сложа, като че ли ще изчезнат прелестите отдолу. На снимка се гледах, ми добре изглеждам, не като преди. Joy Ако ме пита някой и аз не съм доволна, че от 08.01. досега съм свалила "само" 12 кг. Очаквах да са повече или поне целта ми беше повече, но важното е, че отслабвам. Кантарът може и да мълчи като партизанин, но дрехите казват друго. И огледалото. Това имах предвид, Дух. Освободи съзнанието си от килограми и теглилки. Прави това, което трябва, храни се режимно и вярвай, че успехите ще дойдат.

# 688
Кантарите са силно надценени, според мен. Поне един шивашки метър, дрехите как стоят и как се закопчават, общо състояние и тонус - тези неща повече помагат да се види какво е положението. По-важно ми е в огледалото да изглеждам добре и да се чувствам, отколкото като видя число на кантара да изглежда то добре. Прибираш кантара, вдигаш високо глава и продължаваш.

Поне при мен промените започнаха толкова неусетно отначало, че на моменти се изненадвах докато свалях активно. Щото и аз така отначало все едно и също се чувствах, само дето не ядах често. Ама пък беше по ей това време на годината, то на кого му се яде в жегата? И дрехи по-свободни носех пак заради топлото време. Продължих си де. И почнах чат-пат да се изненадвам като мина край огледалото без дрехи Grinning После почнах дупки по коланите да правя, после вече и дупките не помагаха да почнах нови дънки да купувам... и така. Но си е процес, не е за месец-два работа.

# 689
Момичета, аз ви разбирам и на рационално ниво допускам, че сте прави. Но ви моля и вие да се опитате да ме разберете. От както родих опитах всички познати ми методи, методи, които преди години ми позволиха от 106 да стигна до 58 килограма..може да си представите отчаянието на един човек, който току що е станал родител, от това, че всичко, което познава и знае, като средства остават неефективни. Има моменти, в които си мисля, че за винаги ще остана така. И ето ме тук, пречупила в началото всички принципи, с огромното желание да сваля. И се надявах наистина, че ще тръгнат нещата. И в крайна сметка, една седмица тръгнаха, зарадвах се, мастроието ми се промени и една събота, в която на сутринта бях 90.1 имах огромни проблеми, но се въздържах да се успокоявам с храна, подминах спокойно и сладоледа й дома и домашния кекс с вишни и сандвичи и всичко. И на следващия ден бях се върнала две седмици назад в прогреса си. Нормално е да ми е криво и болно. Не гладувам за наказание, просто си реших от началото, че ще правя два фаста седмично.

Относно другите показатели, не мога да измеря нещата, за които вие говорите. Тази сутрин съм будна от 4 часа, постоянно съм уморена, от вчера следобяд до днес на обяд ми се виеше свят и ми се гадеше от умора. Дрехи нямам по които да сравнявам. Всички дрехи са във вакуум торби, защото са за човек с 30 кила по слаб. Каквото си купя го протривам между краката и хвърлям. Имам един клин и едни къси панталонки. С тях карам, с по тях не мога да разбера.
Съжалявам, не исках да обсебвам темата.

Общи условия

Активация на акаунт