НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 337
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • WonderLand
Моето меню в началото беше супер разнообразно, сега въртя 5 неща на кръст, че са ми най-лесни. В топлото хич не обичам да се въртя в кухнята. Хич не ми е лошо. Имам много повече време , защото готвенето ми отнема много малко време.

# 496
Моето меню в началото беше супер разнообразно, сега въртя 5 неща на кръст, че са ми най-лесни. В топлото хич не обичам да се въртя в кухнята. Хич не ми е лошо. Имам много повече време , защото готвенето ми отнема много малко време.
Същата работа, експлоатирам усилено еърфраера и яйцеварката и много-много не се занимавам, особено през седмицата. Ако ми се яде нещо по-засукано, остава за уикенда, евентуално... ако още го искам до тогава.

# 497
Natka , какво правиш в еърфраер?
Мъжа ми го купи наскоро и още не съм го пробвала.
Може ли предложения за рецепти.

# 498
Благодаря за подкрепата.
Да ама при нас имаме мъж, спортист с вегетариански желания и трудно се получава симбиоза..бебе захранвам, мъж изхранвам и за себе си се грижа, за това се опитвам да правя неща, които и той да яде. Снощи всички вечеряха от мъфините и кюфтенцата.

# 499
  • София
Дух Hug, една идея за честите болки в стомаха - ако карфиолът и броколите не са ти били честа храна преди, може те да са причината. Аз не мога да ям нищо от семейството - обичам ги много, но после с дни ме боли корем и в крайна сметка ги отказах съвсем.
Много ти симпатизирам (от темата за домашните тренировки Simple Smile ) и ти се зарадвах като се появи тук. Режимът е супер за справяне с хормоналната каша след бременност. Аз поради същата причина го започнах преди 6 години някъде и вече изобщо не си помислям, че бих могла да се храня по друг начин. Никога не съм била на кето, храня се либерално до към 70-80 гр. въглехидрати и по-скоро палео. Мазнините са ми около 50%. Ям само неща, които обичам и никога не съм слушала анатемите кое е забранено и кое е задължително. Установих, че най-важното е да съм в мир със себе си и храненето.
Не съм имала кой знае какви килограми за сваляне, проблемът ми беше сериозна инсулинова резистентност и постоянни скокове и сривове на кръвната захар. Абсолютно убедена съм, че благодарение на храненето си се спасих от неминуем диабет и всичките последици от това с възрастта.
По твоите менюта разбирам, че обичаш яйца, риба и морски дарове. Те са страхотни, изобщо не е нужно да се ядат пържоли, ако не обичаш. Не е нужно и на сила да докарваш мазнини 60-70%. Пак ще работи режимът и ще се чувстваш по-добре.

# 500

Всичко, което можеш да направиш в печката, можеш и във фрайера. Пека месо, мъфини, панирам филета, сиренца и т.н. Има тема за рецепти във форума, можеш да модифицираш.

# 501
Имаше теми за рецепти из форума, помня че четох доста из тях като си го купих, има доста идеи и като за нас, не са само пържени картофки Grinning.
Основно неща като кюфтета, пилешки бутчета, разни наденички (но те са ми доста рядко в менюто че знам ли какво им слагат вътре), абе мръвки идеално стават там. Месо на късчета примерно с лук или и с други зеленчуци. Само зеленчуци. Гъби. Наумила съм дробчета да пробвам там ама все забравям и по навик ги мятам в тигана. Пържоли и шишчета също съм приготвяла. А, миналата вечер даже паниран кашкавал пробвах, много добре стана. С бадемово брашно и хуск вместо галета. 
Харесвам си го, че мятам вътре там каквото съм наумила и не се занимавам повече или най-много да обърна веднъж евентуално. През това време са ми свободни ръцете и времето да правя нещо друго. Да не говорим колко по-бързо става като цяло.
Работя на смени и често свършвам работа в 8 вечерта, докато се прибера е поне 8 и половина. Страшно ме улеснява с готвенето този уред, често мариновам месо преди да ида на работа и като се прибера го мятам и е готово докато се преоблека и направя салатка.

# 502
Дух, хубаво ти е менюто.
"Хлебчета" с ленено семе и яйца и на мен ми харесват. Аз ги ям от време на време заради омега 3 тъй като не обичам риба, освен пушена сьомга, но портмонето не е доволно с нея.
Лятото и мен не ме влече месо, а съм върл месоядец и пак оживявам успешно.
За скир и подобни съм неутрална, моите млечни са зрели сирена и сметана, но тя е в категория "мазнини" (пълномаслените ).

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 11:16 от tania6

# 503
Аз вчера направих пилешко със спанак и сметана, сложих и пресен лук. Стана много вкусно, но след него мисля да мина само на яйца, че нищо не се случва. Да не говорим, че съм пред цикъл и май съм върнала 1 кг. Sad

# 504
  • В полите на Пирин планина
Според мен, mokka - не се вторачвай в килограмите! Снемате си мерки или си определяте някой тесен панталон за еталон.
Аз имам един такъв червен, в който влязох успешно в неделя. Не меря килограми аз, че нямам кантар - само, ако ида на гости на сестра ми, но по дрехите веднага усещам какво се случва.

Успехът ми се дължи на факта, че спрях прясното мляко и вече не добавям мед в кафето (преди слагах по половин кафена лъжичка).

# 505
Ателеа, каква ти е таласамията? Защото аз съм с минор и не съм имала припадъци или липса на енергия, поне не изявени. Иначе режима е добър за нас, понеже има протеини и фолати, които са ни много нужни.

# 506
  • WonderLand
Аз имам тефал актифрай, в него (освен мръвките) стават страхотни "пържени" тиквички. Правила съм дробчета, сърца и воденички, но изсъхват повече отколкото ми харесва. В него правя от време на време и моркови, много вкусни стават. Също пека ядки. И аз гледам каквото мога в него да готвя, че съм го изнесла на терасата да не ми шуми на главата и да не става жега вкъяи от него.

# 507
Според док е таласемия интермедия.
Правих изследвания и на щитовидната, там излезе хипофункция.
Докторите смятат че всичко заедно - таласемията, хипо + ниските вит.Д и б 12 са причината за тези припадъци.
Отделно и стрес.

Затова започнах след работа да се прибирам вече без колата, а да вървя.
А като посваля още някой друг кг и ще започна лека полека пилатес.

# 508
А вит. Д и в12 не ти ли изписаха?

# 509
Felis много благодаря за хубавите думи.
Броколи и карфиол и преди си хапвах, както и всички бобови, не е от тях. Мисля, че е от мазнините. Днес е малко по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт