Бъдещи и настоящи мами в USA- 3

• 19 527
  • 266
  •   1
Отговори
# 60
Значи за момента нещата според мен стоят така, ако някой не е съгласен да пише:
- Пратете ми мейла си на лични, аз ще направя списък с майките, които са ми пратили е-мейл и ще препращам всички съобщения на цялата група от моя е-мейл.
- Предложението ми е всеки да даде колкото може?( пишете ми тези неща на бележки).
-ПО-горе пропуснах да спомена, че може и пари с чек да пратите също ( мерси на Мисис Г че ми напомни) Peace

Очаквам всички, които имат желание да се включат да се обадят до сряда локално време, за да може до края на седмицата да съберем парите и другата да купим вече каквото трябва.
Благодаря на всички, които ще се включат предварително!!

# 61
  • WA, USA
Момичета, имам няколко въпросчета, отдавна не съм писала но пък ви чета редовно.
Четох в предната тема, че сте приравнявали дипломи с WES - можете ли да ми кажете дали приемат само диплома с приложение или отделно им трябва и академична справка? Защото те приложенията са си академични справки - имат часове, оценки, всичко - и аз съм от СУ и смятам да се заема наи-после с това, защото доста време загубих да се помайвам. Освен това как решихте проблема с изискването да са изпратени директно от Университета?

Да ви се похваля и ние ще си имаме момченце, и го чакаме по Нова година Grinning Вече почти всичко понакупих, но май са все втора употрба от Ebay, ама голяма работа - свидят ми се толкова пари да давам за кошари и колички.
Вече съм в 29 седмица, и аз имам уйасен проблем с изтръпването на пръстите на дясната ръка - така са ми вече от един месец, непрекъснато са изтръпнали - ужасно неприятно е. И на мен ми правиха и двата теста за диабет и в понеделник ще разбера какви са резултатите от втория. Аз за първия нищо не бях яла, но пак били завишени резултатите - малко се притеснявам сега, но каквото е писано.
Искам са ви питам дали са ви правили изследвания на вагинален секрет. Чета по форумите, че в БГ ги изследват за щяло и нещяло, а аз им казвам на моите че имам течение а те пак нищо не правят - било нормално. Е как могат да знаят дали е нормално, като не го изследват? Мога ли да изискам по някакъв начин да си го направя дори ако трябва и да плащам?
Поздрави на всички и благодаря предварително за помощта Heart Eyes   

# 62
 Добре дошла на rosito_m_m. smile3525 Хелуинското ви костюмче е ммого сладко.Аз чакам с нетърпение да дойде празника-за първи път ще ми е- и да видя дечицата, които обикалят.Нали трябва да им дадеш бонбонки.?

Pal4eto какво инфо имаш за помпите, че започвам да се замислям като се върна на работа може би ще ми трябва Thinking
Наскоро някоя мама питаше за evaluation на бг дипломите, обаче аз така и нямах време да чета какво и отговориха, ако може някой да ми каже къде да чета тъй като старата тема е заключена или да ми даде инфо, че и аз мисля да се заемам с това при първа възможност. Благодаря предварително  bouquet

Gergina, тя Tandoori вече ти е прикачила линк с инфото за помпите,а ето за дипломите
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=123673.msg2460020#msg2460020.
Прати си данните на Дивиана на Лични съобщения и ще те включи в списъка.

sipirumi,поздравления за бебешката новина. stork-boy Лека бременност ти желая!
И на мене все още не са ми вземали вагинален секрет,но установих че тук проследяването на бременноста е коренно различно от това в БГ.2-3 пъти са ме гледали на ехограф в началото и то защото съм със сирклаж,а прегледите са около 5-10 мин.само. Но щом така преценяват и всичко е ок-няма проблеми.

# 63
 ПО пример на Вечерница пуска линк към темата за Ружа и Валето, ако някой не знае коя е тя и за какво става въпрос и реши да помогне :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=130790.280

Майчета, вдигам само темата да напомня, че чакам е-мейлите ви на бележка за да ви включа в организацията.

За момента сме 5 човека, имаше и други хора, които се обадиха в темата на Мишенцето, ако не са видяли, моля да ми се обадят.
Благодаря ви!  bouquet

# 64
sipirumi,
взима се след 36-38 ма седмица за стрептококи група б,к са нормална флора за някои жени ; ако е + се прави антибиотик по време на раждането;

http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/1647.html

иначе вагин.скрет е абсолютно безсмислен след пьрвоначалната намазка като се установи бремеността
всичко добро,
Анна

# 65
Цитат
Алисия-
и аз като теб не съм 100% решила дали искам да родя \"нормално\" или със с-section. За информация - в повечето големи болници в US правят \"elective с-section \" което означава по избор на майката а не по необходимост. Трябва да питаш твоя конкретен доктор дали прави electives. Аз питах моя и той каза че ако искам той е съгласен но да си помисля добре преди това защото риска от усложнения при с-section е по-голям. Каза ми че при около 2% - 5% от тези разsние има проблеми след това от инфекции до по-сложни неща. Аз още не съм решила какво да правя но ако потърсхиш по интернет има много информация. За всеки случай - със сигурност се прави в US и не е толкова странно да го поискаш. Аз имам 3 приятелки които родиха тази година в US - две с нормално раждане и една със с-section (имаше близнаци) и тя каза че доста бързо се възстановила след това. разбира се, всяка жена е различна. Мен освен болката от нормалното раждане ме притеснбява и вероятността от сцепване или да те разрежат по време на раждането - и на двете ми приятелки се случи и те казаха че им отнело повече от 6 седмици да се почувстват пак нормалкo пък и дори след това секса бил малко болезнен.

А за фета cheese - то си е пастьоризирано така че не е проблем. Да, може съхранението му в тенекии да не е най-доброто, но то пък другата храна дето я ядем в US да не е много хубава. Всичко low-fat, fat-free, всичко което има corn cyrup или консерванти и доста вредно не само за бебето а и за хората по прицип. Аз ям фета cheese от време на време, по скоро защото не го обачам чак толкова отколкото заради нещо друго. Seafood  също можеш да ядеш стига да не е сурова (суши) - иначе скариди, раци, омари, etc са си ОК. Фъстъци мисля че също са ОК, въпроса е колко искаш да се вживяваш в разните ограничения. Някои хора спазват всичко 100% - даже не си боядисват косата и не си правят ноктите. В крайна сметка каквото ти е писано такова ще стане така че според мен няма смисъл да се пазиш от 1000 неща защо в 0.01% може да стане нещо.

Иначе - аз съм в Maryland, в района на Вашингтон DC и чакаме първо бебе.

Моля, пиши на кирилица!

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 03:35 от Дивиана

# 66
Момичета, извинявайте, че пак нахлувам в темата ви, но искам да попитам някоя от вас има ли връзка с Джънгъл. Откакто се преместиха на Хаваите нямам адрес и телефон за връзка.
Интересува ме дали са пострадали от земетръса и дали всичко е наред при тях.
Благодаря предварително! Heart Eyes

# 67
Честит ви 300 милионен жител на САЩ !!!  bouquet

# 68
Я колко активност тука-бравос на вас Grinning

За храните докато бременувате да кажа:
Аз докато бременувах бях в един американски форум за майки и там научих за това че не трябва да ям еди кво си и еди що си ...избоени ми бяха над 10 храни...докито ми един път не ме е предупредил...може и за хубаво а може и не за хубаво..де да знам ...само че аз избягвах да ям всичко което чух че не трябвало..виках си после не искам нещо да стане и аз да съм допринесла за това...така че това си е до преценка на майката...само да кажа че не е гаранция че ще стане нещо ако ядеш еди кво си...вероятността е много малка но...струва ли си да рискуваш..??!...аз на няколко пъти съм яла суши но само от източник за който знам че всичко е 100% чистота...така че ако сте решили да хапвате забранени неща то поне проверявайте  източника добре!

Сиренето това на Виго(G&J беше пуснала снимка) е много добро ,аз го купувам от Пъбликс.

за раждането да определено цезарово без причина не е хубаво да се прави,това си е операция и възстановяването е по трудно..аз раждах нормално с епидурална ...и е направо невероятно

Тандори и Мрс.Г ...бебчовците ви са невероятни бонбони.

# 69
Момичета, извинявайте, че пак нахлувам в темата ви, но искам да попитам някоя от вас има ли връзка с Джънгъл. Откакто се преместиха на Хаваите нямам адрес и телефон за връзка.

Тя е в България от началото на септември. Мисля че около 20 октомври се прибират Laughing

# 70
  • Между гори и планини
Здравейте американски мами  Hug
Въпреки че съм се записала във списъка, досега не съм взимала активно участие, защото сме от половин година в БГ.
Сега обаче ми се налага да пътуваме отново до Щатите и имам въпроси, на които нямам отговори.
Първият, е въпроса, ако всичко което лекарката на бебо е написала на латински ( ваксини и прегледи ), докторът в Щатите ще го разбере ли? Трябва ли да се превежда всичко на англииски?   newsm78
Второ, как стоят нещата с ваксините?
Трето, кое е най-доброто АМ според вас, пюрета, каши, козметики...?
Въпросите ми станаха много, но разчитам само на вашата помощ, защото после ще съм съвсем сама с бебе ( и мъж, който нищо не разбира  Rolling Eyes )
Благодаря ви предварително   bouquet

# 71
Здравей,Алиса.Доста объркано звучиш,но това е нормално,като се има в предвид какво важно и вълнуващо събитие ти предстои. LaughingАз ще ти кажа как при мен се случиха нещата.Родих преди 2 месеца една сладка бебка тук в Сан Диего.Ходих на значително малко прегледи в сравнение с БГ,въпреки,4е последните седмици ходех в болница за да наблюдават детето,защото било малко,а тя всъщност се роди нормално голяма, само дето ме стреснаха и си мислех,че ще и има нещо.И аз като теб се страхувах от вагинално раждане,при всички разкази от близки родили в БГ,направо си мислех,че едва ли не ще умра Simple Smile,но сме си живи и здрави и двете(слава богу).Та аз имах и друга причина да се страхувам от нормално раждане,защото имам страхотно късогледство-6 диоптъра.Докторът ми се учуди като му казах,че може от напъните да ми стане нещо на очите и така родих нормално,дори бях с лещи по време на раждането,да не изпусна нещо Wink.Доста дълго време имах контракции,около 1 ден,но самото раждане приключи за почти 1 час.Смея да кажа,че все едно не съм раждала,благодарение на епидуралната упойка,родих безболезнено и лесно,след това можех да си сядам,е болеше ме малко,но наистина възстановяването ми щеше да бъде по-дълго и болезнено ако бях родила с цезарово,пък и тук няма кой да ми помага нито с бебето,нито с домакинството,така,че за три седмици бях като фурия в къщи.Все пак решението си е твое.Надявам се да съм ти помогнала! Лека бременност и здраво бебче.   bouquet

# 72

Тя е в България от началото на септември. Мисля че около 20 октомври се прибират Laughing
Ккраси,  много ти благодаря!   bouquet
Ако имаш адреса и в Хаваи, моля те прати ми го на ЛС. Или който го има  Praynig

# 73
 Здравейте на всички Hug
 Имам един проблем,от началото на бременноста,който продължава и досега,а именно-
  учестен пулс - варира м/у 90 - 100.Мислех си,че ще отшуми,но уви Cry
 Почвам,да се плаша вече,за бебето,как ще раждам,направо някой път въздух не мога,да
 си взема.Кръвното ми е нормално за мен 100-105 на 60-65.
 Днес съм на кардиолог,ще видим какво ще каже newsm78
  Някой от вас имал ли е подобен проблем?
  Дали е възможно,да е на нервна почва?

Благодаря ви !

# 74
jina...според мен е нормално...и аз бях така..сърцебиенето е от ускорената му работа..сега работи за 2ма,а това че оставаш без въздух също е нормално...плода притиска диафрагмата в един момент така че не се притеснявай...хубаво е че ще те види лекар все пак за да си спокойна!

Общи условия

Активация на акаунт