Бъдещи и настоящи мами в USA- 3

• 19 481
  • 266
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, прочетох че тук не дават водичка на бебчета до 6 месеца, имало връзка с коликките май, мисля да питам педиатърката по-кусно, когато бебче се роди. Това ми се струва доста време, аз дори мислех преди 6-я месец  да започвам да захранвам, те тук вода да не дават newsm78 ???  Да не говорим че се изумих като чета, че трябвало бебе да спи по гръбче  Shocked Това със сигурност обаче няма да го спазя. Вие как гледате бебчетата си по нашенски или по американски? Кога започнахте да захранвате? Интересува ме още коя бебешка козметика и памперси ползвате тук, казаха ми че Джонсън предизвиквали алергии. 

# 76
Момичета, прочетох че тук не дават водичка на бебчета до 6 месеца, имало връзка с коликките май, мисля да питам педиатърката по-кусно, когато бебче се роди. Това ми се струва доста време, аз дори мислех преди 6-я месец  да започвам да захранвам, те тук вода да не дават newsm78 ???  Да не говорим че се изумих като чета, че трябвало бебе да спи по гръбче  Shocked Това със сигурност обаче няма да го спазя. Вие как гледате бебчетата си по нашенски или по американски? Кога започнахте да захранвате? Интересува ме още коя бебешка козметика и памперси ползвате тук, казаха ми че Джонсън предизвиквали алергии. 
Естествено, 4е бебето трябва да спи по гръб.....и не само в Америка и във Бг,.....По корем има много по-голяма вероятност за SIDS (sudden infant death syndrome).
A ако кърмеш няма нужда от вода. Вси4ко необходимо в първите 6 месеца бебето полу4ава от май4еното мляко.

# 77
  • У дома
"Вие как гледате бебчетата си по нашенски или по американски? Кога започнахте да захранвате? Интересува ме още коя бебешка козметика и памперси ползвате тук, казаха ми че Джонсън предизвиквали алергии.  "

Gregina, аз моята щерка я гледам по нашенски и съм много доволна от резултата. Аз също кърмех, но и давах вода от самото начало. Доверявям се само на съветите на сестра ми, която е много добър педиатър в BG. А за бебешка козметика ми препоръчаха Avent, но почти нищо не съм ползвала.

# 78
Gergina, и аз го четох това за водата, но то се  отнася и за БГ. Казват,че ако кърмиш не се давало вода защото в кърмата имало всичко,а и да не се засити с вода детето. Но ако искаш можеш да го пробваш и то ще си покаже жадно ли е или не.Така мисля аз де.
За  спането и аз съм на мнение, че докато е малко трябва да спи на една страна,за да не се задави ако повърне.Не бих рискувала да го оставя по гръб да спи,а за по корем и дума не може да става.

Относно козметиката и памперсите и аз не съм решила още newsm78 и ще ми е полезна информацията на другите мами.Четох че има големи пакети от 150 бр. памперси,но не се казва каква марка са.Мисля да пратя нашия татко до Costso и да провери как са нещата там.

# 79
Моя бебок е на 8 месеца и почти не пие вода. Давах му малко в на-топлите месеци, но не беше очарован.
Храненето е на поискване, но вече си има свой изграден режим. Почти от началото е на АМ. На около 4 месеца прояви инерес към "човешка" храна. Доки каза, че може да му даваме да пробва, но да не се заменя хранене. От 5 месечен е на всякакви видове пюрета 1 и 2. За разлика от БГ тука се на пурва, втора и трета храна. Първата вкл. плодове, зеленчуци, месо (пилешко, пуешко, агнешко и т.н). Има различни видове - Cerber, Organic и други в зависимост от магазина от който ги взимаш.
Каши взимам на Cerber.
На тема козметика-baby oil (или .... вазелин -  petrolatum jelly), при подсичане  Aveewno (но най-добре действа българския крем Здраве, за по упорито подсичане - Uniwertan също българско производство)
Къпане- веднъж седмично.
Dipers-аз ползвам основно Parent choice (от WalMart).
AM- аз ползвам Parent choice with iron (WalMArt). Отговаря на Similac
На въпроса за ваксините- достатъчно е на латински. В САЩ лекарите РАЗБИРАТ латински.
Тука се прави задължителна ваксина против пневмония. Преди да тръгнете от БГ, направете първaта, защото следват още 2 през месец.
Спане-като новородено задължително по гръб, след като запoчне да се върти само-то си избира положение-обикновенно по корем, навирило дупето нагорe
Друго не се сещам.

# 80
  • Между гори и планини
В кой месец се слага първата ваксина против пневмония?
Днес сме на консултация и ще питам за тази ваксина и ще помоля педиатърката да напише целия карон на латински или поне манипулациите и ваксините по бебето.
Лошото е че бебо изкара алергия преди 3 дена и за  сега ваксини немогат да му се слагат.
Опиши ми как така пюретата са с номер 1 и 2 , добре смелени ли са?

# 81
# 82

Опиши ми как така пюретата са с номер 1 и 2 , добре смелени ли са?

1 cе водят -(beginners) сa по-малко количество
2 са за окло 6 месеца
3 са за окло 8 месеца

# 83
  • Между гори и планини
Благодаря ви за отговорите   bouquet

Вчера на консултацията питах за ваксината  срещу пневмония. Педито каза, че не е добре да се слага точно тази ваксина преди път или смяна на климата.

# 84
  • Между гори и планини
Забравих да ви питам и за праха за пране  ooooh!
Преди въобще не съм обръщала внимание и съм прала само с течен Тайд. Има ли бебешки перилни препарати и омекотители и вие от кои сте доволни?  Hug

# 85
 СКъпи американски майки,
ако все още някой не е разбрал, събираме пари за подарък за Ружа и Алиса в памет на Валето.

За момента 11 майки от САЩ ( от 60 общо) сме се включили, ако някой има възможност и желание, има още време и приемаме и нови хора, които искат да помогнат.
Благодаря ви предварително!

# 86
Хайде сега внимателно и с яйчената салата: http://www.cnn.com/2006/US/10/22/egg.salad.recall.ap/index.html

# 87
# 88
Можем ли и ние да се включим в списъка с мамите в USA?  Thinking
Ние сме в Gig Harbor, WA, час с кола от Seattle. И сме аз - Мария и две кукли - Елена  newsm07- на 4 месеца и Полина  nuts- на 12 години.
Открих този сайт наскоро и съм много доволна. Още не съм изчела всичко, което ме заинтригува, но работя по въпроса. С бебе в къщи е малко зор, все не остава време  Laughing

# 89
 MariaDN, добре дошла Hug
  Тук е много приятно,и аз много се разтоварвам и много нови неща научавам Peace

Общи условия

Активация на акаунт