Отговори
# 165
  • София
Привет и от нас!
Първо да се похваля, вече имаме два чифта ходещи крачета. И Тонката проходи и сега вече веселбата става пълна.  Joy
Гери, аз им готвя за събота и неделя, когато няма кухня. Т.е. готвя за нас и отделям за тях. Слагам много малко сол и накрая магданоз. Нищо повече като подправки. След това подправям повечко нашето ядене.
Аз принципно не наблягам на подправките, но все пак ползвам чубрица, дафинов лист, черен пипер и гледам да не ги слагам на детската храна.
Иначе забелязвам, че магданоза излиза доста често необработен и също съм си мислела дали пък не им дразни ХС след като не се усвоява.  newsm78 Но пък в детската кухня поне при нас със сигурност слагат и сол и магданоз, мисля че и чубрица, така че едва ли е проблем.

# 166
Добре дошла отново на Мони wavey

Juana , радвам се, че Ради е по-добре. Много е гадно дечицата ни да боледуват;(

Алекс уж е по-добре, а отново нослето й започна да се запушва и нощно време не може да спи... Снощи ни направи луди, събуди се към 12 ч., аз по това време се къпех, и я чух по бебефона че плаче..Докато успея да си изплакна косата и изляза от банята, тя се беше разбудила напълно.. Гушнах я при мен и се опитах да я приспя..ама се оказа мисията невъзможна #Crazy До 2,30 е плакала почти истерично без да мога да направя нищо;( Накрая й дадох Панадол като си мислех че може да е от зъбите. Сутринта се събуди в 8 ч. и отново е много крива.. Направо бавно полудявам, ама така си е с дете. На обяд заспа в 12,30 и спа до 15,10ч. , после обядва и сега си играе, а аз едва гледам и май ще отида до майка ми да си полегна за два часа че иначе няма да издържа и до осем;)

Jes, стискам палци за крачетата на сладурката и много целувки от нас с Али  love001

Gigi , аз също давам от нашата храна на беба, като я готвя по-безсолна. Иначе слагам чубрица, магданоз, червен пипер, брашно.. Мисля че едва ли от чубрицата може да се подрискат децата - поне Алекс не е имала проблем от това.

Честити ходещи крачета на Тонката smile3525

# 167
  • Чикаго / София
Здравейте мами!

petia47 много са хубави снимките и Вероника много е порастнала! Simple Smile

Jes дано се оправят бързичко крачетата на Жанетка. Щом ще слагате специални стелки сигурно ще има резултат. А  за дюстабана много странно, че са ви казали, че има. На нас ортопеда ни аза, че до 3г. си имат дюстабан всички дечица и лека - полека се оправят. Чак след 3годишна възраст може да се каже дали детето е дюстабан! Ама все пак отопед ви го е казал, той знае повече! Peace

Didka_b , Juana дано бързо оздравяват дечицата! И Дени нещо покашля, та от нея и на Лъчи й текнаха сополките ама няма как деца са- боледуват! И Лъчи снощи се будеше непрекъснато и пачеше! Направо луднах.  Ааааа а туку що видях, че има ново зъбче, та може и от това да е било!

Деси честити ви ходещи крачета на Тонката! Сега вече кое по-напред ще гониш не знам! Crazy

Gigi и аз слагам всякакви подправки/ без черен пипер/, защото Лъчи напва от нашето ядене. Сол не слагам. Ние си солиме допълнително, а децата ядът безсолно.

# 168
  • Smolyan
Привет и от нас Hug
Дано всички болни дечица бързичко да оздравеят  Praynig
Jes, съжелявам за крачетата на малката красавица, надявам се, че ще се оправите  Heart Eyes
Gigi, давам на Таско от нашите манджи, когато стават и за него от гледна точка на вида месо, например като готвя свинско не му давам, като пържа кюфтета - пак не му давам заради пърженето. По принцип готвя без подправки или с много малко и не запържвам храната, понеже съпруга ми е с болен стомах. Подправките, които слагам и за Таско са сол, червен пипер /ако не е лют/, джоджен и магданоз.
Новото при нас е, че станах шофьор, сега чакам книжката и започвам сериозно да шофирам за да се науча  Crazy Таско беше направил няколко крачки и направихме прощъпулник, хвана лекарска слушалка  и книга. След 2 дена падна и сега пак не иска да се пуска.
Приятен слънчев ден на всички  Heart Eyes

# 169
Честит имен ден на празнуващите!  bouquet  bouquet  bouquet

Пожелавам на всички болни дечица да се оправят бързо,с Алекс им изпращаме целувки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Gigi,давам на Алекс от нашето ядене,като внимавам със солта,слагам чубрица,магданоз,червен пипер,копър.До сега не е имала някакъв проблем с подрискване,да не би да е от зъбките  newsm78

Jes,стискам палци крачетата на Жанетка да се оправят бързо Hug

Вчера ходихме на консултация,но не ни сложиха ваксината,защото Алекс от 2 дена е с разтройство,педито каза,че е от зъбките и като се оправи тогава ще пие капките.Инъче е здрава,гледа и гърлото и я преслуша.

Приятен ден на всички!Ние след малко излизаме да използваме хубавото време Grinning

# 170
  • София
Привет от нас с Валето!
Честит имен ден на празнуващите!!!
Да ви се оплача- моя юнак в неделя следобяд ми вдигна Т 39,5 Shocked-започнах с Панадол и Нурохен през 3 часа и я свали на 37 преди да заспи
Сутринта педито отсече- силно възпалено гърло и мехурчета Sad-Последва нов АБ ,а от предишния няма и 1 седмица #Cussing out
Но моя милост реши да не го дава- до снощи се борех с Т-поне не надвишаваше 38 и това ме успокояваше, слагах едни компреси на гърлото с белтък и пудра захар,правех чай ,....абе направо ooooh!Снаха ми дори му даде от онази Зелена енергия на племенника.Иначе детето си е игриво и изобщо не приличаше на болно
От снощи май успях Praynig днес няма Т и е започнал леко да кашля,мисля че гърлото се е поуспокоило ,защото преглъща лесно храната.Забърках му един сироп за отхрачване- много му помагаше и преди това и след малко го извеждам на вън- че и аз и той луднахме в къщи,а днес времето е готино Laughing...
Аз още му готвя на моя отделно за събота и неделя като няма кухня,но и му отделям от нашата храна преди да сложа подправки- а аз слагам повечко ,защото обичам по-пикантна храна.Иначе като седнем на масата иска и от нашата храна- леле как плаче за пържени картофи-направо ги гълта ,нали още няма зъби,и ако не му дам-РЕВВВВВ Laughing
Хайде до скоро и всички се оправяйте от тези болести,че вече ми омръзнахааааа Hug  bouquet

# 171
Честито на всички инеменици  Heart Eyes Hug

Честити ходещи крачета   tiptoeна Тонката
Зузи, честита ти шофьорска книжка и безаварийно каране  newsm01

Бързо болничките  yu5да се оправят  newsm44

Благодаря ви за отговорите  Hug

Нашия си се продриска баш от чубрица, няма от какво друго да е, защото яде една супа топчета а в нея имаше бая чубрица и като се изходи видях предимно чубрицата в пампата. После вече си акаше нормално.
Иначе шарена сол е ял, но чубрица за готвене не.

# 172
Ние напоследък отказваме детската кухня, а и майка му на Явор я мързи да ходи чак до там (30тина минути ни коства удоволствието и то по гадни улици), а и откакто околовръстното е отбито и минава през квартала ни ............. Crazy с колата направо не се наемам да изляза, че не знам после кога ще се прибера  Shocked - такива задръствания не бях виждала  ooooh!

Сега да ви кажа да стискаме палци за Алексче да се оправя вече, че нещо пак са го закъсали с висока температура  ooooh! и то след като цяла седмица пиха антибиотик  Thinking Милата Дидка съвсем ще откачи - най-гадното нещо е да ти е болно детенцето. Да се оправят бързичко, че срещата ни наближвааааааа  Hug Heart Eyes Hug

# 173
Б..и!!! Каква е тая гадна работа при  Алексче?
Милото то Cry
Дидка бъди силна, знаеш че има и такива гадни моменти. Дано Али се оправи скоро  Hug Heart Eyes

# 174
  • София
Didka, стискаме палци и пращаме целувки на Али и на теб, да се оправя бързо малката принцеса!

# 175
  • София
Didka - милата -напълон я разбирам как се чуства Cry-моя юнак пу-пу-пу се размина засега
Днес следобяд ще го водя ан контролен преглед да видим как е, че нещо подкашля,има храчки в гърлото и дано е от тях,че и на мен ми идва да се #2gunfire с това постоянно боледуващо дете
Ама я да ви питам - вие нещо за стимулиране на имунитета давате ли?Изчетох някои неща из форума- ЗА и ПРОТИВ да се дават на малки деца,проверих и при познати,питах и по аптеките ама така и не се спрях на нещо конкретно   newsm78

# 176
  • София
Привет и от нас!
Първо, бързо оправяне на болничките дечица! Много е гадно да ти е болно детето, ама какво да се прави и през това трябва да се мине...
Аз днес бях на мамолог, контролен преглед. Оставих децата на баща им и въобще не знам какво ги е правил (като се прибрах имаше мир и щастие  Laughing), обаче не щат да заспиват сега и за първи път от доста време в 14,20 още не са заспали. Та затуй имам възможност да попиша малко, че не ми дават да изляза от стаята.
Съни, гледам вече коледно сте настроени, което ме кара да помисля за джуджански костюми за нашата срещичка...  newsm78

..... реших да намажа венците на Тонката, да не би да го мъчат зъбите и затова да не заспива и установих, че сме се сдобили с един кътник, втория не даде да го проверя, ухапа ме диването.  Sunglasses. Явно имаше ефект, обаче, заспа две минути след това. Отивам да третирам брат му, току виж и той заспал.
Чао засега......

# 177
  • Чикаго / София
Стискаме и ние палци Алексче да оздравява по-бързичко! Heart Eyes

Аз на Лъчи засега нищо не й давам имуностимолиращо. Давах й известно време Есберитокс и ако видя че има хужда пак ще й дам.

А за каква среща става дума? Май нещо съм изпуснала! newsm78

# 178
  • София
Sunnily -и аз като Ирка нещо не съм разбрала за каква среща иде реч

# 179
Еми така е...който не чете и не слуша Фнимателно в час, как ще знае.

Първо си говорихме за среща в края на всеки месец, а второ за коледната срещичка която от сега сме я заумували, че да се наканим всички. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт