Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 177
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Относно работата, от скоро започнах да се занимавам с нещо, с което винаги съм искала да се занимавам, така че мисля да работя докато се чувствам добре, а ако съм ок може и до края...В офиса сме 2ма човека, а от септември може и да съм си вкъщи...
За покупките основно по колички се заглеждаме, но нищо конкретно все още.. Смятам да си направя списък с нещата, които трябва да се купят и по нататък малко по малко да си ги набавя, но не смятам да купувам излишни неща, които може и никога да не ми влязат в употреба...

# 421
  • Am Dorf (BB)
Здравейте и от мен, от доста време преглеждам темата, досега не се записвах, защото в нея се коментираха предимно изследвния и това не ми кореспондираше с идеята на една отчетна тема. Надявам се това да се промени и оттук насетне да се концентрираме върху хубавите вълнения, покрай новия член на семейството.

Живея в Германия и това ми е втора бременност. В 17та г.с. съм. Голямото е на 2,5год и Ноември освен, че ще стане батко на момиченце, ще стане и на 3год.Първите няколко месеца бяха тежки, гадеше ми се, по няколко пъти на ден повръщах. Страх ме е да се зарадвам, че всичко е минало, но силно се надявам да е така.
Откъм подготовка - реално нямаме нужда от нищо и по някое време сигурно ще купя единствено символично някоя по-момичешка дрешка. С баткото гледах да купувам малко, но качествени неща, за да мога да ги ползвам дълго и с още едно дете след това.
Количката ни е Emmaljunga и я купихме, когато бях в 9ти месец. Това беше една от най-добрите ни покупки, количката е страшно маневрена, подходяща е за градски и офроуд условия, близо до нас има гора и мн често съм се разхождала с нея там. Повивалникът е комбиниран шкаф на икеа от серията Малм с приставка отгоре за повиване (доста разпространено решение тук). Имаме малко легълце с колела, което използвах до 6ти месец. Леглото ме следваше във всички стаи и ми беше страшно практично. Друга полезна покупка ни беше гнездото. Дрешките, които купувах за баткото бяха предимно на ХМ, нямам нерви да правя експерименти с размерите и да се чудя дали след пране и сушилня няма да се свият и тн. За това купувах предимно от една марка и то само това, което ми е необходимо. Дрехите се израстват страшно бързо и за мен беше ненужно да давам пари за неща, които ще се облекат 2-3 пъти. Началните размери си ги бях приготвила преди раждането, след това купувах според нуждите на детето.

За работата - в момента работя в хоумофис, в майчинство влизам от началото на Октомври, като преди това съм разпределила по месеците около 30дни отпуска. Ще гледам да не се преработвам като цяло Smile

Поздрави на всички и лека бременност Flowers Hibiscus

# 422
Да покупките които не са от първа първа необходимост могат да се отложат. Всичко вече има с доставка до дома и не е пречка да поръчаш след бебето. Аз с първото дете например бях напазарувала само съкратен списък с нужни неща и не ми се наложи да допълвам. Имах само 1 шише на Авент и така и не го ползвах много, защото кърмех или когато цедях и давах го ползвах и ми стигаше. АМ за всеки случай не съм купувала, защото това го има навсякъде в магазини и аптеки и се купува за минути при нужда. Така и нямах нужда от него, защото запопнах да замразявам кърма от началото и имах резерви. Така, че има неща, които ги спестих и се радвам за което. Дрехите също - 50 размер е много ненужно за мен, освен ако не е бебе под 2.5кг. Купувах от 56см и пак умаляха много бързо. Биберони имах 2 подарени на Lovi и още в родилното се харесаха на бебо и нямаше смисъл да купувам други.

# 423
Аз продължавам да се надявам да работя докато не дойде време за излизането по майчинство, тоест до към средата на септември. Засега работата не ми пречи, по-скоро ме разсейва и дните минават бързо, но аз съм изцяло вкъщи и това ми спестява много от притесненията за болести и физическите усилия. (Не че двете ми деца не ходят на училище и не носят какво ли не, а и ставам всяка сутрин в 6.30, но това е друга тема....) Последните дни обаче съм много изтощена по някаква причина, пак ми се гади, спи ми се и нищо не ми се прави. Надявам се нещата да се подобрят, иначе искам или не, ще сменям плана.

# 424
Здравейте момичета ! Hug
Четири дни не съм влизала в темата и гледам над 40 нови коментара...
Бяхме 2 дни в Троян на кръщене и 2 дни към Враца и Белоградчик. Изключително приятни разходки направихме. Чувствах се много добре на балкански въздух. Времето беше с нас и се развали, когато се прибрахме във Варна. Само пътят с колата малко ми дойде в повече, но спирахме за почивки.
Гледам, че сте коментирали за бебешки покупки. Аз засега гледам из нета за колички и легълца, за да се ориентирам, че ми е първа бременност. Помощ от трети лица с деца се оказа, че няма да получим. Харесват ми количките на Cybex и Peg perego, но ще ги видим във физическите магазини. Като цяло ни се иска да е до 800 лв. комбинирана с двата коша, ако е и с кошчето за кола още по-добре. Те идват малко по-скъпи, но ще го измислим. Какво мислите за количка от OLX?
За легълце гледахме тези, които са next to me, понеже в спалнята нямаме място за кошарка, но next to me стават до 6-7 месеца. Обсъждаме въпроса да спим 1 година в детската на разтегателен диван и там да сложим кошарка, в която детето да може да спи до 2-3 годинки примерно.
Може би ще започнем с покупките към края на пети месец, но до края на септември ми се иска да сме подготвили всичко.
На 11.06 ми е срещата с бебо и нямам търпение ❤. Записах си час за втората фетална на 02.07 - ще съм в края на 20-та седмица.
Някои мами знаят с каква плацента съм, аз не знам. Ще го задам като въпрос на прегледа, в случай, че не ми кажат.
Имам чувството, че усещам понякога леки движения на бебо като бълбукане, но знам, че е още рано за ритничета.
Спокоен и усмихнат ден на всички ! 🤗

Аз също заглеждах тези легълца,че и ние нямаме особено място.Нещо обаче се разколебавам,защото някои бебета са по-активни и преди 6ти-7ми месец и като започне да се изправя ще пада.Те стандартните легълца-дървените,са с с размер 60/120(малката спа в него до 5 години) а тези са 50/100,но нямат възможност да се свалят нивата надолу.
За количките и аз ги гледам,но мисля по-нататък да купувам.Ще чакам намаления.В Хиполенд и Рая тойс са почти през месец 20% на колички.
Днес съм на ранна фетална морфология,в 17+1 г.с.съм.Още не усещам беба,с предна ниска плацента съм и аз.Ще мерим и шийката днес,изпих антибиотика,та другата седмица ще пускам пак микробиология и ще видим за серклажа кога ще е.
Изключително разочарована останах от прехвалената Надежда Sad добре,че отидох при друг лекар за рецепта,защото от тях още чакам обаждане за коментар на изследванията,от 20 май ги чакам.Ще се преориентирам към друг лекар за ЖК.

# 425
Tan_nia, и аз харесвам дрешките на НМ, за моя племенник основно от тях поръчвах. Качествен памук, а и много сладки десени. Сега и за моя бебо от там мисля да взема основното за първите месеци, предвид, че ще ги израсте за месец два, си заслужава.
Дрешките, които купувах за баткото бяха предимно на ХМ, нямам нерви да правя експерименти с размерите и да се чудя дали след пране и сушилня няма да се свият и тн. За това купувах предимно от една марка и то само това, което ми е необходимо. Дрехите се израстват страшно бързо и за мен беше ненужно да давам пари за неща, които ще се облекат 2-3 пъти. Началните размери си ги бях приготвила преди раждането, след това купувах според нуждите на детето.

# 426
Аз още с предишната си бременност се разочаровах много от Надежда-искаха да извадят бебето 1 седмица по-рано,защото тогава ми бил терминът и нямало какво да преносвам, иначе всичко си било в норма. Еми добре че един страхотен доктор ме взе няколко дена преди раждането и изроди малкия нормално в МД. Преди това пак за тонове ходих там-еми жената,която ги мери,според мен не е за тая работа,не съм срещала такова мрънкало никъде,та много неприятно впечатление оставиха в мен.
За покупки-взех на малкия обикновено дървено легло на лорели-класик май беше 70/140, мисля да взема същото-върти се доста свободно в него и си спи навсякъде. Количката не я сменям за нищо на света-Baby Design Husky. Всички майки около мен са съгласни,че е мега яка и за второ биха си сменили техните cybex и подобни уж по-висок клас с тази. Та остава столче за кола да вземем,легло с матрак,още някой протектор за матрак и борд за количката за батко му. На първо четене е това,ще видя за дрешките,понеже май ще се разминат сезонно и за малките месеци имам повече къси неща,но това по-нататък.

# 427
Аз съм отворена и към други марки колички. Четейки мнения от форума, виждам, че доста майки са доволни от тези и класове по-нагоре, но ние не мислим да отделяме такъв голям бюджет за количка. Най-добре ще се ориентирам във физическите магазини.
Ергораничка също искам да вземем. Със сигурност ще я използваме много.
Силно се надявам да мога да кърмя бебо.
Мамите, които са кърмили, използвахте ли помпа? И ако да - ръчна или електрическа?

Много е хубаво, че мамите с дечица споделят, за да се ориентираме ние с първа бременност. 😊

# 428
  • Am Dorf (BB)
Кърмих една година, като началото не беше съвсем гладко. Поради възпаление кърмата ми не беше достатъчна, по съвет на акушерката ми започнахме да дохранваме с адаптирано мляко. За да стимулирам производството на кърма и да премахна шишето, след всяко кърмене допълнително се помпах. Така за около 2 седмици започнах да произвеждам необходимото количество и бебето беше изцяло на кърма до 6ти месец. Използвах ръчна помпа на Медела, беше ми много удобна и мисля пак да я използвам при необходимост. Пробвала съм и електрическа, но изобщо не ми се получи. С това не искам да кажа, че ел.помпи са лоши, аз явно не успях да й хвана цаката.

# 429
На мен кърменето изобщо не ми дойде отвътре, както уж трябваше, малкият качи около 400гр с много зор първия месец,когато децата качват по кило,но пък не се отказах и потръгнаха нещата. Та за помпата-тогава се цедих след всяко кърмене с електрическата на авент, всички са много доволни от нея,но аз по 1 час цедях по макс 30мл и мислех,че нямам кърма. Наложи ми се да се цедя на една сватба и си взех една безжична електрическа на cangaroo за 40лв и о чудо, за 10 минути издоих 80мл. Така че моят съвет е,ако можете да вземете назаем от някоя приятелка-най-добре.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 13:47 от Gamora

# 430
  • Варна
От близо 1 месец не съм на работа
В началото правех мду 5-10 повръщания дневно,а работата ми беше в офис с клиенти и не беше приятно както на тях,така и на мен. Не можех да си стоя на краката-беше трагично,но вече от седмица съм почти изцяло спряла с повръщането,за разлика от мъчителните киселини.

# 431
Pischi, аз ще си купувам количка от ОЛХ Smiley Разбира се, ще отида да видя на живо в магазина харесания  модел и после ще я потърся в сайта.
По принцип съм фен на вторите употреби и минимализма и съм решила каквото мога да купя за малката втора употреба.
tan_nia, добре дошла при нас! Simple Smile

Напомням, който иска за следващата тема да ми пише на лично: години, град, коя бременност подред е, пол и термин на бебето

Сетих се и още нещо: Мислите ли да купувате шезлонг/люлка за бебето и какво ви е мението за такъв вид покупка?

# 432
Моите две дечица са изцяло кърмени, нито един от двамата не е близвал АМ. Помпа не съм ползвала изобщо, защото при мен количествата се регулираха доста бързо. При някои момичета се налага в началото ако бебчето не успее да изсуче всичко, но има и техники за цедене на ръка. Но ако имате желание да кърмите - вижте някоя лекция на консултант по кърмене или книга, защото за съжаление по родилните домове не помагат и не обясняват и много майки се отказват като срещнат трудности, а такива има, не е винаги всичко по вода. За мен беше от изключително значение да кърмя и една-единствена лекция на Ася Демирева навремето ми оправи и двете кърмения, да е жива и здрава тази жена! Тук ще си помагаме, но е хубаво да сте подготвени какво се случва с лактацията в първите дни на бебче, че някои чакат да текнат водопадите от кърма и като не се случи това се стряскат Simple Smile
Аз ще си взимам количка от olx, дори днес си я поръчах, но малко се притеснявам, защото ще ми я пращат и ако нещо не е ок ще трябва да плащам за доставка в двете посоки... но нямаме бюджет за нова и се надявам на късмет Simple Smile

# 433
Аз успях да кърмя и двете си деца. Първото с повече мъка, тя не искаше да засуче, нямах достатъчно кърма, защото не стимулираше добре, цедях се и дохранвах. Така близо година. Ползвах електрическа помпа на Медела, много я харесвах и нямах никакви проблеми с нея. В някакъв момент обаче пътувахме и й забравих адаптора вкъщи, съответно не успях да я включа. Наложи се да се цедя на ръка и от тогава повече не посегнах към помпата. Цеденето на ръка е по-щадящо и за мен по-ефективно. В началото е смущаващо и трябва да му хванеш цаката, за да стане, но после е ок. С второто дете нито съм се цедила, нито съм ползвала помпа, нито дохранвах. Кърмех от ден едно на поискване и така близо 2 години. Всичко беше в пъти по-лесно от първия път. Не ми трябваше стерилизатор, не миех шишета, не ставах нощем да правя мляко.
За момичетата с първо дете, поне в началото мисля, че трябва да имате помпа под ръка, за всеки случай. Дали ще ви трябва после или не, е много трудно да се предвиди. Зависи и от вас, и от бебето, и от обстоятелствата.

# 434
  • Русе
Привет момичета ☘🌷☘
Вече и аз мога да се похваля с пола на бебчето. В 16 г.с.и вчера доктора успя да го види - момче ще е!! Каката е най-доволна защото нямало да спи в нейната стая,а сина ми е повече от щастлив! За таткото да не говоря..
Май аз само съм малко тъжна  🤔🤔

Общи условия

Активация на акаунт