Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 107
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Диди, гледам редовно и аз в ОЛХ. И аз съм привърженик на секънд хенд пазаруването, особено за неща, за които си струва. Ще видим, има време - за сега само "набелязвам" и разглеждам, каня се да посетя някой магазин за бебешки колички в София и да ги пробвам там, за да се спра на 2 модела и да избирам от тях или да ги търся някъде другаде намалени.
Рано е още за покупки, ама за подготовка на покупките хич не е рано... даже мисля, че няма да ми стигне времето Grinning

# 481
  • Am Dorf (BB)
_Dee_Dee_, ако нямате кола и не планирате пътувания с бебето, това кошче няма да ви е необходимо. Тези кошчета са създадени приоритетно за използване в автомобил, със специални адаптери могат да се монтират върху количката и примерно при пазаруване да не се налага да прехвърляш бебето от един кош в друг. Не се препоръчва обаче  бебето да лежи вътре повече от 2-2,5ч, надали могат да са пълноценен заместител на зимния кош. Зимният кош се ползва до 6ти месец, а не се знае какво бебе ще ти се "падне". Някои спят само навън като ги буташ, а вкъщи е ад. В такъв случай студ, не студ, буташ не, ами с усмивка на уста буташ 🤣

# 482
Количките наистина трябва да се избират според личните приоритети - всеки смята за по-важни едни неща пред други. За мен например теглото не беше важно (няма стълби никъде), но асансьорът е много малък и размерът ми беше критичен. Ако имате сходен проблем, горещо препоръчвам да си носите ролетка и старателно да мерите количките по магазините. Важно ми беше и да е с големи гуми, проходима, маневрена и устойчива, софийските улици са сериозно предизвикателство, а аз излизах всеки ден, даже и по 2 пъти. По-евтините модели трудно изкарват на такава експлоатация 2-3 години без поддръжка/ремонти, просто се разпадат полека. Ако имате план да я ползвате много, заслужава си да е малко по-висок клас. Дадоха ми и лятна количка в един момент, но аз толкова си бях свикнала с моята, че не можах да приема друга, все нещо не ми беше удобно. Преди 10 години обаче избора не беше толкова голям, сега като ви чета, явно е далеч по-сложно...
Да си призная никога не съм ползвала кошчето за кола за количката (а беше 3 в 1). А сега предвид че ще е зима, съвсем не виждам как ще стане, бебето трябва да е в космонавт, чувалче/одеалце, което абсурд да се събере в коша за кола.
Истината е, че както и да оптимизираме нещата, носенето и хамалските изпълнения няма да ни се разминат първите 3 години, така че: Стягайте се момичета! Simple Smile

# 483
Ако ви се падне бебе като моя голям син и на минус 20 градуса ще седите навън Simple Smile той ревеше нон стоп вкъщи и не спеше, само навън в количката. Аз с него бях буквално целия ден в морската градина, кърмех, сменях памперси, иначе не се живееше. Второто пък обратното- навън не можеше да заспи в количката, само вкъщи. Има бебета обожават в колички и такива дето майките ги носят на ръце/в слинг и бутат празна количка. Аз съм от тези, които не обичат да висят с бебе вкъщи или кварталната градинка, най-хубавата стана на майчинството за мен е свободата за разходки. С три деца надали ще я видя тази свобода, но няма да спра да излизам в студеното Simple Smile
Ако планирате да заменяте комбинираната количка с лятна в даден момент, не виждам смисъл много много да я подбирате и да инвестирате. Аз изкарах само с комбинирана с първото дете, но с второто гумите й много се захабиха и взех лятна. Сега имам лятна налична и затова си взех комбинирана втора ръка 3в1, че нямам кошче за кола, а ще ни трябва. Все ще ме избута 7-8 месеца, надявам се Simple Smile

# 484
  • до най-прекрасния мъж
Двете ми приятелки, които родиха последните две години, си изкараха 2 години с комбинираните, едната след 2 годинки купи лятна. На другата детето е малко по-малко и още е с комбинираната. Но и двете живеят в къщи и имат къде да оставят количките на лесно.
От друга страна, две съседки с бебета под годинка хвърлиха комбинираните още на 5-6 месеца на децата и се возят в много лекички летни.
Та явно си е до приоритет и условия, кой къде живее, кой на какво държи, кой каква инфраструктура има около себе си, кой колко излиза, къде ходи, пътува ли много, има ми кола и т.н.

# 485
Момичета, момичета, пуснаха на Джордж намалението 20% на всички бебешки дрешки Simple Smile довечера се развихрям

# 486
Аз нямам опит изобщо,и затова ме е страх още да купувам,но ще си разглеждам опитните мами са прави,че децата си обичат навът....Но мен така ще ме страх да не се разболее нещо😂
Ще изчакам месец да се опознаем така да се каже,и ще реша каква количка и с какво ще го разкарвам навън...
Аз живея в центъра на Пловдив до градината горе-долу на 15 мин...така че,разглеждах в един сайт много готини зимни якета за мама и бебе има отделение,в което да го носиш 😅
На cybex,мисля беше много ми харесват количките💙

# 487
Момичета, момичета, пуснаха на Джордж намалението 20% на всички бебешки дрешки Simple Smile довечера се развихрям

Знаете ли до кога е намалението?

# 488
Като цяло си е индивидуална цялата сага с количките, в зависимост от ежедневието на родителите, както казаха по-горе, местоживеенето, асансьори, стълби и инфраструктурата.
Например, ние нито имаме тротоар до вкъщи, нито хубав път, за да се добера до Морската градина, а живея на 30 минути пеша и задължително ще трябва да слизам с кола или да бебенося в ергономична раница. Със сигурност ще взема такава. Като цяло зимата няма да ни спре от разходки. То и сезоните малко се изместиха и нямаме чак такъв студ през зимата, освен няколко дни.
Кош за новородено според мен си трябва, дори и да е една от кратко използваемите вещи.

Mutsy са много хубави, като ги гледам из нета, ама скъпички...
Някой има ли отзиви за Bebetto?

# 489
Момичета, някоя знае ли горе долу как стои въпроса при раждането, когато няма граждански брак( от към документацията на бащата)

# 490
Бащата заверява една декларация пред нотариус и се подава с останалите документи към общината за издаване на акт за раждане на бебето.

# 491

Не знам, пускат периодично, но много бързо свършват размерите. Аз знам пола със сигурност и мисля да се пречупя и да поръчам днес Simple Smile така или иначе бях решила от там да са дрешките и да го чакам това намаление

# 492
  • Варна
Аз гледах количка на cybex, ако намеря втора ръка някоя запазена ще взема. Но както казах по-напред в темата, предния път количката 2в1 я махнах на 10тия месец, защото ми стана много тежка, и минах на лятна /беше м.март/, така че се чудя дали и този път няма на лято да вземам направо лятна, то в такъв случай не си струва инвестицията... По-добре по-скъпа лятна количка, която е супер лека и маневрена, отколкото много пари за 2в1 или 3в1, която е неудобна.... Иначе пък моя син спеше много в количката, даже предимно в количката и дори в къщи съм го приспивала в нея понякога за дневните спанета... А когато го отбих, заспиването в количката беше единствения начин да заспи на обяд (на 2г и 2м) и съответно спря да спи на обяд, ако не бяхме навън на разходка.

# 493

Не знам, пускат периодично, но много бързо свършват размерите. Аз знам пола със сигурност и мисля да се пречупя и да поръчам днес Simple Smile така или иначе бях решила от там да са дрешките и да го чакам това намаление

Момичета,някой може ли да ми пише,може и на лично,да ми обясните как стават доставките.Никога не съм пазарувала от тях.Може ли да поръчам без посредник и да си платя повече доставка.Ак9 е така ще се спре ли намитница тук..а бе нищо не разбирам

# 494
Ще ти пиша сега да ти кажа каквото знам аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт