Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 060
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Аз опит нямам но и моята е предна , лекаря уж каза че това няма да промени усещанията , но аз силни ритници не съм и усещала никога защото приключих предния път в 19 та . Поеди няколко дни усетих това бълбукане като риба и от тогава никой няма , бутам , натискам нищо .Само дето корема ми всеки ден е различно изпъкнал . В 16 та и 4 съм , сигурно си е раничко още . Но вече ми се иска поне нещо да усетя .но с тая плацента не мисля че до 20 та ще усетя нещо по свястно .

# 556
Разположението на плацентата е определящо за раждането само ако е плацента превиа- ниско долу и да запушва частично или изцяло родовия канал. Иначе ако е по предна, задна или странична стена няма значение (само май формата е различна). Аз съм в момента с плацента по предна стена и много рядко и леко усещам бебчето, а вече съм в 18+3 г.с и е трета бременност. Леко се дразня като не я усещам активно като предните бебета. Все се притеснявам излишно. Дали с напредване на бременността това ще се промени и дали ще я усещам активно, видимо и силно? Ако някой има опит ще се радвам да сподели
Аз също съм с предна плацента 18+3 г.с. трета бременност, но изобщо още не усещам бебето и откачам. С предишните две бременности по това време вече усещах истинско щуреене. Много е неприятно така Sad

# 557
Същото положение Sad трета бременност с ниска,предна плацента 18+2 дни и не усещам нищо

# 558
И при мен е сходно, ниска предна плацента (уж трябва да се вдигне, ама кога ли...), вече 18+6 седмица (бебето даже отговаря на 20та седмица), трета бременност, а за ритници дума не може да става. Усещам го леко понякога, ако много внимавам. Надявам се рано или късно да започнат здраво да ритат, иначе ще си скъсаме нервите от тревоги...

# 559
И аз нищо не съм усетила за сега в 16 г.с. Знам само, че съм с предна плацента, но дали е ниско долу нямам идея.

# 560
И аз съм с предна плацента, а ми е и първа бременност и не я усещам бебка. Отвреме навреме само ми бълбука корема, но не знам от нея или от многото плодове и вода, които непрекъснато ям Grinning Не съм я виждала от 26.05, а прегледът ми  е за 16.06  и нямам търпение да я видя пак вече и да знам, че всичко е наред. При последния преглед докторът каза, че изостава с 3-4 дена. При вас случвало ли се е и наваксвало ли е после бебчето?

# 561
Момичета, някоя със скъсена маточна шийка?
Моята за 1 месец е паднала от 35,9мм на 30,5мм и ме е страх да не продължи Sad
Изписаха ми Магнезий и Но шпа, уж се пазя да не вдигам тежко, гледам да полягвам и да почивам повече, но ... не знам какво да правя. Някоя с подобни проблеми?

# 562
Изписаха ми Магнезий и Но шпа, уж се пазя да не вдигам тежко, гледам да полягвам и да почивам повече, но ... не знам какво да правя. Някоя с подобни проблеми?

Аз съм с 31-32 много,като няколко пъти ми я мериха  и 29мм.На 22 съм на фетална и ще коментираме серклаж,защото миналата бременност в 22 седмица се скъси до 19мм и в 24та седмица ме шиха.Сега ако има серклаж ми се иска да е в по-ранна седмица,а не в последния момент.Утррогестана вагинално много помага на шийката.Аз за сега съм на 2 вечер,което мисля,че е малко и това ще коментирам с лекаря

# 563
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм с предна плацента, а ми е и първа бременност и не я усещам бебка. Отвреме навреме само ми бълбука корема, но не знам от нея или от многото плодове и вода, които непрекъснато ям Grinning Не съм я виждала от 26.05, а прегледът ми  е за 16.06  и нямам търпение да я видя пак вече и да знам, че всичко е наред. При последния преглед докторът каза, че изостава с 3-4 дена. При вас случвало ли се е и наваксвало ли е после бебчето?
Привет, аз съм в 13 г.с. все още. Преди 20 дни бебчо изоставаше с 3 дни, на прегледа от днес е 4 дни напред спрямо МЦ. Зависи как е застанало и как го измерят.

# 564
Моята бебка в началото вървеше с 10-тина дни назад, после навакса и сега си отговаря абсолютно. Ако всичко е ок на феталната, кръвопотокът е адекватен няма драма. Второто ми бебе изоставаше като килограми и пиех допълнително протеин, защото пък бързаше да излиза и да не е много слабичко.
Една приятелка беше с много скъсена шийка и три месеца лежа вкъщи до термин, ставаше само за баня и да хапне. Но се води по-рисково състояние от нормално протичаща бременност и би следвало прегледите да са поне два пъти по-често, да не кажа на 7-10 дена.
Това “къркорене” си е бебчето, ама аз очаквах буйна активност в този етап както с двете ми предни бременности- по това време 18-19 г.с. вече бяха видими движенията и ритниците и се усещаха с ръка на корема, регулярни на всеки час по няколко пъти поне. А сега това милото с тази предна плацента едва-едва го усещам да пърха и то на ден по веднъж макс, ако съм в пълен покой и съм концентрирана. Много изнервящо!

# 565

Аз съм с 31-32 много,като няколко пъти ми я мериха  и 29мм.На 22 съм на фетална и ще коментираме серклаж,защото миналата бременност в 22 седмица се скъси до 19мм и в 24та седмица ме шиха.Сега ако има серклаж ми се иска да е в по-ранна седмица,а не в последния момент.Утррогестана вагинално много помага на шийката.Аз за сега съм на 2 вечер,което мисля,че е малко и това ще коментирам с лекаря

Жирафче, а до коя седмица се прави серклаж най-късно? Аз съм на ФМ в 20 г.с. т.е. след месец и ме е страх до тогава да не се скъси още. Док вчера не ми изписа прогестерон за шийката, може би защото не е чак толкова зле, но не искам да чакаме да се скъси и после тепърва да се опитваме да я поправим..

# 566
Мисля,че до 26-27 седмица се прави.На мен ми пратиха серклаж на горещо не знам какво значи и каква е разликата.Аз ходя на 2 седмици на преглед да я гледат.За сега се държи.Уърогестана влагалищно и действа набъбващо.Моята след серкалажа миналия път стигаме до 48мм

# 567
След 2 седмици съм пак на преглед, дано да се задържи със същата дължина, към момента не е паднала под притеснителните 3 см, но все пак е изтъняла за 1 месец.
Ще питам дали терапията ми е достатъчна, за сега само прогестерон не приемам.

# 568
След 2 седмици съм пак на преглед, дано да се задържи със същата дължина, към момента не е паднала под притеснителните 3 см, но все пак е изтъняла за 1 месец.
Ще питам дали терапията ми е достатъчна, за сега само прогестерон не приемам.

Какво са ти изписали за шийката,че не те разбрах

# 569
Магнезий - 400 мг дневно и Но шпа 3 х 1

Общи условия

Активация на акаунт