Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 045
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
QaAa, много се радвам, че всичко е наред!!! Дано вече си спокойна!
Момичета, аз да ви попитам имате ли следния проблем и как се справяте евентуално с него? Вечер като си легна и усещам тежест в колената и прасците. Движа се уж достатъчно, още не съм наддала много килограми.

# 586
Аз тази сутрин в 8ч. се събудих от контракция! Не беше болезнена и понеже съм чела, че се усеща като стягане на матката и втвърдяване, веднага натиснах леко областта под пъпа и наистина беше трвърда и като че ли на топка, защото в съседство, коремът ми си беше все така мек. Продължи под минута.
За пръв път ми се случва и много се учудих, защото очаквах т.нар Бракстън хикс поне след 20 седмица, а сега съм в 16-та. В една статия пише, че до 5 на ден било нормално. Вчера не съм се преуморявала, даже мога да кажа че изкарах едно доста мързелива събота Simple Smile
 На преглед съм на 18-ти, но реших да ви питам: Някоя от вас да е получавала толкова рано Бракстън хикс?

# 587
Аз съм със стабилни контракции от 20тина дни вече.До обяд са малко,но следобяда и вечер си имам.На ден юи се връзват над 10 сигурно.Някои са доста болезнени,а пия магнерот 3по2.Утре съм на заветната преглед при др Вецев,тоооолкова дълго го чакам-дано да се харесаме и всичко да е наред.Някой пил ли е Диаспорал магнезий?

# 588
Момичета, при мен пък гаденето отмина...на от седмици насам имам ужасно усещане за тежест над гърдите ии все едно имам неща заседнала в гърлото. Аг каза,че е рефлукс и е нормален симптом за бременни, но ако не отмине ще ме прати на гастроентеролог. Някоя от вас да има такова нещо и в какво се изразява прегледа,че много хора ми казаха със сонда през устата... и на мен ми стана зле😀🤣

# 589
  • Am Dorf (BB)
Любослава, и аз съм със същите оплаквания. Само дето ми е втора бременност по тоя сценарий и ...зная, че така ще е до края. При мен помогна отпадането на сладките и млечните храни, хапване на малки порции също е препоръчително (при мен не се получва). Вечер към 2ч след вечеря взимам Гавискон, вече има специални разфасовки за бременни. Това ми помага и да спя що годе спокойно. При лягане се препоръчва лежане на лявата страна, на мен ми помага и по-висока възглавница.
Надявам се някое от избтоените нрща да ти помогнат, на гастро не съм годила, тук товасе счита за един от обичайните бонуси на бременността 🤰🙈

# 590
Любослава, и аз съм със същите оплаквания. Само дето ми е втора бременност по тоя сценарий и ...зная, че така ще е до края. При мен помогна отпадането на сладките и млечните храни, хапване на малки порции също е препоръчително (при мен не се получва). Вечер към 2ч след вечеря взимам Гавискон, вече има специални разфасовки за бременни. Това ми помага и да спя що годе спокойно. При лягане се препоръчва лежане на лявата страна, на мен ми помага и по-висока възглавница.
Надявам се някое от избтоените нрща да ти помогнат, на гастро не съм годила, тук товасе счита за един от обичайните бонуси на бременността 🤰🙈

Благодаря ти, успокои ме,че не съм само аз с такова нещо.. никога не ми се е случвало и така се изплаших, снощи до толкова ми беше зле,че не можех да дишам нормално или от паниката си внушавах.. не знам и аз 😀 при мен почти всеки ден е така,дори и като не съм хапнала нищо пак имам това усещане..

# 591
Момичета, за всякакви проблеми със стомаха много помага Мастиха от Хиос - вид натурална смола под формата на разтворима таблетка, като Упсарин-а. Аз съм с тежък гастрит и единствено това ме оправи преди 2-3 годиани, след като изпих един вагон всякакви лекарства. Пие се по едно на ден, след основното хранене. Аз изпих две опаковки една след друга и това ми нормализира стомаха. Мисля, че няма проблем да се приемат и от бременни, но за всеки случай попитайте в аптеката.
 А от храните избягвайте лук и чесън - те са силно дразнещи стомаха.
https://aptekamedea.bg/mastiha-ef-tabletki-20-power-of-nature

# 592
А момичета, как сте с плажа? Аз живея в София , но с мъжо ми сме от Бургас, бяхме там 2 седмици и сега смятам пак да отида и да постоя повечко. Ходих на псевдо плаж с племенницата ( бях под чадъра и с рокля) но за следващият път смятам поне да се съблека по бански. Как мислите, кое ще е по- удобно - цял, половинки или за бременни дето са от две части но покриват корема? Иначе във водата, колкото и да ми е мъчно, ще се влиза само до колене, не искам да си докарам инфекция.

# 593
  • Am Dorf (BB)
С тази бременност не сме планували пътувания извън Германия, не знам дали ще се доберем до почивка поне на басейн, но при миналата бременност в 20та г.с. бяхме на Майорка 💗 Ползвах мой си бански (не специално купуван за бременни), половинки, с който се чувствах комфортно. И в басейна на финката ни и в морето влизах, само гледах веднага след мокренето да се изкъпя и да сменя долнището със сухо такова. Мажех се със слънчезащитен крем, седях само на сянка и пиех много течности.

# 594
С тази бременност не сме планували пътувания извън Германия, не знам дали ще се доберем до почивка поне на басейн, но при миналата бременност в 20та г.с. бяхме на Майорка 💗 Ползвах мой си бански (не специално купуван за бременни), половинки, с който се чувствах комфортно. И в басейна на финката ни и в морето влизах, само гледах веднага след мокренето да се изкъпя и да сменя долнището със сухо такова. Мажех се със слънчезащитен крем, седях само на сянка и пиех много течности.

Tan_nia точно си мислех,че предишната бременност ми бяха пратили много сладки дрешки от HM Германия и сега видях,че си там Simple Smile
Имаш ли идея,дали мога да пазарувам от там с доставка до България.И мога ли да те помоля да ми пратиш линк на техния онлайн магазин,ако искаш и на лично

# 595
  • Am Dorf (BB)
Жирафче, след малко като седна на компа ще ти пратя линк (https://www2.hm.com/de_de/baby.html), нещо от тел не мога да се ориентирам 🙈 Иначе не съм наясно дали немският ХМ доставят до Бг, все си мислех, че предлагат еднакви неща 🙄 Преди години, когато в Бг все още нямаше ХМ, купувах и пращах за племенника ми, сега моето първо дете ги наследи от него. Не бяха мръднали, и за бебето ще ги ползвам 🐣

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 16:47 от tan_nia

# 596
Аз с предните две бременности имах ужасно много контракции още от 15-16 седмица- ама повече от 20 дневно. С втората бременност се наложи да пия по две прахчета Диаспорал, за да овладеем малко положението и да избутам до 9 месец (плюс два месеца лежане). Сега започнах пак Диаспорал в 17 седмица, защото започнаха леко контракции и докато не са се изсилили, матката ми е много чувствителна явно. Диаспорал е възможно най-добрия магнезиев препарат за бременни, защото единствено той се усвоява на близо 100% (понеже е цитрат). Магнерот, магнерич и подобни на мен не ми помагаха и две АГ ми обясниха, че те се усвояват на по-малко от 50%, защото магнезиевата формула е друга.

# 597
Аз с предните две бременности имах ужасно много контракции още от 15-16 седмица- ама повече от 20 дневно. С втората бременност се наложи да пия по две прахчета Диаспорал, за да овладеем малко положението и да избутам до 9 месец (плюс два месеца лежане). Сега започнах пак Диаспорал в 17 седмица, защото започнаха леко контракции и докато не са се изсилили, матката ми е много чувствителна явно. Диаспорал е възможно най-добрия магнезиев препарат за бременни, защото единствено той се усвоява на близо 100% (понеже е цитрат). Магнерот, магнерич и подобни на мен не ми помагаха и две АГ ми обясниха, че те се усвояват на по-малко от 50%, защото магнезиевата формула е друга.

По колко прахчета пиеш на Ден?

# 598
За момента пия по две Но шпа плюс едно прахче Диаспорал 300 мг дневно, но с предишната бременност пиех по две до края на бременността - спряха ми го 2 седмици преди термин и малко след това родих Simple Smile иначе когато е за профилактика го спират в 36 седмица.

# 599
А момичета, как сте с плажа? Аз живея в София , но с мъжо ми сме от Бургас, бяхме там 2 седмици и сега смятам пак да отида и да постоя повечко. Ходих на псевдо плаж с племенницата ( бях под чадъра и с рокля) но за следващият път смятам поне да се съблека по бански. Как мислите, кое ще е по- удобно - цял, половинки или за бременни дето са от две части но покриват корема? Иначе във водата, колкото и да ми е мъчно, ще се влиза само до колене, не искам да си докарам инфекция.

Ние днес открихме сезона с плажа. Отидохме в 10ч. и си тръгнахме към 11 и 30. Не беше жега, подухваше приятен бриз. Малко се попекох и после минах под чадъра. Не съм влизала във водата още, тъй като отидох с нагласата да не се мокря, а и ми се стори още студено. Използвах си моя бански от две половинки, който все още ми става надолу, но горнището ми беше леко малко. Grinning  На плажната ивица бяхме само ние с мъжа ми и още две семейства, като имаше бая отстояние и се възползвах да си махна горнището.

Аз предпочитам бански от две половинки, тъй като целият изсъхва доста бавно и като цяло не ми допада.

Общи условия

Активация на акаунт