Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 006
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Milk-choc и jiraf4e86  Много благодаря за обратната връзка. Ще си изчакам деня за преглед и ще кажа на АГ че съм получила контракции и най-вероятно ще ми предпише магнезий. Силно се надявам обаче шийката ми да не се скъси, че миналия месец си беше прекрасните 36мм. Не ми се иска да лежа в болница от толкова рано. Persevere

# 601
_Dee_Dee_ , според мен се обади на лекаря утре. Най-вероятно ще ти каже да си вземеш магнезия. По-добре да го започваш, тъй като е с натрупване.
Аз също съм от мамите с контракции. Още от 14 седмица лекарят ги видя на ехографа. Матката ми е като пясъчен часовник и много чувствителна. На последния преглед в петък беше същото положение...

# 602
По темата за контракциите - ако не са болезнени и твърде чести, не съм сигурна, че е задължително да се приема нещо, те са си естествени и като цяло не вредят на нищо. Аз винаги съм имала контракции от доста рано, средно по 5-10 пъти на ден и досега не ми бяха предписвали нищо. Този път е друго заради 2те операции, нямам контакции, но пак се налага да пия магнезий, за да не изтънее матката, където е била рязана вече. Но като цяло според мен си трябва консултация с лекар преди да се вземе решение за магнезия.
Аз бях на преглед миналата седмица, бебето е добре и расте. Изследванията ми обаче хич не ми харесват Sad Хемоглобина ми е паднал доста, глюкозата се е качила, имам левкоцити в урината. Явно мъките и тревогите ще започнат още отсега, а така се надявах на спокойно лято. Чакам в сряда АГ-то да ги види и да решаваме какво следва.

# 603
Блейзи, колко ти е хемоглобина?

# 604
Писах на АГ по повод контракцията и тя каза да пия Магнерот.
Подтикната от мнението на Milk-choc обаче, ѝ казах че разполагам с Диаспорал (нищо общо с истината Smile Нямам никакъв магнезий в домашната аптека) Отговори че и той става. Предписа ми 2 пъти по 1.
Мисля си преди това обаче да видя какви са ми нивата на магнезия в кръвта и тогава да пия каквото и да е. При положение, че беше еднократно и нямам други оплаквания, не мисля да му отдавам толкова голямо значение.
В петък съм на преглед и нямам търпение да видя беба колко е пораснала! Blush Gift Heart Не съм я виждала от месец!

# 605
Аз днес бях на преглед.Чаках близо 2 месеца за др Вецев.Шийката беше 31-34 мм миналата седмица,днес вече е 22мм,като на моменти се отваряне.Утре ме приемат в билница на системи магнезий и в петък ще ми прави серклаж.Тези дни контркациите бяха чести и на моменти болезнени.Диаспорал си взех и аз вчера,магнерот не ми помогна изобщо.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 11:25 от jiraf4e86

# 606
Всичко ще е наред , стискам ти палци ❤
Аз днес бях на преглед.Чаках близо 3 месеца за др Вецев.Шийката беше 31-34 мм миналата седмица,днес вече е 22мм,като на моменти се отваряне.Утре ме приемат в билница на системи магнезий и в петък ще ми прави серклаж.Тези дни контркациите бяха чести и на моменти болезнени.Диаспорал си взех и аз вчера,магнерот не ми помогна изобщо.

# 607
Всичко ще е наред , стискам ти палци ❤
Аз днес бях на преглед.Чаках близо 3 месеца за др Вецев.Шийката беше 31-34 мм миналата седмица,днес вече е 22мм,като на моменти се отваряне.Утре ме приемат в билница на системи магнезий и в петък ще ми прави серклаж.Тези дни контркациите бяха чести и на моменти болезнени.Диаспорал си взех и аз вчера,магнерот не ми помогна изобщо.

Ще е наред,вярвам! Simple Smile
Доктора се пошегува,че трябва да купувам обувки с токчета за хубави стъпала 🤣 на бебата

# 608
jiraf4e86 , късмет и от мен! Flowers Four Leaf Clover Дръж ни в течение как се развиват нещата.

От известно време се каня да ви препоръчам, като ходите на преглед да си пускате звукозапис на телефона (без да споменавате на лекаря). Много е полезно! Аз от вълнение, половината неща които ми казват ги забравям и после като си прослушам записа много неща ми се изясняват Smiley

# 609
Блейзи, колко ти е хемоглобина?

Хемоглобин 106, беше 117 преди месец и половина...

# 610
Блейзи, а в една лаборатория ли го правиш? Аз имах спад от 116 на 104 за една седмица и после пак на 114 след още една седмица. Всички бяха много изненадани и ме питаха дали съм имала кръвотечение, но от началото на бременността капка кръв не ми е текла. Тогава, откакто видях ниския хемоглобин, започнах да пия сок от цвекло, моркови и портокал - три дни пиеш по една чаша, после три дена почиваш от цвеклото и пиеш само моркови и портокал. Важното е с цвеклото да се почива, а и да има някакъв цитрус за вит. С, защото така се усвоявали по-добре всички полезни вещества. Тогава започнах да пия и комбинираните витамини Прегнакеър Омега 3. За една седмица се вдигна с близо 10 единици, а аз даже правих две изследвания едно след друго в две лаборатории като беше ниския резултат, и двете го потвърдиха. После ходих и на хематолог и ми изписа Билкова кръв, но още не съм я пила.

# 611
В различни лаборатории го пуснах, така се случи. Аз още след 3тия месец започнах с комбинираните витамини, но сок не ми е хрумвало да пия. Реално и желязото ми е паднало от миналия път, явно си имат неуспорима връзка. И предишните бременности бях с нисък хемоглобин, но май по-късно падаше толкова много чак. Ще започна със сокове, това е лесна работа и ще чакам срядата за лекарско мнение.

# 612
Ох, не ми приемайте отговорите за чиста монета Simple Smile аз пиша какъв е бил моят случай и Диаспоралът ме спаси. При мен с втората бременност имаше периоди на контракции далеч над нормата - по 15-20 за 2 ч примерно. Бяха и много болезнени, веднъж се уплаших, че ще родя в 7 месец. И с първата имах, но бяха примерно до 15 на ден, с втората беше ужас, на моменти съм имала по 20-30 за деня така както пиех по два Диаспорала. АГ каза, че имам чувствителна матка и пред вид това и предишната ми история с лежането за задържане реши да ми даде Диаспорал още отсега, че да не стане пак много активна матката, с тази бременност е опасно, дори секс ми забрани до края, че да не се дразни хахах, пътуване с кола само ограничено, кратки разходки. Но това си е моята картина, вие слушайте АГ какво ще каже за вашето индивидуално състояние и ще си споделяме тук Simple Smile единични контракции, безболезнени контракции, до към 5-10 на ден мисля че беше нормата, е съвсем в реда на нещата. Матката подддържа тонус за големия ден Simple Smile

# 613
Аз на хемоглобин 115 и желязо на долна граница и феритин под норма сама си купих билкова кръв, то е без рецепта, но нито док, нито в Надежда харесват препарата явно и го смениха на Сорбифер. Като се сетя го пия с витамин C Simple Smile На последно измерване хемоглобина ми беше 130, желязото доста добре, но феритина още беше под норма, явно трябва време да се понатрупа.
Останала съм с впечатление, че само с храна доста трудно ще се навакса, ако има дефицит. Също желязо (вкл. такова от храна) трябва поне 1 час до магнезий, кафе или червено вино, че си пречат на усвояването.

Жирафче палци Flowers Four Leaf Clover

# 614
А, така ли, защо не харесват билковата кръв? Аз питах моята АГ (понеже все съм под норма с хемоглобина на финала на бременностите) и тя каза ако започне да ми пада сега да си взема първо тази билкова кръв, а после вече ще мислим. Аз с предните две бременности след 7 месец бях с по 95 хемоглобин, и двата пъти ми изписаха феро фолгама, и двата пъти изобщо не ми се вдигна и родих с хемоглобин 90. Сега като падне пак ще я предупредя, че нещо не ми влияе този препарат

Общи условия

Активация на акаунт