Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 41 990
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
А, така ли, защо не харесват билковата кръв?

не разбрах (още ми е чудно) , може да е слабо за моя дефицит или друго някакво нещо

# 616
Билковата кръв е с растителен произход и затова болшинството лекари не я харесват, понеже не е "сериозен" препарат. Но хематоложката каза, че от лекарствата с желязо се получава запек и затова започва с билковата кръв. При мен обаче е странно, че желязото ми е почти на горна граница, а само хемоглобинът и хематокритът са ми ниски. Моят доктор ме кара да поддържам и вид. Д и Б12 на горна граница, за да не пада хемоглобина. Затова, момичета, можете да си погледнете и техните стойности.

# 617
Моя хемаглобин падна но е на долна граница , Вецев моя Аг пи каза да пия тотема но аз се отказах защото съм чувствителна с червата , сега пия желязо на спрей Беттер Ю , който не минава през червата , усвоява се в лигавицата и не причинява всички гадости които причиняват всички железа . Билковата кръв също я взех но ще я почна от днес . Като цяло тя не е добра опция за хора с силен дефицит . Защото не при всички действа , това е и причината лекарите да не я одобряват , защото при дифицит се търси бързо решение .
Спрея още нямам наблюдения , днес пуснах изследвания след 5 дена прием само понеже утре съм при АГ , и надали нещо сее вдигнало но много хора дадоха добър отзив за него .

# 618
Да, желязото наистина дразни корема и запича, помня го този ефект. Магнезият пък разхлабва леко и се компенсират ако и двете са предписани (пият се с 2 ч отстояние едно от друго). Значи ако вземе да ми пада много хемоглобинът да пусна какво- желязо, Вит Д и Б12? На мен рутинно не са ми ги изследвали, ще си ги искам допълнително

# 619
Запек нямам (над месец прием, но аз не съм склонна към запеци), само характерното оцветяване Simple Smile
За комбинацията -> желязо на горна граница и нисък хемоглобин бях прочела в темата за инвитро, че изписали протеин (абсолютно не знам колко е меродавно, просто ме впечатли и го запомних)

# 620
Малкият ми син беше така- нисък хемоглобин и желязо около и малко над горната граница. Педиатърката му направи някаква схема на шуслерови соли и всичко влезе в норма, но държеше да видим желязото, че да не пие излишно и добре че го видяхме. Аз имам подозрения, че моят хемоглобин като пада, не в от желязото, защото феро фолгамата така и не ми го вдигна. Ще пусна аз този път допълнителни

# 621
Здравейте, от доста време не съм писала, но ви чета всеки ден! Simple Smile
Как са коремчетата, започна ли да ви личи? При мен за една седмица както нямах видима разлика, сега колегите ми викат "топче"
Миналата седмица бях на преглед и с предното предположение за момиче, сега казаха 100% мъж (каквото искахме), но все още като ме питат какво ще е, казвам, че не знам.
За Хемоглобина и моя е на долната граница и ми изписаха таблетки. С предната бременност до последно бях доста под границите.
Тези дни се замислям, от кога да започна с покупките, предния път започнах от 6ти месец.
Опитвам се да си намеря старите списъци, бяха ми много полезни. Дева съм и обичам да вървя по списък, не купувам излишни неща, докато не съм убедена, че ще ми е от полза. Smile

# 622
Bochinka, аз съм мн доволна от спрейчетата на Бетър Ю, конкретно ползвах витамин Д и го вдигнах доста бързо. Една приятелка вдигна желязото бързо със спрейчето, след като смени 3 вида желязо и ефект нямаше, само спрейчето и помогна. Сега трябва да приемам желязо и може би пак спрейче ще взема, т.к. останалите ми влияят доста зле на корема. Имам 1 въпрос - имам 2 железни препарата, четох им листовките и на двата пише да не се приемат с витамин Б12, а аз започнах прием на Б12 мин седмица, т.к. е доста нисък. Хемоглобин и желязо обаче също са ми ниски, как да приемам и Б12 и желязо едновременно? 😏

# 623
О, Milk-choc не вземам предвид само твоето мнение. Прочетох че едното са таблетки, а другото - сашета с вкус на портокал, а и плюса е по-доброто усвояване от второто - е, тогава защо да пия още един хап? Smile По-добре сашета.
Аз така бях и с желязото. Бях си направила предварителния рисърч и попаднах на видео в канала на Тея Минкова (още като беше бременна) в което показа че пият с Наум -"Феротон". Като бях на преглед при АГ още в началото и стана на въпрос за хемоглобна ми, тя ми препоръча да си взема Билкова кръв. Аз обаче ѝ казах, че съм намерила в каланала на Тея нали Феротон-а и тя се съгласи че може и с него. Е малко по-скъп е, ама поне вкуса не е ужасен както чета че е на Тотема ампулите - "все едно ближеш ръждясал пирон" Smile
Така че, след като има друг вариант на дадено лекарство - било то по-вкусен или по-усвоим, много ясно че ще предпочета него... Така действам аз Simple Smile

С лекарствата е до напасване - така прехваления спрей на Бетър Ю - вит.Д на мен за месец изобщо не ми повлия. Реших да го тествам веднъж. Преди още да забременея обаче си бях взела капките за бебета на Уебер Нейчърълс. Ами с тях с 10 капки на ден за месец, го вдигнах от 8 до 34!

Baby Monkey Аз лично Б12 си го приемам към 13-14ч. (1т. на Нейчъръл факторс) а Феротона си го пия към 16-16:30ч. Нямам представа дали е правилно, но за сега са ми добре стойностите.

# 624
Аз имам спрей на Бетею Ю В12 него го взимам вечерта в 20:00 с другите неща а Желязото сутрин в 10-11 часа ,

# 625
Имам 1 въпрос - имам 2 железни препарата, четох им листовките и на двата пише да не се приемат с витамин Б12

Тъй като има много комбинирани препарати желязо + витамин Б12 (примерно - Билкова кръв), мога да заключа, че комбинацията е ОК и само да предположа, че вашите препарати вече съдържат Б12 и пише да не пиете допълнително.

Как са коремчетата, започна ли да ви личи?
Моят корем също изскочи и скоро ще слагам дънките за бременни Simple Smile
ДукаДи, доста свежо мнение, пиши по-често Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 16:40 от Одри ♡

# 626
Имам 1 въпрос - имам 2 железни препарата, четох им листовките и на двата пише да не се приемат с витамин Б12

Тъй като има много комбинирани препарати желязо + витамин Б12, мога да заключа, че комбинацията е ОК и само да предположа, че вашите препарати вече съдържат Б12 и пише да не пиете допълнително.

Как са коремчетата, започна ли да ви личи?
Моят корем също изскочи и скоро ще слагам дънките за бременни Simple Smile
ДукаДи, доста свежо мнение, пиши по-често Simple Smile
Не, желязо с фолиева киселина е препаратът

# 627
Здравейте бъдещи мами.  И аз се включвам към темата с термин 29.11.21г. - инвитро с близнаци.
По повод хемоглобина - на мен доктора ми предписа феро-фолгама, защото ми беше близо до долната граница. Явно, че и това лекарство е като другите,т.е., че на всеки действа различно.
Интересно ми е, някой от вас започна ли планове за закупуване на най-необходимото и избора на педиатър?

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 23:24 от Vasi88

# 628
Аз съм нахвърляла един списък. Ако искате мога да ви го споделя тук и да кажете как е, а на която и е полезен дори да го ползва. Педиатър съм избрала тази която е била на мен и на таткото ❤
Хемоглобина ми е 125 обаче нищо не ми е предписвал. Общо взето си пия витамини и това е. Знам, че приятелки са пили ferroton сашета с вкус на ябълка, мисля че така се казваха и бяха доста доволни.

# 629
Супер ще е да качите списък. Много ще ми е нужен, благодаря.
Аз съм нахвърляла един списък. Ако искате мога да ви го споделя тук и да кажете как е, а на която и е полезен дори да го ползва. Педиатър съм избрала тази която е била на мен и на таткото ❤
Хемоглобина ми е 125 обаче нищо не ми е предписвал. Общо взето си пия витамини и това е. Знам, че приятелки са пили ferroton сашета с вкус на ябълка, мисля че така се казваха и бяха доста доволни.

Общи условия

Активация на акаунт