съвет относно раздяла

• 8 157
  • 166
  •   1
Отговори
# 90
Минал си се . Сериозно го казвам.
Иначе проблемите могат да се случат и при семейства, в които уж има любов , и прогонват любовта. Тогава съвсем си се минал.

# 91
Ако има любов, поне знаеш защо си в тази връзка въпреки трудностите.

# 92
Да де, ако има. Понякога си заминава.

# 93
Дори да замине, имало я е, затова към онзи момент изборът ти е бил правилен.

# 94
  • Paris, France
А представете си - вземаш се с някой само за да имаш деца, но както се случва понякога, тя/той се оказва с репродуктивни проблеми. Деликатна работа.

Нищо съществено не става. Точно това питах мъжа ми като почна да говори непрекъснато за желанието си за дете. Каза ми с широка усмивка, че ако не мога да му родя дете просто ще си намери друга. И повечето мъже точно така правят. В днешно време поне можем да пробваме без да се женим, та да не стигаме до сватби за 500 човека и после развод.

Ако има любов, поне знаеш защо си в тази връзка въпреки трудностите.

Докато любовта се изпари и се окажем в трудности и без любов.

# 95
Чета някои коментари и се смея ли, смея. На 37 съм почти и честно казано се чувствам прекрасно външно и вътрешно, нищо не ми тиктака и физиономията ми не е вкаменена от филъри. Смея да твърдя, че сега изглеждам доста по-добре отколкото на 26. Живея си живота и не бързам за никого, нито ме интересува кой мъж ме вижда като инкубатор, като престаряла за деца коза, или нещо друго. Никога възрастта ми не ме е спирала да прекратя връзка, щом не се чувствам добре, значи няма смисъл и точка. Приятелят ми е по-малък от мен с 3 години. Смея да твърдя, че изглежда страхотно и то не само според мен, може да има доста по-млади, красиви, умни и прочие приятелки и мечтата му е да има дете. Но да има дете с мен, а не просто дете. И понеже не летя в облаците, сме говорили какво би станало ако се окаже, че вече съм закъсняла за дете, защото този вариант е съвсем реален. Отговорът му беше, че когато е започвал връзка с мен, отлично е знаел на колко съм и не е тръгнал с мен със сметки ще може ли тази да му роди дете, че тогава да прецени ще бъдем ли заедно, или не. Неговите думи са, че човек се събира с друг човек заради това, че иска точно него, а не просто някой, а с какви трудности ще се сблъскат двамата след това и ще успеят ли да ги преодолеят, никой не може да знае. Проблемът е, че хората масово не говорят един с друг за важните неща. Ама ей така, да си сипят по вино вечер и да си говорят за нещата от живота, за желанията, мечтите и страховете си и после има неприятни изненади. Всичко е до човек и начинът му на мислене и възприемане на света и да се генерализира е просто несериозно.

Като студентка имах съквартирантка, която ходеше с един, който беше близо десет години по-голям от нея. Душа момиче беше, скромна, ненатоварваща, забавна, домакиня и мечтаеше той да ѝ предложи брак. Беше закръглена и идиотът постоянно коментираше теглото ѝ и то пред други хора. Правеше ѝ грозни забележки за външността ѝ постоянно, а той самият имаше вид на див селски субект. Една вечер тя сподели, че говорили за брак, тя казала, че много иска. Отговорът му бил " първо да видим ще можеш ли да забременееш". Бях потресена и на нейно място бих му била шута, но тя сякаш го приемаше за нормално. Забременя и се сгодиха, ожениха се и месец след сватбата тя загуби бебето. Виждахме се и не директно, но заобиколно ми каза, че бракът им е кошмарен откакто е пометнала и той се държи зле с нея. Не казвам, че поведението му е нормално, не е, но той ѝ каза в прав текст защо е с нея още преди да забременее. А тя взе решението да бъде инкубатор и нищо повече в неговите очи. Още са женени, имат дете, но прекъснахме връзка и не зная какво е положението, но не вярвам да е щастлива познавайки мъжа ѝ.

# 96
От темата излиза, че мъжете са супер секси на всякаква възраст, пък жените след 35 ставаме само да си сложим чувал на главата 😂
За мен 32 годишен мъж не е супер млад и даже е възможно авторката да го бие по външен вид отвсякъде. Спомням си в какъв потрес бях на срещата на класа, когато видях най-вървежния и готин младеж от класа на 30 години. Плешив, с коремче и приличащ на поне 45 годишен.
Разликата им не е нещо потресаващо.

Важно е картите да се сложат на масата, директен и конкретен разговор кой какво очаква от връзката. Ако има разминаване, чао. Не е срамно да бъдеш искрен и да кажеш какво очакваш. Успех, авторке.

# 97
За сексапил ли говорим или за фертилност?

# 98
Сексапилът е това, което привлича.

# 99
Разбира се, че една жена може да е секси и на 55. Никой не спори.
На авторката проблемът й не е, че не е секси. Simple Smile

# 100
Точно това питах мъжа ми като почна да говори непрекъснато за желанието си за дете. Каза ми с широка усмивка, че ако не мога да му родя дете просто ще си намери друга. И повечето мъже точно така правят.

Не съм съгласна и светът около мен не потвърждава това твърдение. Мъжът на приятелката ми категорично отказа тя да се съсипва след поредното инвитро. Заедно са и макар вече да нямат шансове за дете и не осиновиха, заедно са и връзката им е много хубава.
Братовчедка ми си осиновиха дете, тъй като се оказа, че тя има репродуктивни проблеми.
Около мен доста двойки чакат дали ще стане вече почти по десетилетие и никой никого не зарязва за това.
Имаме и много познати и приятели с деца с проблеми и се борят заедно, и вярвам че е останала любов между тях и никой не бяга от ужаса на дете с проблеми именно, защото не може да причини на този, който е избрал за партньор да го зареже в труден момент.
Както бе написано по-горе избираш човека до теб, а не инкубатор.

Честно казано ако на мен мъж ми каже подобно нещо, че ако не му родя ще ме зареже и ще търси друга за оплождане сме до тук. Такъв човек ще е до мен само в добро, а живота не обещава такова нещо.

# 101
Е, то в примера горе е останал и в лошото. Вторият дубъл даже е бил успешен. Аз само не знам как никой не му е казал на тоя бек, че се държи като идиот. На сегашния си акъл одма му го изстрелвам. Скромната и ненатоварваща също си знае защо е с него. Не бих я жалила. Всеки с нещо си плаща в живота.

# 102
Е, то в примера горе е останал и в лошото.
Тя забременя много бързо след аборта. Познавайки го, смея да твърдя, че ако не беше забременяла бързо отново, щеше да я пише брак.

# 103
Хубави и смислени мнения и от Радева, и от Калина. А какво, ако обърнем нещата и вместо да е в позицията на преоценена стока, тази жена на 38 си каже - а ти достатъчно добър ли си за баща и партньор, вместо да се чака нечие благоволение.

# 104
Ами какво, ще си каже евентуално "не" и ще почне да търси следващия.
Дали ще го намери скоро такъв, който да става за целта, кой да ти каже.

Общи условия

Активация на акаунт