съвет относно раздяла

• 8 162
  • 166
  •   1
Отговори
# 75
  • Paris, France
Ами при някои се случва, но трябва да си поставиш ясно желанията и целите, а не да чакаш да те поканят. Мъжа ми беше на 21  ,аз на 26...помотахме се 1 година и директно му заявих, че нямам време за размотаване.
Той нито живял, нито видял...ама те 20 години сме заедно. Чиста лотария си е това, но трябва и да си помогнеш на късмета.

И не е вярно, че всички мъже искат по- млада жена.

На 26г си била в апогея си и желана от всякакви мъже. Всеки мъж, който е искал да бъде с тебе е трябвало да приеме твоите условия ако е искал да останете заедно. До 40г повечето жени си изглеждаме супер. За тези 10 или 15 години мъжът се е привързан към тебе, изградили сте дом, деца. 10-15 години твоят мъж е бил с млада жена. Ако не си могла да му родиш дете е могъл да си намери лесно друга. На 21г не е имал много опит.

Жена на 38г е минала апогея си и скоро влиза в предменопауза. Може да е привлекателна за бездетен млад мъж, но само ако мъжът иска деца, а осъзнава, че няма външност и кинти за връстнички и няма успех с тях. Малко 32 годишни мечтаят за бебета с ошмулена, прехвърлила 35г жена. Ако жената е Уау, вамп, секс-икона, може, но такива жени имат доста ухажори и предложения за брак и деца. Самото показване на тиктакащ часовник автоматически състарява.

Ще ми се да вярвам, че нечия любов към мен не се крепи само на това колко е гладка кожата ми, дали имам някой сив косъм и колко кила тежа.

Любовта не, но влюбването да.

И не е вярно, че всички мъже искат по- млада жена.

Да съм казала ВСИЧКИ??? Я виж Макрон с каква баба спи, има си и геронтофили явно. Говорех за болшинството.
Болшинството мъже не са като Макрон и болшинството жени на възрастта на Макроница не изглеждат като нея. Макроница си има 3 деца и никого не е врънкала за бебета. Има доста като нея и силата на кугарите е в това,че не врънкат за бебета.

# 76
Ще ми се да вярвам, че нечия любов към мен не се крепи само на това колко е гладка кожата ми, дали имам някой сив косъм и колко кила тежа.

На 50 е така (писала съм го лично), ама на 50 и с 30 години връзка ни свързват съвсем други неща. След десет години обаче не съм сигурна, че вече е изградено това чувство. А и не при всички е така, защо мъжете масово хукват по млади любовници на 50?

# 77
  • София
Случаи има всякакви. Има и мъже с по-възрастни жени, има и мъже, които искат семейство възможно най-рано. Това няма никакво значение. За авторката единствено има значение нейният от кои е. На нея като й се изчерпа резерва, няма да я грее нито Макрон, нито съседката с младия мъж, нито нищо. Човек си реди приоритетите и търси вариант да ги реализира.

# 78
Абсолютно. Но именно затова и трябват съвети как да си помогне, а не обвинения към гаджето и. Те са безпредметни и само предизвикват разсъждения.

# 79
Дами, разбирам и подкрепям прагматизма, но самият факт, че някой оставя приятелката си да се чуди къде стои в живота му или сменя темата, ако се заговори за семейство - за мен е мекушавост и непочтеност. Не съществува само гледната точка - ами тя какво си въобразява с толкова млад партньор, която беше изказана от някои колеги назад.

Споделих мнение, ясно, че колкото хора, толкова и ситуации.

# 80
Каквоооо? Жената на 38 е ошмулена? Ошмулена?.?
Като почнете да мятате някакви числа...
Аз скоро ставам на 39 и по-привлекателна за себе си и за околните не съм била, сори.Баш в пикът съм си. Забременях на 37 от раз. Лека бременност, здраво дете. Не че съм норма, но около мен масово жените раждат първо дете на около 40.всички с репродуктовни проблеми, които познавам, са значително по-млади.
Да, ясно ми е, че всички остаряваме, но възрастта е само ориентир.
В бебешките теми всички пишат как всички деца се развиват индивидуално, само възрастните остаряваме еднакво😁 Майка ми ме е родила на 43. Второ дете. Първото на 41. Не шашкайте така жената.
Към авторката - сядай и директно говори с човека. Нали пишеш че си влюбена в него? Е извинете, ама бах тая любов, дето един сериозен разговор не може да проведе с половинката...

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 18:58 от Olya.F

# 81
Аз никога не съм разбирала какво им харесвате на по-младите мъже. Вчера се запознах с един красавец на около 30 служебно и веднага си помислих: "Уф, да бяха дошли тук вместо мен младите колежки!" А трябваше сигурно да си кажа: "Ауу, агне!" Joy

# 82
Дами, разбирам и подкрепям прагматизма, но самият факт, че някой оставя приятелката си да се чуди къде стои в живота му или сменя темата, ако се заговори за семейство - за мен е мекушавост и непочтеност.

Ето пак - той какъв бил. Ми в любовта хората имат право да са егоисти. И авторката е егоистка - гледа себе си, нали? И нищо лошо няма в това. Той не я карал насила да живее с него - свободна е била да му бие дузпата. Ама защо не е я е била на предния се пита? Тоест на нея и трябва съвет тя какво да прави, а не да чете колко бил лош сегашният.

# 83
Абе това не е баш егоизъм. Нито у единия, нито у другия.

# 84
Имам познати, които набързичко се събраха около 40-те, защото и двамата смятаха, че им тиктака времето за деца и искаха такива. Родителството им върви, връзката не. Децата са важни в живота ни, но порастват, отлитат и после какво? После оставаш с този човек ..., живота не бива да се изчерпи само с родителството.
Това е моя гледна точка, но не бих създала и живяла във връзка само за да отметна задачката да имам деца.

Различни са житейските ситуации на двамата участници в казуса - той не бърза, а тя бърза. И ако и отговори на така настойчивия отговор "Да, искам да съм с теб, но все още не искам деца." Какво ще прави тя - ще иска срокове кога ще бебеправят? Не бих търпяла и приела такъв натиск дори и да харесвам и обичам човека.

Хора различни. Прагматизма и поставяне на срокове в желанието ми за родителство не бих приела.

# 85
Чакай сега, ако само детето ги свързва, после се разделят. Нещо не разбирам защо е проблем това.
Ако пък те не осъзнават с какви цели са започнали връзката - е, не знам.

# 86
Според мен осъзнават, че чувствата им един към друг не са много силни и основна е общата цел да имат семейство и деца.  За мен е проблем такова съжителство! Кога е това "после" се разделят? Когато са почти на 60? Какво следва после? Любов, купони и веселие? А какво става с тези хора извън родителството докато отглеждат децата? Нима нямат нужда да обичат и да са обичани.
Не го разбирам! Не бих могла да участвам!

# 87
Пишеш, че са се събрали с цел деца, а не да бъдат двойка. Не би трябвало да е проблем, че връзката между двамата не върви, след като не е била цел. Аз разбирам и приемам идеята на действията им и бих участвала, ако намеря подходящ партньор. Но при тях ми прилича да не са наясно какво и защо са направили, да не са се познавали и да не си импонират. Такива рационални отношения се взимат на трезва глава и обмислено, кандидатът се преценява от-до. А не понеже някой вече застарял и една събота сутрин емоционално взел решение на юруш да се вземе със съседа-набор, преди да са чукнали и двамата 45.

# 88
А представете си - вземаш се с някой само за да имаш деца, но както се случва понякога, тя/той се оказва с репродуктивни проблеми. Деликатна работа.

# 89
А представете си - вземаш се с някой само за да имаш деца, но както се случва понякога, тя/той се оказва с репродуктивни проблеми. Деликатна работа.

Не само това, но не исках да звуча като черногледа фанатичка. Кой е казал, че детето ще е здраво? Кой е казал, че ние ще сме здрави? Тогава какво става?

Общи условия

Активация на акаунт