Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 75 983
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Мари*,лек ли беше твоя случай, че само 1г.си носила?
Miroslava Petkova 671621,това е за три месеца резултат, нали?
Стискам палци бързо да се подредят зъбчетата и детенце да има прекрасна усмивка.

# 271

Miroslava,това е за три месеца резултат, нали?

Не месеци, седмици. Три седмици е разликата между двете снимки. Изумително бързо за мен се случва.

# 272
  • Добрич
Здравейте! От седмица насам и аз съм горд притежател на брекети, лечението си провеждам в SmileArt. По принцип се записах при Мила Стоянова, но незнайно защо са ме изместили при другата ортодонтка, ако не се лъжа беше д-р Тихомирова. Някой има ли впечатления от нея? Нямам оплаквания за сега, но не разбрах защо се случи така. Момичето на регистратура ми каза, че когато Стоянова ми е разяснявала плана за лечение трябва да ми е казала, че ще се проведе при д-р Тихомирова, а няма нищо такова.

Мен д-р Стоянова ме предупреди, че д-р Тихомирова би поела дъщеря ми, тъй като тя работела с деца - ранно ортодонтско лечение. Щерката е 7г, с два брекета. За по-малко от 3 седмици зъбът,  който създаваше кръстосаната захапка прескочи отпред. Сега следва да го центрираме до другия първи, тъй като е застанал посредата на мястото за първи и втори. За момента нямам притеснения. Все пак ако нещо не се случи както сме го говорили с д-р Стоянова, ще я търся.😂

Аз не съм дете, но както и да е, важното е крайният резултат да е задоволителен. Ще се радвам и на други отзиви от д-р Тихомирова.

# 273
Здравейте, някой с отзиви за доктор Парушева гр.Варна.

# 274
SunshineMery, да, сравнително лек беше, основно струпване на зъби и кръстосана захапка от едната страна. Но пък после 3 месеца носих постоянно ретайнера. Сега в началото на ноември съм на контролен преглед.

# 275
Аз не съм при тази ортодонка, но съм с керамични брекети от 6 мес. Доволна съм до този момент. Не съм имала никакви проблеми с отлепяне, чупене, няма промяна в цвета им, ям си всичко. Първоначално намерението ми беше да си сложа сапфирени, но след като четох и други мнения се спрях на керамичните и не съжелявам.
Благодаря ви за отговора!
Вие при кой ОД сте и като цена колко ще ви струват? Знам,че времето за лечение е индивидуално при всеки,затова няма да питам колко време са ви казали,че ще ги носите.
Дано и при нас нещата да са наред и
да нямам проблем с чупене и отлепяне,че ни предупредиха за допълнително заплащане ако се наложи да се лепи разлепен берекет.
Аз лично съм носила много дълго време и никога не са ми искали допълнително пари за разлепени брекети, а ми се е случвало да се разлепят...железни Деймън,не керамични.

Ходя в iSmile при д-р Койчева, има два кабинета в София. На сайта им са посочени цените на всички видове брекети, може да погледнете. Плаща се разсрочено, в началото се дава половината сума и после останалато е на вноски при всяко посещение. Заплаща се при отлепяне или счупване на брекет, но до момента не ми се е налагало. Ще ги нося година, тъй като случаят ми не е толкова сложен. Успех с лечението Simple Smile

# 276
Inna21,благодаря, ще погледна сайта на кабинета.
А да ви питам какви паста и четки ползвате?Препоръчаха ни Сенсодин и Елмекс. Като за тийн кой от видовете бихте препоръчали?
Предполагам са с различен вкус.
И четките навярно са от значение,може би по-мека четка.
В Лили дрогерии гледам,че в момента Сенсодин имат големи промоции,ще ги посетя още днес.

# 277
Четката не е по- мека, а е специално за зъби с брекети. Такава търсете.
Отчитам се с 2 махнати мъдреца на щерката преди 2 седмици. Трябваше да се направи, направихме го.

# 278
Някой с отзиви за д-р Веселин Кателиев и за студио Венелинов в гр. Варна?

# 279
Четката не е по- мека, а е специално за зъби с брекети. Такава търсете.
Отчитам се с 2 махнати мъдреца на щерката преди 2 седмици. Трябваше да се направи, направихме го.
Колко годишна е?
И на моята предстои и е в ужас. На 12 г. е и казват, че по-лесно се вадят докато нямат корени.

# 280
А да ви питам какви паста и четки ползвате?Препоръчаха ни Сенсодин и Елмекс. Като за тийн кой от видовете бихте препоръчали?
В Лили дрогерии гледам,че в момента Сенсодин имат големи промоции,ще ги посетя още днес.

За четка използвам от дм на тяхната марка, която се води medium, също и интерденталните четки номер 3 си ги купувам от там. За паста не е някоя конкретна, общо взето, която ми попадане. За ранички от брекетите, които се получават мога да препоръчам едно гелче от аптеката ELGYDIUM REPAIR, което много ми помага.

# 281
Колко годишна е?
На 16 години. Да ти призная нищо не казаха за корени, а и аз такива не виждах на снимката. Като се прибере ще я питам.

# 282

Използвах Curaprox CS 5460 Ortho Ultra Soft четка за зъби и брекети
,
много бях доволна, почиства добре и има улей в средата за самите брекетчета, нежна е към венците и е много мека.
Паста за зъби взимах от тези:

Хубаво е да включите и вода за уста, два пъти дневно- сутрин и вечер.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 17:49 от ivelionora

# 283
Колко годишна е?
На 16 години. Да ти призная нищо не казаха за корени, а и аз такива не виждах на снимката. Като се прибере ще я питам.

Мерси. А леко ли мина?
Опитвам се да убедя себе си, а после и нея 😀
Ние трябва да извадим всички.

# 284
Ваденето продължи един час. Каза, че я е боляло. После имаше изписан антибиотик, обезболяващо, невробекс, вит. с, 1 инжекция дексаметазон, пробиотик+ вода за уста. Получи оток, и леки синини. Целия дискомфорт беше 5 дни, като от третия не пиеше вече обезболяващи. Ние направихме и тест за упойки, защото е предразположена към алергии. Трябваше да приема проивоалергично 3 дни преди интервенцията и после до спиране на антибиотика. Махането на конците не било гадно.

Общи условия

Активация на акаунт