Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 75 985
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! От един месец имам брекети на горните зъби, преди няколко дни ходих, но само ми смениха ластичетата, без дъгата. От двете страни на кучешките зъби са се подули много венците, а на единия има и бял връх ( като гнойна пъпка с бял връх). За първи път ми се получава нещо такова, някой може ли да ме посъветва от какво може да е и какво да направя, за да не стане по-сериозно? Не знам дали е нормално толкова много да се надуят след като дъгата е най-малката и сега не е сменяна.

# 256
  • Варна
Едва ли е от брекетите. Имаш някакво възпаление на венците. Можеш да отидеш на преглед при всеки обикновен зъболекар. И може би не успяваш да си миеш зъбите достатъчно добре. Използваш ли специален конец за зъби, зъбен душ? Аз в началото на моето лечение си биех зъбите по 20 минути....

# 257
Моля,  препоръчайте ортодонт във Варна за възрастен човек, които да не е привърженик на ваденето на зъби. Бях при д-р Стефанова и Русева, но и двете не усетих като подходящи. Искам да има такт и да е внимателен,  преди всичко професионалист, но и човек.
Някой с мнение за ортодонт във Варна?

# 258
  • София
Здравейте!😊
Можете ли да ми препоръчате добър стоматолог в София за изработване на зъбен мост?
Преди около 1 год.и пол. завърших ортодонтско лечение,на което целта беше-корегиране на дълбока захапка.Междувременно ми беше изваден долен 6 ти зъб(46ти) и 2 год.отлагах поставянето на мост,ноо сега се появиха болки в ставите и ортодонтът ми каза,че спешно трябва да се постави мост там,понеже иначе се пренатоварва ставата,а и захапката започва да се връща..
Дори видимо доооста се е върнала според мен...🤷♀
Изпрати ме при доказан стоматолог,но той ми иска 1900 лв. за тричленен металокерамичен мост,което ми се струва прекалено...
Страх ме е да отида и при някой по-евтин,който пък не знам колко е добър и дали би се справил...
Ще се радвам,ако някой сподели опит.😊

# 259
  • Варна
Ирене, във Варна съм била при Стефанова, Колев, Вълчева и Мила Стоянова. Спрях се на Мила и Smileart, даже на 14-ти отивам да видим какво ще ми кажат. Мисля, че в тази тема четох, че най-добре е с алайнери, защото се прави скенер, а не само отливки. На мен в Smileart освен отливки на зъбите, отделно на захапката ми направиха и скенер на зъбите и на захапката. Нямам идея дали навсякъде правят и скенер, но бях приятно изненадана, че там имат такъв.

На 14 ще пиша какво са ми казали, молете се да ми махат 4-тите зъби, а да не се налага да ми пипат проклетите мъдреци, че да много рискови операции.

# 260
Здравейте!😊
Можете ли да ми препоръчате добър стоматолог в София за изработване на зъбен мост?
Преди около 1 год.и пол. завърших ортодонтско лечение,на което целта беше-корегиране на дълбока захапка.Междувременно ми беше изваден долен 6 ти зъб(46ти) и 2 год.отлагах поставянето на мост,ноо сега се появиха болки в ставите и ортодонтът ми каза,че спешно трябва да се постави мост там,понеже иначе се пренатоварва ставата,а и захапката започва да се връща..
Дори видимо доооста се е върнала според мен...🤷♀
Изпрати ме при доказан стоматолог,но той ми иска 1900 лв. за тричленен металокерамичен мост,което ми се струва прекалено...
Страх ме е да отида и при някой по-евтин,който пък не знам колко е добър и дали би се справил...
Ще се радвам,ако някой сподели опит.😊
Здравейте,а мястото на извадения зъб не се ли затвори?

# 261
  • София
Оо не,не се затвори.

# 262
Здравейте, момичета! Моля за препоръки за добър ортодонт в Пловдив. Имам две деца, които трябва да започнат лечение, а при сина ми се оказа, че няма зародиш на втори горен резец. Ако може да споделите вашия опит, както и цената, на която ви е излязло лечението. Благодаря! Simple Smile

# 263
Здравейте,
Някой с мнение за д-р Андонова и Андоновидент в ж.к.Гео Милев,София?
В момента имат отстъпка за поставяне на керамични брекети.
3750лв.А ако се платят на куп 3350лв.
Относно керамичните брекети, моля някой,който е минал лечение да сподели дали лесно падат,чупят ли се? Какъв период носихте?
Благодаря предварително!

# 264
  • Варна
Здравейте!

На 14-ти бях при Мила Стоянова. Предложи ми 2 варианта. С мъдреци или с четвъртите зъби, аз избрах четвъртите. При Едрев като ходих ми каза няколко пъти да си помисля за мъдреците (по-конкретно тези от дясно), хирургът в Smileart също казал, че са сложни операции. Мисля да си олесня животеца и да не ги пипам и да се моля и те (гадините) да не ме карат да ги пипам някой ден. На живот и здраве другия месец се надявам вече да съм с брекети. Поне горните ми предни зъби в профил били цитирам "идеални". Реално горе не ми стигат 5 мм., а долу 3 мм. А и ако избера мъдреците отиват минимум 3 години лечение, при другия вариант най-много 2 г. и половина. Като при мъдреците и импланти като винтчета ще трябва да ми се слагат във венеца, защото по-трудно се бутали кътните зъби назад, отколкото напред. Та няма кой да се занимава.

# 265
Здравейте,
Някой с мнение за д-р Андонова и Андоновидент в ж.к.Гео Милев,София?
В момента имат отстъпка за поставяне на керамични брекети.
3750лв.А ако се платят на куп 3350лв.
Относно керамичните брекети, моля някой,който е минал лечение да сподели дали лесно падат,чупят ли се? Какъв период носихте?
Благодаря предварително!

Аз не съм при тази ортодонка, но съм с керамични брекети от 6 мес. Доволна съм до този момент. Не съм имала никакви проблеми с отлепяне, чупене, няма промяна в цвета им, ям си всичко. Първоначално намерението ми беше да си сложа сапфирени, но след като четох и други мнения се спрях на керамичните и не съжелявам.

# 266
Аз не съм при тази ортодонка, но съм с керамични брекети от 6 мес. Доволна съм до този момент. Не съм имала никакви проблеми с отлепяне, чупене, няма промяна в цвета им, ям си всичко. Първоначално намерението ми беше да си сложа сапфирени, но след като четох и други мнения се спрях на керамичните и не съжелявам.
Благодаря ви за отговора!
Вие при кой ОД сте и като цена колко ще ви струват? Знам,че времето за лечение е индивидуално при всеки,затова няма да питам колко време са ви казали,че ще ги носите.
Дано и при нас нещата да са наред и
да нямам проблем с чупене и отлепяне,че ни предупредиха за допълнително заплащане ако се наложи да се лепи разлепен берекет.
Аз лично съм носила много дълго време и никога не са ми искали допълнително пари за разлепени брекети, а ми се е случвало да се разлепят...железни Деймън,не керамични.

# 267
Аз бях с естетични брекети, за 1 година само веднъж ми се отлепи един.

# 268
  • Добрич
Здравейте! От седмица насам и аз съм горд притежател на брекети, лечението си провеждам в SmileArt. По принцип се записах при Мила Стоянова, но незнайно защо са ме изместили при другата ортодонтка, ако не се лъжа беше д-р Тихомирова. Някой има ли впечатления от нея? Нямам оплаквания за сега, но не разбрах защо се случи така. Момичето на регистратура ми каза, че когато Стоянова ми е разяснявала плана за лечение трябва да ми е казала, че ще се проведе при д-р Тихомирова, а няма нищо такова.

# 269
Здравейте! От седмица насам и аз съм горд притежател на брекети, лечението си провеждам в SmileArt. По принцип се записах при Мила Стоянова, но незнайно защо са ме изместили при другата ортодонтка, ако не се лъжа беше д-р Тихомирова. Някой има ли впечатления от нея? Нямам оплаквания за сега, но не разбрах защо се случи така. Момичето на регистратура ми каза, че когато Стоянова ми е разяснявала плана за лечение трябва да ми е казала, че ще се проведе при д-р Тихомирова, а няма нищо такова.

Мен д-р Стоянова ме предупреди, че д-р Тихомирова би поела дъщеря ми, тъй като тя работела с деца - ранно ортодонтско лечение. Щерката е 7г, с два брекета. За по-малко от 3 седмици зъбът,  който създаваше кръстосаната захапка прескочи отпред. Сега следва да го центрираме до другия първи, тъй като е застанал посредата на мястото за първи и втори. За момента нямам притеснения. Все пак ако нещо не се случи както сме го говорили с д-р Стоянова, ще я търся.😂

Общи условия

Активация на акаунт